Nu när det finns ett helt nytt kapitel av Fortnite innebär det också att du får en helt ny ö redo för utforskning, med massor av fantastiska landningsplatser att välja mellan. Alla vet att det kan vara en ganska skrämmande uppgift att spela mot så många andra spelare i en battle royale, och därför är en riktigt bra landningsplats definitivt det avgörande första steget för dig i varje match, för att ge dig bästa chansen till en Victory Royale. Lyckligtvis för alla Fortnite-spelare där ute har denna nya Kapitel 5-ö massor av bra landningsplatser, oavsett vilken spelstil du har.

Bästa landningsplatserna i Fortnite Kapitel 5, Säsong 1

Med tillägget av en helt ny ö finns det också några intressanta funktioner som både nya och återvändande spelare definitivt bör vara medvetna om. Många av de nya områdena på ön har nu höghastighetståg och många av de största platserna är nu baser för aggressiva och fientliga NPC-bossar. Detta är alla saker som du bör överväga när du väljer någonstans att landa.

Topp 5 platser att landa på

5. Marigold

Marigold

Denna plats finns vid mynningen av floden, belägen strax förbi Pleasant Piazza och är i huvudsak en enorm yacht som tillhör ”Society”. Society är en hemlig fraktion som har tagit över en hel del platser och deras hejdukar och ledare kommer att ge dig och din trupp en god kamp. Det som är så speciellt med Marigold är dock att du den här gången kommer att kunna ta något från dem istället.

När du landar här bör du definitivt vara försiktig eftersom denna yacht har några förvånansvärt kraftfulla försvar, inklusive deras automatiserade torn samt patrullerande hejdukar. Om du dock spelar dina kort rätt kan du enkelt ta ut dem och sedan hävda en massa bra byte helt för dig själv. Yachten består av några däck, med övre däcket som dess lyxdäck för high society, men det är under däck där du kommer att hitta bytet du kommit för, låst i ett valv. För att öppna detta valv måste du besegra en hejduk och sedan ta Yacht-nyckelkortet från honom.

4. Grand Glacier Hotel

Grand Glacier Hotel

Om du gillade idén att utmana och råna Society kommer du definitivt att gilla detta ställe eftersom det är en framstående anläggning, belägen vid kanten av en naturskön glaciär, som stupar ner i en iskall sjö. Men det är inte för de fantastiska utsikterna du vill landa vid Grand Glacier Hotel, istället är det för högarna av kistor och vapen som markbyte som du kommer att kunna hitta utspridda överallt.

Så snart du landar kommer du definitivt att vilja få tag på varje vapen du kan få tag på eftersom hotellet definitivt är en het plats för många spelare som älskar att smutsa ner sina händer med lite tidiga spelstrider. Det kommer inte bara att vara en massa andra spelare som försöker döda dig här utan du måste också se upp för alla Societys hejdukar såväl som NPC-bossen Montague, som inte kommer att tveka att försöka döda dig så snart de ser dig.

Det är en ganska stor utmaning att besegra Montague eftersom han kan regenerera sina sköldar ganska snabbt och ofta, men det är definitivt en belöning när du gör det eftersom du då kommer att kunna ta hans vapen, Montagues Enforcer AR, såväl som hans Society-medaljong. Society-medaljongen är definitivt en stor fördel senare i matchen eftersom den passivt regenererar dina sköldar över tid, men det kan också vara en nackdel eftersom den markerar din ungefärliga plats för andra spelare i ditt spel.

3. Snooty Steppes

Snooty Steppes

Snooty Steppes hamnar bland de tre bästa platserna att landa på i Fortnite Kapitel 5 eftersom det är i princip en plats där du kan få allt du kan behöva för att ta dig till slutspel och få en Victory Royale. Denna plats är ganska tät och är packad med massor av byte överallt, ett låst valv, samt en annan unik NPC-boss: Peter Griffin från den extremt populära TV-showen Family Guy. Bara det att Peter Griffin är där gör det till en sevärd plats för varje fan av Family Guy-serien.

Även om åsikterna kan skilja sig när det gäller Fortnites crossover-beroende, så är Peters uppträdande också en positiv sak för dem som älskar deras sällsynta utrustning, för precis som Montague kan Peter också regenerera sina sköldar och är tuff men när du besegrar honom, kommer han också att släppa en Society-medaljong samt Peter Griffins Hammer Pump Shotgun. Du kommer definitivt att vilja vara den som får tag på detta vapen och se upp för de som har det eftersom det är en mytisk kvalitet på Shotgun som orsakar en otrolig mängd skada. Dessutom kan Society-medaljongen som du får när du besegrar Peter också användas som ett nyckelkort för att öppna valvet här för ännu fler föremål.

2. Fencing Fields

Fencing Fields

Du kommer att märka att platserna i Fortnite-kapitlet är ganska fantastiska och Fencing Fields är inget undantag eftersom det har en ganska pittoresk vingård och fruktträdgård, ihopparad inte bara med en härlig bondgårdsbyggnad men även ett fontäntorg och slutligen en fin matplats för att toppa allt. Som du kanske har kunnat gissa är även denna härliga plats ägd av The Society och du måste kämpa mot dussintals hejdukar samt Nisha, som är en annan NPC-boss här som verkligen gör denna plats ännu bättre. Precis som de andra NPC-bossarna som nämnts i denna artikel, släpper Nisha också ett mytiskt vapen, hennes automatgevär, samt hennes Society-medaljong.

Denna landningsplats har definitivt massor av byte på sig och om du tar dig tid att utforska några av de omgivande fälten kan du också samla massor av Flowberries. Du kommer definitivt att vilja använda dessa bär eftersom de återställer några sköldpoäng när du konsumerar dem och även ger dig den där tillfälliga låggravitationseffekten så att du kan hoppa högre, och du kommer inte heller att ta någon fallskada. När du parar ihop dessa bär med startkuddar eller impulsgranater kommer du att kunna korsa kartan som aldrig förr.

1. Reckless Railways

Reckless Railways

Platsen Reckless Railways i detta nya kapitel är mest känd för Grand Station, som faktiskt är den största stationen som Fortnite har för sin nya järnvägslinje som de precis lagt till. Inte bara är denna plats en av de mest populära där du kommer att kunna fånga tåget, men den har också gott om markbyte samt kistor inom själva stationen, dock måste du vara försiktig eftersom detta vanligtvis lockar till sig ganska många spelare varje match. Du kommer till och med att kunna få tag på ännu mer byte om du hittar Society NPC-bossen, Valeria, och besegrar henne för att få hennes nyckelkort och slutligen öppna hennes valv.

Även om Grand Station definitivt är höjdpunkten i denna plats och den plats där de flesta spelarna kommer att sikta på att landa, finns det också många omgivande byggnader som också kommer att ge dig lite extra byte samt en fin plats för skydd, om du spelar Zero Builds-spelläget. När du hamnar i en strid vid Reckless Railways, kommer du att vilja se till att du använder all din omgivning till din fördel, som att tappa bort dina fiender bakom byggnader eller den närstrids-vertikalitetstyp av stridsstil som den erbjuder. Sedan, när du känner dig trygg vid Reckless Railways, och om du har ett prickskyttegevär, kan du vända din uppmärksamhet mot väst, där du sedan kommer att hitta ett stort öppet torg, där du kan få några enkla prickskytteelimineringar.

Slutord

Fortnite Kapitel 5, Säsong 1

Så där har du några av de bästa landningsplatserna i Kapitel 5 Fortnite, även om dessa kan vara de bästa namngivna platserna att landa på, vill du fortfarande se upp för tillfälliga platser, som Loot Islands, som kommer att dyka upp vid slumpmässiga punkter och innehålla en av Fortnites Capture Points, som släpper extremt sällsynt byte när de är slutförda. Sammanfattningsvis kommer du definitivt också vilja göra lite utforskning på egen hand under matcherna så att du säkert hittar en landningsplats som fungerar bäst för dig och den spelstil som du har.

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *