Man skulle kunna säga att Polaroid Go generation 2 är en nedskalad version av Polaroid Now, Go är en peka-och-fota direktbildskamera som du kan ta med nästan överallt. Bilderna som den producerar är i samma storlek som ett kreditkort och därför perfekta att dela med vänner. Go blandar stilfullt retro-utseende med moderna bekvämligheter som ett uppladdningsbart batteri.

Polaroid Go gen 2

Även utan autofokus fångar den skarpa selfies och porträtt, men bristen på makroläge innebär att den inte är lika flexibel som konkurrerande, men större, modeller. Ingenting kan matcha den när det gäller storlek, så även om kreativa fotografer kanske tycker att den är lite grundläggande, är den idealisk för festfotografering.

Det här är en väldigt rolig liten kamera och jag älskar att Polaroid behåller sitt designtänk även när det gäller deras minsta kamera.

Direktbildskameror ska handla om att ha kul, men deras klumpiga natur innebär vanligtvis att man måste planera i förväg när man tar med sig en. Inte så med Polaroid Go, som syftar till att återinföra spontaniteten till det allt populärare mediet.

Presenterad som ”världens minsta analoga digitala kamera”, är Go en nedskalad version av Polaroid Now, om än utan den kamerans autofokuslinsystem.

Polaroid Go gen 2

Det kan innebära några fler bortslösade filmförpackningar på suddiga bilder, men å andra sidan är den tillräckligt liten för att bära med sig överallt, vilket gör den perfekt för spontana ögonblicksbilder. Förutom att vara en av de bästa direktbildskamerorna, är den också en av de bästa kamerorna för nybörjare, samt en av de bästa billiga kamerorna som finns just nu.

Polaroid Go kommer med ett helt nytt polaroidfilmformat. Varje förpackning Polaroid Go-film innehåller åtta 67 x 54 mm bilder, som har en kvadratisk 47 x 46 mm bildyta.

För närvarande är endast färgfilm tillgänglig, till skillnad från Polaroids större I-Type, som också säljs i monokrom. Filmen säljs i tvåpack för cirka 220kr var (beroende på var du köper dem), vilket gör dem cirka 25 % dyrare per bild än Fujis Instax Mini.

Design och funktioner

Polaroid Go gen 2 röd
  • Nedskalad design som känns bekant
  • Lätt att använda med få knappar
  • Användbar indikator för återstående bilder
  • USB-C laddning av batteriet

Det är lätt att tro på Polaroids påstående att Go är världens minsta direktbildskamera när du får en i dina händer: med 105 x 84 x 61 mm passar det lilla plasthuset snyggt i din handflata och får Polaroid Now att se gigantisk ut.

Endast hybrid direktbildskameror, som använder digitala sensorer och skriver ut sina foton med Zero Ink-papper, är mindre.

Eftersom den behåller samma lådformade, retroinspirerade form och knappuppställning som Polaroid Now, så är Go precis tillräckligt liten för att få plats i bakfickan på dina jeans men passar bättre i en jacka eller handväska.

Polaroid Go gen 2

Användningen är mycket enkel, med blixt- och slutarknapparna på ovansidan, och sökaren och strömbrytaren på baksidan. Dubbeltryck på blixtknappen aktiverar dubbelexponeringsfotografering, och att hålla den intryckt aktiverar självutlösaren, även om bristen på stativgänga på undersidan minskar något av dess användbarhet.

Det finns en USB-C port på sidan för bekväm laddning. Detta är en uppgradering mot första generationen Go.

Något jag saknar dock, är två öglor för kamerarem så att man kan hänga den om halsen. I nuläget är den endast designad för att ha en vristrem.

Prestanda

  • 35mm motsvarande lins
  • Automatisk blixt med manuell överstyrning
  • Självutlösare och dubbelexponeringslägen

Slå på kameran och blixten aktiveras automatiskt. Du kan stänga av den för ljusa utomhusscener, men vill ha den på när du fotograferar inomhus.

Polaroid Go gen 2

Sökaren kan vara något förskjuten från kamerans lins, men det du ser genom den är i stort sett indikativt för vad som fångas. De mindre dimensionerna gör den så mycket enklare att hålla än Polaroid Now, när du ska ta selfies.

Ett fullt tryck tar en bild, som kastas ut framför kameran. Det tar ungefär 15 minuter att fullt utveckla, och kan vara lite känslig, så ta det lite försiktigt med dina bilder.

Polaroid Go-film har ett kvadratiskt bildförhållande och 47 x 46 mm bildyta, så varje bild ser ut precis som en miniatyr av en klassisk polaroidbild. Jag föredrar polaroids bildförhållande i jämförelse med Fujifilms rektangulära Instax Mini-film.

Nedan en liten film från Polaroid om hur du använder Polaroid Go:

Bildkvalitet

  • Drömlika, pastelliknande färger
  • Imponerande detaljrikedom
  • Fast fokus begränsar användningsområdena

Precis som I-Type producerar Polaroid Go-utskrifter dämpade, nästan drömlika färger, blandade med mörkare, mer dramatiska skuggor.

Färgerna är inte alltid helt realistiska utan kan ofta ge ett lite mer drömmande intryck än till exempel instax mini film.

Polaroid Go gen 2

Den nya generationen av Polaroid Go har drastiskt förbättrad bildkvalitet, med mycket bättre detaljåtergivning även i skum belysning.

Brännvidden är typiskt 0,5 m och däröver, så ett försök till närbild resulterar vanligtvis bara i en suddig bild. Selfie-fans bör alltid hålla i armlängds avstånd, och kom ihåg att pausa innan du trycker ned slutarknappen helt. Acceptera den begränsningen och det finns en anständig nivå av skärpa, givet det lilla formatet på varje foto.

Utomhus är exponeringen vanligtvis exakt, med blixten som hjälper till att mjukt belysa motiv utan att överdriva det naturliga ljuset i en scen. Att tvinga den att stängas av tenderar att resultera i mer realistiska färger, med risken för betydligt mörkare skuggor eftersom fotopappret har mindre ljus att arbeta med.

Gå inomhus och blixten blir ett måste, eftersom även välupplysta rum kan verka mörka och dystra utan den. Detta har mer eller mindre alltid varit standard med polaroidkameror.

På Amazon.com har kameran just nu betyget 4,2 av 5 möjliga baserat på 2216 betygsättare.

polaroid

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *