PlayStation 5:s DualSense-kontroll utgör ett betydande framsteg inom kontrolldesign och introducerar avancerad haptisk feedback-teknik till Sonys nya konsol. Utöver dess primära användning på PlayStation 5 är DualSense-kontrollen tillräckligt mångsidig för att anslutas till och spela spel på en dator, vilket erbjuder användarna en utökad spelupplevelse över olika plattformar. Denna anpassningsbarhet gör DualSense-kontrollen till ett värdefullt alternativ för de som vill njuta av dess innovativa funktioner på både PlayStation 5 och PC-speluppsättningar.

Här ger jag dig en steg för steg genomgång hur du kan ansluta DualSense kontrollen till din PC och använda den på Steam.

Hur man ansluter en PS5-kontroll till en dator

De två sätten du kan ansluta den till din dator:

  • Med en USB
  • Med Bluetooth

Att ansluta din PS5-kontroll till en dator är en enkel process som kräver antingen en USB-C-kabel eller en Bluetooth-signal från din dator. Båda metoderna är genomförbara alternativ, vilket ger flexibilitet för användare baserat på deras preferenser och hårdvarukapacitet. Nedan går jag djupare in på detaljerna i båda tillvägagångssätten och utforskar även stegen som är inblandade i att synkronisera din PS5-kontroll till Steam, vilket förbättrar den övergripande spelupplevelsen på din dator.

Att ansluta en PS5-kontroll till en dator via USB

Att ansluta en PS5-kontroll till en dator via USB

Att ansluta din PS5-kontroll till en dator med hjälp av en USB-kabel är ett bekvämt och enkelt alternativ som säkerställer användarvänlighet samtidigt som det eliminerar oro över batteritömning under spelsessioner. Processen innebär enkla steg för att etablera en anslutning:

Steg 1: Ta en USB-C till USB-A-kabel, såsom den som medföljer PS5, och anslut den till DualSense-kontrollen.

Steg 2: Anslut den andra änden av kabeln till din dator och vänta på att Windows meddelar dig att den har känt igen och identifierat kontrollen. Denna sömlösa integration möjliggör en snabb uppsättning, vilket gör att du kan börja använda din PS5-kontroll på din dator utan mycket besvär.

Att ansluta en PS5-kontroll till en dator via Bluetooth

Att ansluta en PS5-kontroll till en dator via Bluetooth

Att ansluta DualSense-kontrollen till din dator trådlöst via Bluetooth är ett bekvämt alternativ, förutsatt att din dator har inbyggd Bluetooth-funktion eller att du har en separat Bluetooth-adapter. Följ dessa steg för att etablera en trådlös anslutning:

Steg 1: Håll ned PS-knappen och Create-knappen på DualSense-kontrollen samtidigt, liknande processen som används för synkning med en PS5. Detta initierar parningsläget.

Steg 2: På din dator, gå till menyn Bluetooth & Other Devices (andra enheter). Klicka på ”Add Bluetooth or other device (Lägg till Bluetooth eller annan enhet)” och välj Bluetooth-alternativet.

Steg 3: När anslutningen är etablerad kommer PS5-kontrollen att listas som ”Wireless Controller” i menyn, vilket indikerar en framgångsrik parning. Denna trådlösa uppsättning låter dig njuta av spel på din dator utan behov av en fysisk anslutning.

Använda en PS5-kontroll på PC med Steam

Använda en PS5-kontroll på PC med Steam

Att använda en PS5-kontroll på en PC kan ha begränsningar när det gäller nativ igenkänning av alla spel. Dock erbjuder Steam delvis DualSense-stöd, vilket låter dig njuta av spel med kontrollstöd. Följ dessa steg för att använda din PS5-kontroll med Steam:

Steg 1: Se till att din PS5-kontroll är ansluten till din dator och öppna Steam. Navigera till Kontrollmenyn som finns under Inställningar.

Steg 2: Öppna Allmänna Kontrollinställningar inom Steam och lokalisera din PS5-kontroll, som kan vara listad som ”Sony Interactive Entertainment Wireless Controller.” Konfigurera varje enskild knapp efter ditt önskemål, på samma sätt som du konfigurerar andra kontroller.

För spel utanför Steam som inte automatiskt känner igen PS5-kontrollen finns det en lösning:

  • Klicka på ”Games” i verktygsfältet högst upp inom Steam.
  • Välj ”Add a Non-Steam Game to My Library”
  • Lägg till vilket installerat spel som helst till Steam från denna meny, vilket möjliggör fulla fördelar av Steams DualSense-stöd för dessa spel.

Slutord

integreringen av din PS5 DualSense-kontroll med din dator

Sammanfattningsvis är integreringen av din PS5 DualSense-kontroll med din dator en användarvänlig process som erbjuder flexibilitet genom både USB- och Bluetooth-anslutningar. Oavsett om du väljer att använda kabelansluten USB-anslutning eller friheten med trådlös Bluetooth, är stegen enkla och effektiva. Dessutom är användningen av kontrollen med Steam strömlinjeformad, även om spel utanför plattformen kan kräva en omväg. Genom att följa dessa steg kan du sömlöst utöka din spelupplevelse från PS5 till din dator, och njuta av de innovativa funktionerna hos DualSense-kontrollen över olika spelplattformar.

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *