Marble Slabs (marmorplattor) är ganska viktiga material i spelet LEGO Fortnite eftersom de används för att tillverka avancerade verktyg samt bygga vissa stenstrukturer, men de är lite svårare att hitta jämfört med grundläggande Granit. Tanken på att skaffa marble slabs verkar vara ganska enkel, eftersom allt du behöver göra är att bryta marble som du kan hitta i grottor, med ett uppgraderat verktyg, och sedan när du har brutit det måste du vidare bearbeta det till plattor med hjälp av stone breaker. Den här artikeln kommer att hjälpa dig att lista ut vilka verktyg som är rätt för jobbet, samt vilka ingredienser du behöver.

Så här får du Marble Slabs i LEGO Fortnite

När du är i din LEGO Fortnite-värld kommer du att märka att marble ser ut som en vitgrå sten på taket och väggarna i grottor, och du kan bryta den precis som du skulle göra med granit. Även om du teoretiskt kan göra detta, är den inledande Hackan inte tillräckligt hållbar för att ta sig an marble och därför behöver du uppgradera din crafting bench för att kunna tillverka den Uncommon Pickaxe. Om du spelar själv kanske du vill få lite hjälp från några av Fortnites vänliga NPC:er eftersom detta definitivt inte är en lätt uppgift.

Att få Marble i LEGO Fortnite

Marble i LEGO Fortnite

Innan du börjar leta efter marble, som nämnts ovan, behöver du uppgradera din Crafting bench. För att uppgradera din Crafting bench behöver du samla Träplankor samt Snäckskal, som du kan få genom att döda Rollers. Rollare är i grund och botten fiender som är en slags ”boss”-mobbar i LEGO Fortnite-världarna, åtminstone under dina första speltimmar. Du bör definitivt vara försiktig här eftersom de är riktigt tuffa och kan slå ut dig med bara två slag.

Några tips om hur man dödar en Roller skulle vara att ducka och rulla undan så snart du ser den ladda mot dig och sedan vill du jaga efter den eftersom du då kan få in några enkla slag med ditt vapen. När det gäller dessa typer av strider vill du definitivt utöva tålamod. Nu när du har lyckats få tag på tre Snäckskal vill du sedan gå tillbaka till din bas och uppgradera din Crafting bench och sedan tillverka den Uncommon forest axe. Ett annat tips som du kan ta med dig i dessa strider är att de också kan kasta stenar på dig om du är nära dem, så var alltid extra uppmärksam när du är nära en Roller.

Nu för att tillverka Uncommon forest axe behöver du ha minst 3 Ben, som du kan få genom att döda Skelett, samt 3 Trästänger. Sedan, med denna nya Yxa som du har lyckats tillverka själv, vill du skörda Knotroot, eftersom du behöver detta för att tillverka Uncommon pickaxe.

Knotroot är en typ av rot som är grå till färgen och växer på väggarna i grottor och hittas vanligtvis nära Marmor. Efter att du sedan lyckats hitta denna rot, vill du gå till ett Lumber mill och sedan tillverka Knotroot rods. Sammanlagt behöver du ha 3 Knotroot rods och 3 Ben för att kunna tillverka Uncommon pickaxe. Nu när du äntligen har fått din Uncommon pickaxe som du har arbetat så hårt för, kan du sedan gå tillbaka till din närmaste grotta och bryta all marble du ser. Detta bör vara ganska enkelt eftersom alla grottor som du har lyckats hitta kommer att markeras med en ikon på din karta, så de kommer att vara lätta att hitta.

Att få marble slabs i LEGO Fortnite

Att få marble slabs i LEGO Fortnite

Nu till slut, det hårda arbetet är över, för att få dina slabs behöver du bygga en Stone breaker. För att bygga denna behöver du 20 Knotroot och 35 Marble, vilket kan låta som mycket arbete men när du väl är igång kommer du att kunna använda den för att tillverka Marble slabs från raw marble.

Om du tycker att det är riktigt utmanande att skaffa alla dessa resurser själv, kan du också försöka få en av Fortnites Bybor att hjälpa dig att bekämpa fiender och bryta. Att skaffa Marble och Marble slabs är definitivt en mycket utmanande uppgift om du inte har de rätta verktygen, men när du väl har lyckats få de rätta uppgraderingarna bör det gå mycket enklare.

LEGO Fortnite

Så där har du en fullständig guide om hur man får Marble slabs i LEGO Fortnite. Hela denna process är definitivt utmattande, men i slutändan kommer du att finna att det var så värt det när du får tillverka dina avancerade verktyg.

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *