”Rambo: First Blood Part II” är en amerikansk actionfilm från 1985 och är den andra filmen i ”Rambo”-serien med Sylvester Stallone i huvudrollen som John Rambo. Filmen regisserades av George P. Cosmatos och var en uppföljare till den framgångsrika första filmen ”First Blood” från 1982.

Rambo: First Blood Part II

Handlingen i ”Rambo: First Blood Part II” utspelar sig några år efter händelserna i den första filmen. John Rambo, som nu avtjänar ett fängelsestraff för sina brott i ”First Blood”, får ett erbjudande från sitt före detta befäl, överste Sam Trautman. Rambo ges chansen att bli frigiven om han accepterar att åka tillbaka till Vietnam för att leta efter amerikanska krigsfångar som fortfarande kan vara kvar där. Trots tvekan bestämmer sig Rambo för att ta uppdraget.

Rambo: First Blood Part II poster

Väl i Vietnam stöter Rambo på flera hinder, inklusive förrädiska amerikanska tjänstemän och en brutal vietnamesisk armé. Han upptäcker att det finns krigsfångar och bestämmer sig för att rädda dem, trots order om att endast kartlägga situationen. Rambo blir en enmansarmé och kämpar mot överväldigande odds för att rädda de fångna soldaterna och föra dem till säkerhet.

Rambo: First Blood Part II på vhs
Mitt ex av Rambo: First Blood Part II på VHS

”Rambo: First Blood Part II” blev en enorm kommersiell framgång och bidrog till att definiera 1980-talets actiongenre. Filmen blev berömd för sina spektakulära actionscener, Stallones fysiska prestation och dess överdrivna skildring av krig. Den har ofta kritiserats för sitt politiska budskap och sin svartvita skildring av konflikter, men den förblir en kultklassiker.

Rambo: First Blood Part II (1985) Trailer #1

Filmen hade stor inverkan på populärkulturen och förstärkte ytterligare Stallones status som en av de största actionstjärnorna på den tiden. Den bidrog även till den fortsatta populariteten av Rambo-serien, som har omfattat flera uppföljare och gjort John Rambo till en ikonisk figur inom actionfilmgenren.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *