Absolut, en tillförlitlig kontroll kan ha en avsevärd inverkan på spelupplevelsen. Xbox Series X erbjuder ett utbud av kompatibla kontroller som säkerställer sömlös interaktion med dess exklusiva topptitlar. En nyligen genomförd systemuppdatering har dock gjort icke-officiella kontroller inkompatibla, vilket har orsakat viss förvirring bland användare angående deras alternativ.

Bästa Xbox Series X-kontrollerna för 2024

För att förenkla din sökning, här är några rekommenderade kontroller som garanterat fungerar med systemet, och säkerställer optimal prestanda över olika speltitlar. Xbox Wireless Controller, designad specifikt för Series X, står som det primära valet, och erbjuder igenkänning och robust funktionalitet. Dessutom ger Xbox Elite Wireless Controller Series 2 förbättrade anpassningsalternativ och premiumbyggkvalitet för kräsna spelare som söker avancerade funktioner.

För de som föredrar ett mer budgetvänligt alternativ erbjuder Xbox Core Controller tillförlitlighet utan att kompromissa med prestandan. Slutligen ger Razer Wolverine V2 en konkurrensfördel med sina responsiva ingångar och ytterligare anpassningsbara funktioner, som tilltalar spelare som söker en fördel i konkurrensspel. Dessa kontroller säkerställer inte bara kompatibilitet, utan levererar också förstklassiga spelupplevelser över Xbox Series X:s exklusiva titlar.

Topp 5 kontroller

Scuff Instinct Pro

Scuff Instinct Pro
FördelarNackdelar
Fantastisk designSäljer ut snabbt
Bakre paddelknapparDyr

Pris: 2800 kr

Scuf modulkontrollern står som ett förstklassigt val, känd för sin mångsidighet och hållbarhet. Den har robusta komponenter som tillåter användare att anpassa sin spelupplevelse, med utbytbara omedelbara triggers och tumspakar. Det nyintroducerade greppet för prestanda tillför en anti-slip funktion, vilket säkerställer ett säkert grepp under intensiva spelsessioner.

En av dess framträdande funktioner inkluderar fyra programmerbara bakre paddlar, liknande Xbox Elite-serien, vilket möjliggör för användare att mappa dessa paddlar till sina föredragna knappar, anpassade till individuella spelstilar. Kontrollern stödjer både trådlösa och trådbundna headsetanslutningar, anpassade till användarnas preferenser, och använder en USB-C-port för anslutning.

Dessutom erbjuder Scuf möjligheten att personifiera kontrollens design genom att köpa ytterligare frontplattor, vilket underlättar enkel anpassning för att passa personlig estetik. Kontrollen erbjuder även bekvämligheten att spara upp till tre olika profiler för favoritspel, vilket eliminerar behovet av konstant omkartläggning under spel och möjliggör snabb växling mellan inställningar. Överlag erbjuder Scuf modulkontrollen en hög nivå av anpassning och funktionalitet för en skräddarsydd spelupplevelse.

Xbox Elite-serien 2

Xbox Elite-serien 2
FördelarNackdelar
Anpassningsbara bakre paddlarFörhållandevis dyr
Bra batteritid

Pris: 1385 kr

Elite-kontrollen skapade rubriker med sina innovativa funktioner, inklusive anpassningsbara bakre paddlar, premiumtriggers och specialiserade tumspakar, som tillgodoser de mest komplexa spelförutsättningarna. Serie 2-versionen, som nu är kompatibel med Series X, bygger vidare på detta arv, och erbjuder ett omfattande utbud av anpassningsalternativ och en imponerande batteritid på 40 timmar.

Denna uppgraderade modell tar itu med bekymmer från den ursprungliga kontrollen, framför allt genom att förstärka hållbarheten hos axelknapparna, som tidigare ansågs vara bräckliga. Den omarbetade designen syftar till att leverera en mer robust kontroll, vilket gör den till ett ännu mer lockande alternativ, särskilt för professionella spelare som söker prestanda och pålitlighet i toppklass. Med förbättrade funktioner och ökad hållbarhet sticker Elite Controller Series 2 ut som ett väsentligt val för spelare som strävar efter precision och anpassning i sin spelupplevelse.

Thrustmaster ESWAP X Pro

Thrustmaster ESWAP X Pro
FördelarNackdelar
Fysisk låsning för triggersDyr
Fantastiska förinställda alternativEndast trådbunden variant

Pris: 2000 kr

ESWAP X Pro är skräddarsydd för Series X-kompatibilitet, vilket säkerställer en sömlös spelupplevelse utan några kompatibilitetsproblem. Fullspäckad med en mängd tekniska funktioner erbjuder den omfattande anpassningsmöjligheter för att lyfta ditt spelande och ge dig en konkurrensfördel. Utvalda funktionaliteter inkluderar förmågan att växla mellan förinställda konfigurationer mitt i spelet, fysisk låsning för triggers och mångsidiga omkartläggningsalternativ för de extra knapparna på kontrollens baksida.

Med en hög grad av modularitet i designen tillåter ESWAP X Pro anpassning av olika komponenter såsom mini-spakar, grepp, triggers, styrkors och tumspaksknappar. Denna modularitet tilltalar spelare som gillar att experimentera med både uppställningen och känslan av sin kontroll, och säkerställer en personlig spelupplevelse.

Det är dock viktigt att notera att ESWAP X Pro är ett trådbundet alternativ och inte erbjuder trådlös anslutning. Trots detta gör dess omfattande anpassningsfunktioner och kompatibilitetsgaranti den till ett utmärkt val för spelare som söker skräddarsydda spelupplevelser på Xbox Series X.

Razer Wolverine V2

Razer Wolverine V2
FördelarNackdelar
Några RGB-effekterEndast trådbunden variant
Sex omprogrammerbara knappar

Pris: 900 kr

Razers erbjudande för Series X, Wolverine V2, utmärker sig som en högst konkurrenskraftig kontroll utrustad med imponerande funktioner. Den stoltserar med sex omprogrammerbara knappar, vilket ger användarna flexibilitet i anpassning. Dessutom kommer kontrollen med utbytbara tumspakar som möjliggör justeringar av höjd och grepp, anpassat till individuella spelpreferenser. På liknande sätt kan användarna växla mellan olika D-pads, för att förbättra sin spelupplevelse.

Kontrollern stöder Razer Synapse på Xbox, vilket förenklar omkartläggning av knappar och underlättar snabb experimentering för att finjustera kontrollinställningarna för optimal spel-prestanda.

För att lägga till en stilfull touch har Wolverine V2 RGB-belysningseffekter, vilket tillåter användare att personifiera estetiken enligt sina preferenser, vare sig det är för ett elegant utseende eller för att minimera distraktioner under spel. Liksom Thrustmaster-modellen fungerar denna kontroll också genom en trådbunden anslutning, vilket säkerställer konsekvent prestanda under spelsessioner. Sammantaget presenterar Razer Wolverine V2 ett övertygande val för spelare som söker anpassningsalternativ och prestanda på Xbox Series X.

Turtle Beach Recon (Series X)

Turtle Beach Recon (Series X)
FördelarNackdelar
PrisvärdInga modulära alternativ
Två programmerbara bakre knappar

Pris: 544 kr

Turtle Beachs headsetlinje Recon har länge varit ett pålitligt val för Xbox-spelande. Med den uppdaterade Recon-linjen anpassad specifikt för kompatibilitet med Series X-kontrollern, levererar Turtle Beach återigen ett imponerande erbjudande. Inkluderingen av grepp på kontrollern lägger till en stilfull touch till designen. Noterbart är att det finns en separat ljudpanel placerad ovanpå kontrollen, avsedd för sömlös integration med Turtle Beach-headset. Denna panel ger snabb åtkomst till mute-kontroller, EQ-inställningar, ”superhuman hearing”-läge, och justeringar av spel/chat-blandning, bland andra lägen.

Utöver dess ljudfunktioner, visar Recon-kontrollen smarta designelement. Användare kan finjustera sin föredragna känslighet för tumspakarna och programmera två bakre knappar för att mappa till deras föredragna funktioner. Det är dock viktigt att notera att Recon-kontrollen (Series X) fungerar via en trådbunden anslutning, vilket innebär att trådlöst spelande inte är ett alternativ med denna kontroll. Trots detta gör dess integrerade ljudkontroller och anpassningsbara funktioner den till ett attraktivt val för spelare som söker en skräddarsydd och uppslukande spelupplevelse på Xbox Series X.

Sammanfattning

Xbox Series X-kontroller

I spelvärldens föränderliga landskap kan betydelsen av en pålitlig kontroll inte överskattas. Xbox Series X har ett varierat urval av kontroller, var och en anpassad till distinkta preferenser och spelstilar. Från bekantskapen och robusta funktionaliteten hos Xbox Wireless Controller till förbättrad anpassning av alternativ som Xbox Elite Series 2, säkerställer dessa rekommendationer sömlös kompatibilitet och optimal prestanda över olika titlar. Vare sig man prioriterar prisvärdhet med Xbox Core Controller eller söker en konkurrensfördel med Razer Wolverine V2, levererar dessa val toppklassiga spelupplevelser. Medan nyligen genomförda systemuppdateringar har begränsat kompatibiliteten med icke-officiella kontroller, garanterar denna kurerade lista ett utbud av alternativ för spelare att höja sina spelupplevelser på Xbox Series X.

Här kan du läsa om hur man ansluter en PS5 DualSense kontroll till datorn

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *