År 1990 kom uppföljaren till den banbrytande actionkomedin ”48 timmar”, betitlad ”48 Timmar Igen” (originaltitel: ”Another 48 Hrs.”). Denna film, som återigen förenade den dynamiska duon Eddie Murphy och Nick Nolte, strävade efter att återskapa den unika blandningen av humor, spänning och karaktärsdynamik som gjorde den första filmen till en framgång.

48 Timmar Igen

Regisserad av Walter Hill, som också stod bakom den första filmen, ”48 Timmar Igen” följer den fortsatta historien om den tillbakadragne polisen Jack Cates (Nolte) och den sluge f.d. fången Reggie Hammond (Murphy). Efter flera år skiljda, tvingas de återförenas när Cates befinner sig i problem och Hammond står inför nya utmaningar efter sin frigivning från fängelset.

48 Timmar Igen poster

I denna uppföljare är det återigen Murphys och Noltes kemi som står i centrum. Deras förmåga att spela mot varandra – Nolte med sin grymtande, hårda karaktär och Murphy med sin vassa tunga och snabba humor – ger filmen dess hjärta och själ. Murphys prestation visar ännu en gång varför han var en av de ledande stjärnorna inom komedi och action under 1980- och 90-talen.

Another 48 Hrs. – Trailer

Handlingen i ”48 Timmar Igen” är dock mer komplex och mörkare än sin föregångare, med en mer intrikat och vändningsrik berättelse. Detta bidrog till blandade recensioner från kritiker, som vissa ansåg att filmen inte hade samma lätthet och charm som originalfilmen.

48 Timmar Igen

Trots detta, var ”48 Timmar Igen” en kommersiell framgång och visade att publiken fortfarande var förtjust i Murphy och Noltes karaktärer. Filmens actionscener är välkoreograferade och spännande, och komplementerar den stundtals grova humorn som kännetecknar interaktionerna mellan huvudkaraktärerna.

48 Timmar Igen

Musiken i filmen, som kombinerar klassisk blues med 90-talets sound, bidrar också till atmosfären och känslan i filmen. Den musikaliska bakgrunden förstärker både actionscenerna och de mer lättsamma stunderna, och hjälper till att skapa en känsla av kontinuitet från den första filmen.

48 Timmar Igen

Sammanfattningsvis är ”48 Timmar Igen” en underhållande uppföljare som, trots att den inte når upp till originalfilmens höjder, fortfarande erbjuder en solid dos av spänning och humor. Eddie Murphy och Nick Noltes återförenade framträdanden håller fortfarande idag och gör filmen till en minnesvärd del av 90-talets actionkomedigenre.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *