Polaroid Now Generation 2 är en fusion av vintagecharm och modern teknik som erbjuder en uppgraderad upplevelse av polaroidfotografering.

Polaroid Now Generation 2

Med funktioner som ett avancerat autofokussystem, klassisk design med samtida material, innovativ blixtteknik, kreativa lägen och överkomligt pris, tillgodoser denna nya analoga polaroid kamera både nostalgiska entusiaster och nybörjare inom direktfotografering.

Fördelar:

 • Bra autofokus
 • Lång batteritid
 • Klassiska polaroidformatet

Nackdelar:

 • Lite bulkig design
 • Mätsökaren är inte helt exakt
 • Dyr film

Design och Estetik

Polaroid Now Generation 2 svart

Polaroid Now Gen 2 omfamnar det klassiska Polaroid-utseendet samtidigt som den är tillverkad av 40% återvunnet material vilket säkerställer hållbarhet och ett elegant utseende.

Kamerans strömlinjeformade kropp förbättras av en texturerad yta, som erbjuder ett bekvämt grepp och en touch av elegans.

Polaroid Now gen 2 uppnår den perfekta balansen mellan att väcka kära minnen från det förflutna och att tillgodose kraven i nutiden.

Nyckelfunktioner

Polaroid Now Generation 2

Autofokus 2-linssystem: Det mest framträdande draget hos Polaroid Now kamera Gen 2 är dess avancerade autofokussystem, som använder en 2-linsuppställning. Denna innovation säkerställer att dina bilder är skarpa, klara och exakt fokuserade, vilket är särskilt fördelaktigt när det gäller att fånga spontana ögonblick med precision.

Exakt blixtsystem: Polaroid kameran är utrustad med en inbyggd blixt designad för att producera exakt belysning i olika förhållanden. Detta personvänliga tillvägagångssätt till blixtfotografering minskar hårdhet och säkerställer naturliga resultat, vilket gör det idealiskt för porträtt och inomhusbilder.

Kreativa lägen: Inkluderingen av kreativa lägen som dubbelexponering och självutlösare lägger till mångsidighet och konstnärlig flair till ditt fotograferande. Dubbelexponeringsläget låter dig blanda två bilder i en enda ram, vilket möjliggör fantasifulla kompositioner.

I-Type filmkompatibilitet: Användningen av I-Type film är både kostnadseffektiv och miljömedveten. Denna filmtyp producerar rika, livfulla foton som utvecklas framför dina ögon och erbjuder omedelbar tillfredsställelse och ett påtagligt minne att vårda.

Exponeringskompensation: Den största marknaden för denna polaroid kamera är konsumentmarknaden men för de mer erfarna fotograferna finns nu exponeringskompensation som tillåter fotografen att under eller överexponera filmen med +- 1/2 steg.

Polaroid now gen 2 i olika utföranden
Polaroid now gen 2 i olika utföranden

Polaroid Now Gen 2 funktioner i korthet

 • Autofokus 
 • Avancerad inbyggd blixt 
 • Automatisk växling mellan porträtt- och avståndsläge 
 • Fokusområde 0,55m – oändlighet 
 • Självutlösare 
 • Funktion för dubbelexponering 
 • Uppladdningsbart batteri via usb c. Inkluderar usb c laddningskabel
 • Använder Polaroid type 600 film eller i-Type-film 
 • Finns i sju olika färger: svart, vit, blå, grön, gul, orange och röd 
 • 40% återvunnet material

Direkt framkallning

Polaroid Now gen 2 är mycket prisvärt alternativ för dig som vill börja med polaroidfoto. Bilden kommer ut direkt och sen tar det några minuter tills bilden är helt framkallad. Kameran är kompatibel med i type film och polaroid 600 film så det är en modern kamera för att uppnå ett klassiskt resultat.

Film till Polaroid Now gen 2

Färgfilm för i type, David Bowie edition
Polaroid ger löpande ut special editions av deras film. Här David Bowie edition.

Polaroid Now gen 2 kan laddas med antingen 600 film eller i Type film. Det är kul eftersom Polaroid ger ut olika special edition filmer för olika filmtyper. Till exempel finns det en mycket trevlig i type film just nu med David Bowie tema. Förutom ett större utbud så innebär det också att man kan få tag på polaroid filmen från fler återförsäljare.

Batteriet

Uppladdningsbart batteri. Ett fullt laddat batteri räcker till cirka 15 filmpaket. Laddas via usb c.

Prestanda och Bildkvalitet

Polaroid Now Generation 2 med film

Autofokussystemet hos Polaroid Now kamera gen 2 höjer kamerans prestanda, vilket resulterar i konsekvent skarpa bilder.

Det exakta blixtsystemet förbättrar bildkvaliteten i varierande ljusförhållanden, vilket säkerställer välbelysta motiv utan att överbelysa scenen. Att fånga och bevara ögonblick med polaroid har länge varit möjligt men en svaghet som funnits i de flesta polaroid kameror har alltid varit just blixten. Många polaroid kameror saknar helt inbyggd blixt eller ens möjligheten att koppla till en extern blixt. Men detta har man alltså tydligt förbättrat i Polaroid Now gen 2.

Dubbelexponeringsläget uppmuntrar till kreativt experimenterande, och självutlösaren är praktisk för välkomponerade gruppfoton.

Kompatibiliteten med I-Type film förhöjer den övergripande upplevelsen med dess livfulla färger och pålitliga utvecklingsprocess, vilket säkerställer att dina minnen fångas vackert och omedelbart.

Polaroid Now gen 2 och miljöpåverkan

Polaroid har aldrig varit särskilt bra på att hålla nere sin miljöpåverkan. Förutom kemin som används i filmen och tillverkningen av deras många olika plastkameror så har deras batterisystem med egna batterier i filmpaketen varit ett ett stort problem. Att Polaroid now gen 2 har ett uppladdningsbart batteri som laddas via usb c och därmed är kompatibel med i type film är därför ett stort framsteg. Att kameran är tillverkad av 40 % återvunnet material är också bra.

Pris och Tillgänglighet

Polaroid Now Generation 2 röd

Polaroid Now Gen 2’s pris gör den till ett attraktivt alternativ för både erfarna fotografer och nybörjare.

Den erbjuder en rimlig ingång till charmen med fysiska, polaroidbilder utan att tömma plånboken.

Pris: 1200 kr – 1500 kr beroende på utformning.

Slutsats

Polaroid Now Gen 2 kombinerar nostalgisk estetik med moderna framsteg, vilket resulterar i en direktkamera som tilltalar en bred publik.

Med dess avancerade autofokus, kreativa lägen, exakta blixtsystem och kompatibilitet med I-Type film erbjuder denna polaroid kamera en förtjusande fotografiupplevelse.

Oavsett om du är en kreativ entusiast eller bara söker ett sätt att fånga värdefulla ögonblick, för Polaroid Now Gen 2 med sig glädjen av polaroidfotografering till en ny generation samtidigt som den hedrar sitt ikoniska arv.

polaroid

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *