Arnold Schwarzenegger, en av filmhistoriens mest ikoniska actionhjältar, har haft en imponerande karriär med många minnesvärda filmer. Här är en översikt över tio av hans mest populära filmer.

Arnold Schwarzenegger

1. Terminator 2: Judgment Day (1991)

Terminator 2: Judgment Day poster

Denna uppföljare till den banbrytande ”The Terminator” anses ofta vara en av de bästa actionfilmerna genom tiderna. Schwarzenegger återvänder som en mer sympatisk version av sin ursprungliga karaktär, en Terminator som nu skyddar den unga John Connor från en ännu farligare cyborg. Filmen är känd för sina revolutionerande specialeffekter och dess djupa filosofiska frågor om mänskligheten och teknologi. Här finner du trailer och mer information om Terminator 2: Judgement Day.

2. The Terminator (1984)

The Terminator Poster

Schwarzeneggers roll som den fruktade Terminatorn etablerade honom som en ledande actionstjärna. I denna sci-fi-klassiker skickas hans karaktär tillbaka i tiden för att mörda Sarah Connor, vars son kommer att bli ledare för motståndsrörelsen mot maskinerna. Filmen kombinerar spännande action med en gripande berättelse och banbrytande specialeffekter för sin tid. Här finner du trailer och mer information om The Terminator.

3. Predator (1987)

Predator poster

I ”Predator” spelar Schwarzenegger rollen som Dutch, ledare för en specialstyrka som skickas till en centralamerikansk djungel på ett räddningsuppdrag. Filmen övergår snabbt till en intensiv katt-och-råtta-lek när gruppen jagas av en utomjordisk jägare. ”Predator” är känd för sina spännande actionscener och den ikoniska utomjordingen, vilket skapade en långvarig film- och mediefranchise. Trailer och mer information om Predator.

4. Total Recall (1990)

Total Recall poster

Denna science fiction-film, baserad på en novell av Philip K. Dick, visar Schwarzenegger som byggnadsarbetaren Douglas Quaid, som blir indragen i en spionkonspiration på Mars. Filmen kombinerar komplexa berättelser med spektakulära actionscener och revolutionerande specialeffekter, vilket resulterar i en av de mest minnesvärda filmerna från början av 90-talet. Trailer och mer information om Total Recall.

5. Commando (1985)

Commando poster

I ”Commando” spelar Schwarzenegger rollen som John Matrix, en före detta specialstyrkesoldat vars dotter kidnappas. Filmen är en actionfylld räddningsmission där Matrix använder sin otroliga styrka och stridsfärdigheter för att konfrontera kidnapparna. Känd för sina minnesvärda one-liners och överdrivna actionscener, är ”Commando” en äkta 80-talsklassiker. Trailer och mer info om Commando.

6. Conan the Barbarian (1982)

Conan the Barbarian poster

Denna film markerade Schwarzeneggers stora genombrott som en ledande actionhjälte. Han spelar den ikoniska karaktären Conan, en barbar som söker hämnd mot den kultledare som dödade hans familj. Filmen är berömd för sin mytiska berättelse, fantastiska miljöer och Schwarzeneggers fysiska prestation. Trailer och mer info om Conan the Barbarian.

7. Kindergarten Cop (Dagissnuten) (1990)

Kindergarten Cop poster

En avvikelse från Schwarzeneggers typiska actionroller, ”Kindergarten Cop” är en komedi där han spelar en hårdnackad polis som går under täckmantel som en förskolelärare. Denna film visar en annan sida av Schwarzenegger och har blivit omtyckt för sin humor och hjärtevärmande berättelse, samtidigt som den innehåller spännande actionelement. Trailer och mer info om Dagissnuten.

8. True Lies (1994)

True Lies poster

I denna actionkomedi, regisserad av James Cameron, spelar Schwarzenegger en hemlig agent som kämpar för att balansera sitt arbetsliv med sitt familjeliv. Filmen blandar intensiv action med komiska situationer och har blivit berömd för dess spektakulära stunts och dynamiska karaktärsinteraktioner. Trailer och mer information om True Lies.

9. Eraser (1996)

Eraser poster

I ”Eraser” spelar Schwarzenegger en amerikansk agent som specialiserar sig på att ”radera” identiteten hos personer i vittnesskyddsprogrammet. Filmen blandar ett spännande vittnesskyddsscenario med typiska Schwarzenegger-actionscener, inklusive en minnesvärd scen med alligatorer. Trailer och mer info om Eraser.

10. Twins (1988)

Twins poster

Ännu en komedi där Schwarzenegger spelar mot Danny DeVito. De porträtterar tvillingbröder separerade vid födseln med helt olika livsstilar och personligheter. ”Twins” är en rolig och charmig film som visar Schwarzeneggers komiska talang och förmåga att anpassa sig till olika filmgenrer. Dessutom är Danny DeVito väldigt underhållande. Trailer och mer info om Twins.

Arnold Schwarzenegger på IMDB.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *