År 1994 återvände Axel Foley, en av filmhistoriens mest ikoniska och älskade polisfigurer, för en sista runda i ”Snuten i Hollywood III” (originaltitel: ”Beverly Hills Cop III”). Denna tredje och avslutande del i den populära serien, återigen med Eddie Murphy i huvudrollen, försökte återuppliva den unika blandningen av action och humor som gjorde de tidigare filmerna till framgångar. Nu är det ju dock en fjärde Snuten i Hollywood-film på gång.

Snuten i Hollywood III

”Snuten i Hollywood III”, regisserad av John Landis, skiljer sig från sina föregångare genom att föra in Foley i en helt ny miljö. Historien centrerar kring Axel Foleys utredning av en biljettförfalskningshärva i en populär nöjespark i Los Angeles, vilket leder till upptäckten av en större brottslig verksamhet.

Snuten i Hollywood III poster

Eddie Murphys framträdande som Axel Foley är fortfarande charmerande och energiskt, men filmen tar en annorlunda ton jämfört med de tidigare delarna (Snuten i Hollywood I & II). Den här gången är det mindre fokus på den råa och improviserade komiken, och mer på en strukturerad handling och actionsekvenser. Denna förändring möttes av blandade reaktioner från både kritiker och publik.

Beverly Hills Cop III (1994) Official Trailer #1 – Eddie Murphy Movie HD

Filmens handling utspelas i och runt nöjesparken, vilket ger upphov till en rad unika och fantasifulla actionscener. Dessa scener, även om de är tekniskt välgjorda, saknar dock samma känsla av äventyr och spontanitet som kännetecknade de tidigare filmerna.

Snuten i Hollywood III på vhs
Mitt ex av Snuten i Hollywood III på VHS

En av de stora utmaningarna med ”Snuten i Hollywood III” var att leva upp till de höga förväntningarna som sattes av dess föregångare. Trots att den hade stunder av den klassiska Axel Foley-charmen, ansågs filmen av många vara den svagaste i serien.

Snuten i Hollywood III

Även om ”Snuten i Hollywood III” inte uppnådde samma kritiska och kommersiella framgång som de tidigare filmerna, är den fortfarande en viktig del av Axel Foleys arv. Den markerade slutet på en era och är fortfarande en del av nostalgiska samtal bland fans av serien.

Snuten i Hollywood III

Sammanfattningsvis, även om ”Snuten i Hollywood III” inte riktigt nådde upp till standarden satt av sina föregångare, erbjuder den fortfarande underhållande stunder och en chans att se Eddie Murphy ännu en gång i en av sina mest ikoniska roller. Det är en film som påminner oss om Axel Foleys varaktiga inverkan på actionkomedigenren och hur en karaktär kan bli synonym med en hel eras filmunderhållning.

Snuten i Hollywood III på IMDB.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *