”Rambo III”, släppt 1988, är den tredje filmen i den populära actionserien med Sylvester Stallone i huvudrollen som den tåliga och tystlåtna krigsveteranen John Rambo. Filmen, regisserad av Peter MacDonald, följer Rambo på ännu ett våghalsigt uppdrag, denna gång i Afghanistan.

Rambo III

Handlingen i ”Rambo III” tar vid där den föregående filmen slutade. Rambo har dragit sig tillbaka till ett lugnt liv i ett kloster i Thailand, men hans vila blir kortvarig. Hans mentor och vän, överste Samuel Trautman, spelas av Richard Crenna, beger sig på ett topphemligt uppdrag för att hjälpa de afghanska mujahedin-krigarna i deras kamp mot de sovjetiska ockupanterna. När Trautman tillfångatas av sovjeterna, beslutar sig Rambo för att själv bege sig till Afghanistan för att rädda honom.

Rambo III poster

Filmen skildrar Rambos kamp genom det karga afghanska landskapet och hans interaktioner med de lokala krigarna. Rambo III kritiserades för sin förenklade framställning av det komplexa politiska läget i Afghanistan under 1980-talet, men rosades samtidigt för sina actionscener och Stallones fysiska prestationer. Specialeffekterna och stridsscenerna är på typiskt 80-talsvis överdrivna, men bidrar till filmens underhållningsvärde.

Rambo III på vhs
Mitt ex av Rambo III på vhs

Trots blandad kritik blev ”Rambo III” en ekonomisk framgång och fortsatte att cementera Sylvester Stallones status som en av Hollywoods ledande actionhjältar. Filmen är ett tidsdokument över 1980-talets actiongenre och har fortsatt att vara populär bland fans av serien och actionfilmfantaster.

Rambo III (1988) Trailer #1

Rambo III” är en actionspäckad berättelse som kombinerar intensiva stridsscener med en enkel men fängslande handling. Det är inte bara en underhållande film, utan också en påminnelse om Sylvester Stallones bestående inflytande på actiongenren. Rambo III är inte lika bra som First Blood och First Blood II men den är klart sevärd om man gillar Rambo.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *