I början av ditt äventyr i Hogwarts Legacy kommer det att finnas en sorteringshatt, som sorterar dig in i ett av de fyra husen i skolan, vare sig det är Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw eller Hufflepuff.

Den ultimata guiden för att välja ditt hus i Hogwarts Legacy

Även om denna hatt tilldelar dig ett hus, kommer du som spelare att kunna byta och välja vilket du vill, så det blir inte bara upp till sorteringshatten. Detta är mycket bra eftersom det är ett av de viktigaste besluten som du kommer att göra i början av spelet.

De olika husen har inte bara olika uniformsfärger, det finns faktiskt element i spelupplevelsen som du kommer att uppleva annorlunda i olika hus. Den här artikeln kommer att belysa dessa skillnader mellan Hogwarts hus och vilket som kan intressera dig mest.

Skillnaderna mellan de fyra husen i Hogwarts Legacy

Skillnaderna mellan de fyra husen i Hogwarts Legacy

Det kommer att finnas fyra hus som spelet tillåter dig att välja mellan: Gryffindor, Ravenclaw, Slytherin och Hufflepuff. Även om det finns ett huvuduppdrag som skiljer sig från hus till hus, kommer mycket av det du upplever i detta spel inte att förändras beroende på vilket hus du befinner dig i. Skillnaderna som du kommer att stöta på och som du förmodligen bör notera inkluderar följande:

  • De olika husen har olika husfärger, som kommer att integreras i en del av din utrustning.
  • Du kommer endast att ha tillgång till ditt hus gemensamma rum och Floo Flame-snabbrese-punkten kommer att vara exklusiv för ditt hus.
  • Du kommer också att få mycket mer socialiserande och introduktionstid med 5:e årselever som är i samma hus som du.
  • Det kan finnas dialog i Hogwarts Legacy-handlingen som kan referera till ditt hus, beroende på vilket du är i.

En annan sak att notera är att de olika husen också kommer att ha olika uppdrag som leder till att du möter Richard Jackdaw.

  • Gryffindor-studenter måste slutföra ett uppdrag som heter ”Jakten på de saknade sidorna”, där du kommer att träffa någon som heter Nästan Huvudlöse Nick och delta i den Huvudlösa Jakten.
  • Ravenclaw-studenter kommer att behöva börja leta efter Ollivanders Arvegods, vilket kommer att leda till att du måste undersöka Uggleriet.
  • Slytherin-studenter kommer att påbörja ett uppdrag som heter Scropes Sista Hopp, där du måste följa några ledtrådar på en karta för att så småningom träffa rektor Blacks Husalv för att hitta en hemlig grotta.
  • Hufflepuff-studenter å andra sidan måste ge sig ut på uppdraget ”Kärlekens fånge”, där du kommer att göra en liten resa till Azkaban-fängelset och försöka lösa ett mordmysterium.

Det är också trevligt att veta att du kommer att få en rättvis Hogwarts-upplevelse, oavsett vilket elevhem du tillhör, eftersom det inte finns några bonusar, förmåner eller exklusiva kamrater för bara ett specifikt elevhem. Även om det kan vara lite lättare att umgås med elever i femte året i samma elevhem som du, kommer du fortfarande att kunna umgås med alla elever på Hogwarts, oavsett vilket elevhem de tillhör.

Gryffindor

Gryffindor

Eleverna i huset Gryffindor är bland några av de mest modiga trollkarlarna där ute och är kända för sitt mod och sin riddaranda. Gryffindor-studenter är mest benägna att göra något hjältemodigt och om du ska satsa på en trollkarl eller häxa för att göra det rätta oavsett vad, så skulle Gryffindor vara ditt säkraste val.

Gryffindor-huset grundades av Godric Gryffindor och avbildas ofta med en bild av ett lejon samt röda och guldiga färger på Gryffindor-kläder, som eleverna i det huset bär. Om du är i Gryffindor-huset får du också exklusiv tillgång till Gryffindor-gemenskapsrummet, som du hittar i Södra vingens Gryffindor-torn, det bör vara ganska lätt att hitta eftersom det vaktas av en porträtt av en tjock dam.

Även om du skulle ha chansen att prata med Gryffindor-elever i femte året oavsett vilket hus du var i, får du mycket fler chanser om du är i Gryffindor. Några av Gryffindor-studenterna som är mer framstående än andra inkluderar Garreth Weasley, som är systerson till professor Weasley, Nellie Oggspire samt Cressida Blume. En annan person som du kommer att tillbringa mer tid med är Natasi Onai, vilket är mycket bra eftersom hon faktiskt kommer att följa med dig på vissa följeslagaruppdrag.

Andra framstående studenter som deltog i Hogwarts och var i Gryffindor inkluderar Albus Dumbledore, Rubeus Hagrid och naturligtvis den berömda Harry Potter och hans närmaste vänner, som bara deltar i Hogwarts mycket långt efter allt som händer i detta spel.

Slytherin

Slytherin

Eleverna i Slytherin anses ofta vara i ett mer tvivelaktigt ljus eftersom de ofta strävar efter list och ambition framför allt annat. Detta kan innebära att de kommer att försöka lyckas i sina företag utan att bry sig om konsekvenserna deras handlingar kan ha på andra eller deras moral.

Salazar Slytherin var den som grundade detta hus och du kommer att kunna känna igen det på studenterna som bär ormskölden och färgerna grönt och silver. Om du är en del av Slytherin-huset får du också tillgång till deras Slytherin-gemenskapsrum, som du hittar under den stora sjön i källarna på Hogwarts och under den stora trappan. I gemenskapsrummet kommer fönstren att kasta ett vattenartat sken, där du faktiskt kan titta på de olika fiskarna i sjön.

Ditt val att vara i Slytherin-huset kommer inte att ändra något betydande när det gäller historien i Hogwarts Legacy, och även om du kanske tror att du kommer att kunna lära dig eller syssla med Mörka konster genom att vara i detta hus är det faktiskt inte nödvändigt. Om du dock väljer Slytherin-huset kommer du att märka att du får mycket fler chanser att interagera med Slytherin-studenter i femte året mycket mer än om du var i ett annat hus.

Några av de mer minnesvärda Slytherin-studenterna som du kommer att interagera med inkluderar Ominis Gaunt, Imelda Reyes och Sebastian Sallow. Sebastian Sallow är dock lite viktigare än de andra när det gäller handlingen, eftersom han kommer att följa med dig på följeslagaruppdrag.

Därefter finns det några välkända karaktärer som också deltog i Slytherin, som Bloody Baron, Merlin, Tom Riddle och Severus Snape, varav de flesta bara deltog i Hogwarts långt efter alla dessa händelser du kommer att delta i.

Ravenclaw

Ravenclaw

Ravenclaw-husets elever är mest kända för sin visdom och kreativa intelligens när det gäller problemlösning, och att bli placerad i detta hus skulle innebära att du anses vara den smartaste bland dina kamrater. Eleverna i detta hus fokuserar inte lika mycket på sin råa kraft som andra gör, utan strävar istället efter kunskap. Eleverna i detta hus utforskar de magiska konsterna och strävar efter att bli mästare i sina trollformler och magi.

Ravenclaw-huset grundades av Rowena Ravenclaw och har en örn som sin symbol, eleverna bär kläder som har färgerna blått och brons, så du kommer att kunna känna igen dem. Ravenclaw-gemenskapsrummet kan också hittas i de förgrenade tornen vid den stora trappan, men för att komma in i rummet behöver du inte veta lösenordet, du måste lösa en gåta. När du har löst gåtan och kommer in i gemenskapsrummet kommer du att kunna njuta av det enorma välvda rummet, med mycket breda fönster, som tillåter dig att se ner på marken under dig.

Precis som med något annat hus, kommer det inte att bli några stora förändringar i handlingen på något sätt genom att gå med i detta hus, men du kommer att ha mycket fler möjligheter och tid att engagera dig och prata med de andra Ravenclaw-studenterna i femte året, som Duncan Everett Clopton, Samantha Dare och Amit Thakkar, som kommer att vara den som följer med dig på följeslagaruppdragen.

Slutligen, andra berömda karaktärer som har varit eller kommer att vara en del av Ravenclaw-huset inkluderar: Grå damen, Uric the Oddball, Filius Flitwick, Sybill Trelawney och Luna Lovegood.

Hufflepuff

Hufflepuff

Hufflepuff-huset är känt för att dess elever är mycket inkluderande och alla i det värderar verkligen sitt hårda arbete. Detta hus tänker man ofta på först när man tänker på godhjärtade människor och de är definitivt stolta över att vara tålmodiga, lojala och rättvisa. Även om Hufflepuff-huset kanske inte är lika konkurrenskraftigt som de andra husen i Hogwarts är de fortfarande kapabla till stora saker, så du bör inte underskatta dem.

Hufflepuff-huset grundades av Helga Hufflepuff och representeras av en grävling och färgerna gult och svart. Grävlingen och dessa färger hjälper dig att känna igen Hufflepuff-medlemmarna eftersom dessa studenter kommer att bära dem på sina kläder. Du hittar deras gemenskapsrum ganska nära Stora Salens kök, som ligger nedanför en separat trappa från den stora trappan, som leder till källarna. Hufflepuff-gemenskapsrummet har ett mycket mysigt rum, som har fått liv med fantastiska växter och fauna, och ligger också mycket nära husalfernas kök.

Återigen, att vara i detta hus kommer inte att påverka din berättelse på något drastiskt sätt, förutom att du får fler möjligheter att prata med de andra eleverna i femte året som också är en del av Hufflepuff, såsom Adelaide Oakes, Authur Plummly och Lenora Everleigh. Slutligen kommer du också att tillbringa mycket tid med Poppy Sweeting, som kommer att vara den person som du tar med dig på din följeslagaruppdragslinje.

Andra berömda karaktärer som har varit och fortfarande kommer att vara i Hufflepuff en dag inkluderar Fat Friar, Newton Scamander och Cedric Diggory.

Slutord

Kom ihåg att oavsett vilket hus du väljer kommer det inte att påverka din berättelse alltför mycket, så var bara sann mot dig själv och välj det som du tror matchar dina värderingar som person. Om du inte är säker på vilket hus som är för dig kan du också besöka den officiella Wizarding World-webbplatsen, där du kommer att sorteras in i det hus de tror passar dig bäst efter att du svarat på en kort serie frågor.

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *