1987 markerade återkomsten av en av de mest älskade karaktärerna i actionkomedigenren, Axel Foley, i ”Snuten i Hollywood 2” (originaltitel: ”Beverly Hills Cop II”). Denna uppföljare till den banbrytande första filmen, ”Snuten i Hollywood”, återigen med Eddie Murphy i huvudrollen, fortsatte att blanda humor, action och en fängslande berättelse, vilket cementerade dess status som en klassiker inom genren.

Snuten i Hollywood II

Regisserad av Tony Scott, tar ”Snuten i Hollywood II” oss tillbaka till de glamourösa och ibland farliga gatorna i Beverly Hills. Eddie Murphy återvänder som den karismatiska och snabbtänkta Detroit-polisen Axel Foley, som återvänder till Beverly Hills för att hjälpa sina vänner, Billy Rosewood (Judge Reinhold) och John Taggart (John Ashton), att lösa ett komplext fall som innefattar en serie rån mot högprofilaffärer.

Snuten i Hollywood II

Murphys prestation i filmen är både livlig och medryckande, och han levererar sina repliker med en komisk timing som är svår att överträffa. Hans förmåga att kombinera humor med actionscener gör ”Snuten i Hollywood 2” till en film som både underhåller och engagerar tittaren.

Beverly Hills Cop II (1987) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Filmens handling är mer komplex än i den första delen, med flera vändningar som håller tittaren på tårna. Även om kritiker vid tidpunkten gav filmen blandade recensioner, med vissa som ansåg att den inte levde upp till originalfilmen, blev ”Snuten i Hollywood 2” en kommersiell framgång och älskad av fansen. Och i mitt tycke är den precis lika bra som första filmen.

Snuten i Hollywood II
Snuten i Hollywood II på vhs
Mitt ex av Snuten i Hollywood II på VHS

En av de mest minnesvärda aspekterna av ”Snuten i Hollywood 2” är dess soundtrack, som inkluderar flera hits från 1980-talet. Musikens energi och stil kompletterar filmens tempo och atmosfär, vilket bidrar till den övergripande upplevelsen.

Snuten i Hollywood II

Även om ”Snuten i Hollywood 2” kanske inte revolutionerade filmindustrin på samma sätt som dess föregångare, spelade den en viktig roll i att etablera Eddie Murphy som en av de ledande actionkomedistjärnorna under 1980-talet. Filmen representerar en tid då actionkomedier kunde vara både spännande och hysteriskt roliga, en kombination som Murphy behärskade perfekt.

Snuten i Hollywood II
Brigitte Nielsen spelar en långbent skurk

Sammanfattningsvis är ”Snuten i Hollywood II” en underhållande och nostalgisk återblick på 80-talets actionkomedigenre. Med Eddie Murphys oförglömliga framträdande och en spännande handling, fortsätter filmen att vara en favorit bland fans av genren.

Snuten i Hollywood II

Snuten i Hollywood II på IMDB.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *