Det är svårt att tro att PlayStation 4 har funnits i över ett decennium nu, och med all denna tid innebär det att det finns gott om alternativ för headset där ute, med sjunkande priser för att fokusera mer på PS5-konsolen nu, som går in på sitt fjärde år på marknaden.

De bästa PS4 gaming headset 2024

Om du är en gamer som fortfarande har en PS4 och vill höja din spelupplevelse, då har du kommit till rätt ställe. De bästa PS4-headseten kan verkligen höja din upplevelse, oavsett om du dyker in i episka single-player-äventyr eller dominerar i online multiplayer-strider. Gräddan av headset, som framhävs i listan nedan, levererar inte bara ljud av högsta kvalitet, utan har också några fantastiska design och formfaktorer. Det är dock inte där de goda sakerna slutar, de lyckas även i mikrofonavdelningen, vilket säkerställer att din röst hörs högt och tydligt. Det finns gott om anledningar att hålla fast vid din PS4 med dessa headset nedan.

Bästa PS4-headsetet

SteelSeries Arctis 9

SteelSeries Arctis 9
Specs
Connectivity2.4 GHz wireless, Bluetooth
Wireless Range40ft
Batteri20+ timmar
Vikt376g
Pris1499
FördelarNackdelar
BekvämaKan ha plattare respons än vad vissa är vana vid.
Control layout är riktigt bra

För PS4-spelaren som ser fram emot framtiden utmärker sig Arctis 9 som ett toppval inom den omfattande Arctis-headsetfamiljen. Med trådlös anslutning och den extra funktionen Bluetooth förenklar detta headset ljudupplevelsen genom att tillåta att högtalarinmatningar körs genom navet. Detta eliminerar behovet av manuella justeringar av ljudin- och utgångar; växla bara headsetet av och på, låt systemet sköta resten. Med en rimlig prislapp erbjuder Arctis 9 ett övertygande paket.

I linje med den framstående Arctis-släkten levererar detta headset en plattare respons liknande den hos studiehörlurar snarare än traditionella spelmodeller. Även om detta designval resulterar i en mindre framträdande basrespons, vilket potentiellt gör det mindre idealiskt för trum- och basentusiaster, erbjuder det en rik ljudbild perfekt anpassad för spel. Dessutom tillåter den mångsidiga inställningen att den fungerar bra för musik och filmer också.

Arctis 9 har virtuellt surroundljud, även om det kan vara något utmanande att inaktivera. Dock erbjuder stereokonfigurationen den bästa ljudupplevelsen. Den infällbara mikrofonen, även om det inte är en framträdande funktion, ger klar, tillförlitlig kommunikation med effektiv brusreducering. En extra fördel är kompatibiliteten med PS5, vilket säkerställer en sömlös övergång i din ljuduppsättning utan behov av att köpa ett annat headset.

Bästa Budget-PS4-headsetet

Turtle Beach Recon 70

Turtle Beach Recon 70
Specs
ConnectivityWired
Wireless Range
Batteri
Vikt476g
Pris300
FördelarNackdelar
Bra prisBillig konstruktion
Multi-platformInget surround ljud

Även om den saknar bländande funktioner, imponerar Turtle Beach Recon 70 på användarna med sin anmärkningsvärda ljudkvalitet och komfort vid långvarig användning.

Turtle Beach Recon 70 visar en över genomsnittlig förmåga att fördjupa användare i spelupplevelsen, även utan avancerade funktioner som brusreducering eller surroundljud. Dess okomplicerade prestanda stämmer överens med dessa hörlurars budgetvänliga natur, vilket gör dem till ett lämpligt val för barn, familjer och prismedvetna spelare som söker ett överkomligt alternativ utan att kompromissa med kvaliteten.

Speciellt kommer entusiaster av skjutspel att finna Turtle Beach Recon 70 särskilt tilltalande. Headsetet utmärker sig i populära spel som Fortnite, och levererar en uppslukande upplevelse både för att övervaka in-game-ljud och för att ge kommandon. Trots att mikrofonen uppvisar ett något tunt ljud, presterar den beundransvärt där det spelar störst roll, vilket är imponerande med tanke på headsetets blygsamma prispunkt. Sammantaget erbjuder Turtle Beach Recon 70 en solid ljudupplevelse och komfort, vilket gör det till ett praktiskt val för dem som har en begränsad budget.

Bästa Trådbundna PS4-headsetet

HyperX Cloud Alpha

HyperX Cloud Alpha
Specs
ConnectivityWired
Wireless Range
Batteri
Vikt337g
Pris999
FördelarNackdelar
Bra konstruktionInte så bra för musik
Högkvalitativt ljud

För de spelare som är bekväma med en trådbunden anslutning visar sig HyperX Cloud Alpha-headsetet vara av exceptionellt värde för PS4-användare. Byggt på en tidsprövad grund som har sett konsekventa uppgraderingar, sticker detta headset ut med sin bekväma passform och levererar en ljudkvalitet som man annars inte skulle se i andra headset i dess prisklass.

Den senaste iterationen av HyperX Cloud Alpha visar inte bara en högkvalitativ design utan också imponerande ljudprestanda över hela spektrumet. Den medföljande mikrofonen är märkbart en av de bästa i sin klass, vilket ytterligare förbättrar headsetets totala värde.

Headsetets 3,5 mm-anslutning tillför mångsidighet, vilket gör det lämpligt för användning med olika plattformar utöver bara PS4. Dessutom visar sig den medföljande förlängningskabeln vara fördelaktig för spelare som föredrar ett större avstånd från speluppsättningen. Med tanke på det rimliga priset finns det få brister att framhäva i denna senaste iteration av HyperX Cloud Alpha, vilket gör det till ett övertygande val för prismedvetna användare som söker utmärkt ljud och komfort.

Bästa Premium PS4-headsetet

Astro A50

Astro A50
Specs
ConnectivityWireless, wired
Wireless Range15m
Batteri15+ timmar
Vikt380g
Pris3499
FördelarNackdelar
Slimmat laddställLaddar långsamt
Väldigt bekvämaDyra

Astros dominans på marknaden för gamingheadset har bestått i nästan ett decennium, och den senaste iterationen av A50, som ligger i det högre prissegmentet, upprätthåller varumärkets rykte för förstklassig kvalitet.

Det premiumpriset motiveras av den exceptionella byggkvaliteten. Headsetet stoltserar med en visuellt tilltalande design, med en kombination av gummerad matt och blank aluminiumfinish som inte bara förhöjer estetiken på ditt skrivbord utan också ger enastående komfort. Öronkåporna och huvudbandet är generöst stoppade, vilket säkerställer en bekväm upplevelse utan att kännas klumpig eller tung.

Ljudprofilen är finjusterad för gaming, med betoning på en framträdande basrespons som tillför intensitet till in-game-händelser som skottlossning och explosioner. Viktigt är att denna betoning på gamingljud inte kompromissar med prestandan för andra medier. Headsetet uppnår en balanserad ljudsignatur, utan en överdrivet förstorad bas som kan dra ner på musik- eller filmuppspelning. Denna mångsidighet bortom gamingapplikationer särskiljer Astro A50, vilket gör det till en värd investering för dem som söker premiumkomfort och ljudkvalitet.

PS4 headsets

Så där har du en liten genomgång av några av de bästa PS4-headseten som finns. Oavsett om du siktar på ljud av toppklass som med SteelSeries Arctis 9, gör ett bra klipp med Turtle Beach Recon 70, väljer trådbundet med det pålitliga HyperX Cloud Alpha eller dyker in i premiumsegmentet med Astro A50, finns det ett headset som passar varje spelstil. Din PS4-resa kan vara ett decennium djup, men dessa headset är här för att hålla dina spelvibbar starka. Så, rusta upp, koppla in och låt speläventyren fortsätta.

Läs även: Hur man ansluter en PS5 kontroll till en PC

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *