”Commando”, släppt 1985, är en film som har kommit att definiera en hel era inom actiongenren. Med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen som den pensionerade elitsoldaten John Matrix, erbjuder filmen en adrenalinfylld resa som kombinerar explosiv action med ikoniska one-liners.

Commando

Filmen följer Matrix när hans dotter (spelad av Alyssa Milano) blir kidnappad av en grupp legosoldater. Matrix får ett ultimatum: Att mörda en sydamerikansk president för att få sin dotter tillbaka. Istället väljer han att ta saken i egna händer och påbörjar en våldsam uppräkning mot kidnapparna för att rädda sin dotter. Det som följer är en serie av spännande och överdrivna actionscener som har blivit kännetecknande för genren.

Commando poster

En av de mest framträdande aspekterna av ”Commando” är dess överdrivna stil och den fysiska närvaron av Schwarzenegger. Hans förmåga att leverera torra skämt mitt i kaoset gör hans karaktär både skrämmande och charmerande. Filmen är full av minnesvärda repliker och har en ikonisk status bland actionfilmälskare.

Commando | #TBT Trailer | 20th Century FOX

”Commando” är också känt för sin non-stop action. Regisserad av Mark L. Lester, erbjuder filmen en rå och okomplicerad handling som går rakt på sak. Det är en renodlad actionfilm där varje scen bygger upp mot den nästa, vilket ger en tät och engagerande tittarupplevelse.

Commando

Filmens påverkan på actiongenren kan inte underskattas. Den har inspirerat en mängd liknande filmer och karaktärer, och Schwarzeneggers prestation som John Matrix har blivit en mall för actionhjälten som en enmansarmé.

Commando

Trots att vissa kritiker vid tiden för dess släpp pekade på filmens brist på realism och överdriven våld, har ”Commando” behållit sin popularitet och älskas av en stor fanbas. Den representerar en era av actionfilmer där storskalig underhållning och hjältedåd var i fokus.

Commando

Sammanfattningsvis är ”Commando” en film som står som en symbol för 80-talets actionfilm. Med Schwarzeneggers kraftfulla framträdande, minnesvärda dialog och spektakulära actionscener, är den en tidlös klassiker som fortsätter att underhålla och inspirera.

Commando

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *