”Tillbaka till Framtiden II” (Back to the Future II) är ett spel baserat på den populära filmen med samma namn. Spelet släpptes till Commodore 64 1990, en av de mest framträdande hemdatorerna under 1980-talet. Spelet erbjuder en unik blandning av äventyr och action, där spelaren får uppleva viktiga ögonblick från filmen.

Hoverboarding

Spelupplägg och Funktioner

Spelet består av flera nivåer som speglar olika scener från filmen. Spelaren tar rollen som Marty McFly och navigerar genom olika utmaningar, från att flyga på hoverboards till att undvika fiender. Grafiken och ljudet i spelet återspeglar Commodore 64:ans kapacitet, med färgrika scener och enkel men fängslande musik. Man spelar sig igenom 6 olika nivåer.

Back to the future 2 C64
EgenskapBeskrivning
UtvecklareImages Software
Utgivningsår1990
GenreÄventyr/Action
PlattformCommodore 64
Grafik8-bitars pixelgrafik
Musik och LjudChiptune-stil
SpelarlägeEnspelarläge

Recensioner och Betyg

Tillbaka till framtiden 2 C64

”Tillbaka till Framtiden II” har fått blandade recensioner genom åren. Spelets tajming var lite märklig eftersom det kom ut ungefär samtidigt som den tredje filmen. Generellt anses det inte vara ett av de bättre C64-spelen men jag tycker ändå att det hör hemma på hyllan med retro-spel eftersom filmerna är så kultiga och det ger trots allt en rätt nostalgisk känsla att spela det.

Här är några korta betyg från när spelet gavs ut 1990:

  • Zzap!64 1990: ”A disappointing movie conversion. 59%”
  • Your Commodore 1990: ”If you’re a fan of Back to the Future you’ll be very disappointed. If you’re not you’ll be disappointed too.”

För mer detaljerade recensioner, kan ni se de scannade artiklarna här:

  1. Zzap!64
  2. Your Commodore

Nedan kan ni spana in hur spelet ser ut:

Let’s Play! Back To The Future 2 (C64)

”Tillbaka till Framtiden II” på Commodore 64 är en intressant del av både film- och spelhistorien. Även om det inte når upp till de bästa c-64-spelens standarder, erbjuder det en unik tidsresa för retrospelentusiaster och fans av filmen.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *