Med sin robusta kropp erbjuder Pentax WG-90 bra skydd mot vatten, damm, stötar och kyla. Kameran är vattentät ner till 14 meters djup i upp till två timmars kontinuerlig drift, dammtät, stötsäker mot fall från 1,6 meters höjd, trycktålig mot vikter upp till 100 kg och fryssäker vid temperaturer så låga som -10°C. WG-90 ger skarpa, högupplösta bilder med högt dynamiskt omfång och lågt brus tack vare en bakbelyst CMOS-bildsensor med ungefär 16,0 effektiva megapixlar och en högpresterande bildmotor​​.

PENTAX WG-90

Kameran har en fem gånger optisk zoomlins som täcker en brännvidd från 5mm till 25mm (motsvarande ungefär 28mm till 140mm i 35mm-format) och kan utökas till cirka 36 gånger med dess digitala zoomfunktion, vilket är idealiskt för en mängd olika scener och ämnen, från vidsträckta landskap till telefotografering på långt avstånd​​.

LCD-Skärmen

PENTAX WG-90

WG-90 har en 2,7-tums LCD-skärm med 16:9 proportioner och cirka 230 000 punkter, behandlad med avancerad AR-beläggning (Anti-Reflection) för att minimera bländande reflexer. Skärmens utomhusläge möjliggör optimering av skärmens ljusstyrkenivå för olika ljusförhållanden, som utomhusfotografering i starkt solljus eller nattfotografering​​.

Funktioner

WG-90 erbjuder också en mängd olika kreativa funktioner för att optimera nöjet med fotografering. Den har en makrofotograferingsfunktion som låter dig fånga närbilder av små ämnen, som små blomblad och insekter, i stor detaljrikedom. Kameran har ett 1 cm makroläge och sex LED-makrolampor placerade runt linsens omkrets, vilket möjliggör justering av belysningsintensiteten till fem olika nivåer​​. Ett makrostativ ingår som standardtillbehör för att stabilisera kameran vid minsta fokuseringsavståndet på en centimeter​​.

Närgräns
Närgräns på 1 centimeter i makroläget.

WG-90 har också en intervallfilmsläge som automatiskt fångar en serie bilder med ett fast intervall och sammanlänkar dem för att skapa ett enda intervallfilmklipp (tidförlopp). Dessutom erbjuder kameran tre filmningslägen för högupplöst film: Full HD-film, höghastighetsfilm för inspelning av slow-motion filmer och undervattensfilm speciellt utformad för undervattensinspelning​​.

Andra kreativa verktyg inkluderar Smile Capture, som automatiskt släpper slutaren när kameran upptäcker ett leende ansikte, och Self-Portrait Assist, som blinkar med en LED-lampa när kameran upptäcker ansiktet på ett porträttobjekt​​.

PENTAX WG-90

Kameran har även ett makroläge med justerbar ljusstyrka som använder sex LED-makrolampor placerade runt objektivets omkrets som en belysningsenhet i mörker, med fem ljusstyrkenivåer. Detta läge är användbart under makrofotografering för att belysa små utrymmen medan man justerar ljusstyrkenivån​​.

Andra funktioner inkluderar ansiktsdetektering AF & AE för att fånga upp till 32 ansikten i fokus, autofokus med autofokushjälplampa, Pixel Track SR, hög känslighetsläge, kontinuerlig fotografering, seriebildstagning, autobracketing, dynamiskt områdesalternativ, blinkdetektering, husdjursdetektering, HDR-läge och förenklad filmredigering​​.

PENTAX WG-90

WG-90 har 25 scen-lägen, inklusive Auto Picture, Landscape, Underwater och Underwater Movie. Dessa lägen optimerar inställningarna för specifika miljöer och motiv, som att förbättra gröna nyanser i träd och blå nyanser i himlen eller återskapa naturliga färger i undervattensvärlden​​.

En unik funktion i undervattensläget är Flash Off + Flash On, som automatiskt fångar två bilder – en utan blixt och en med – vid ett enda slutarutlösning, vilket förenklar kontrollen och fokuseringen på bildkompositionen​​.

Kameran erbjuder också sex distinkta bildtonlägen, som Cross Process, Vibrant och Slide Film, för att lägga till önskad finish till bilder beroende på ämnet eller kreativa intentioner. Dessa lägen liknar dem som finns i Pentax digitala SLR-modeller​​.

Bildtonlägen

Specifikationer för Pentax WG-90 allväderskamera:

SpecifikationBeskrivning
VattentätNer till 14 meters djup
DammtätSkydd mot smuts och fläckar
StötsäkerMotståndskraftig mot fall från 1,6 meter
TrycktåligMotstår vikter upp till 100 kgf
FryssäkerFungerar vid temperaturer så låga som -10°C
BildsensorBakbelyst CMOS med ca 16,0 effektiva megapixlar
Optisk ZoomFem gånger (5mm till 25mm, motsvarande 28mm till 140mm i 35mm-format)
Digital ZoomUpp till cirka 36 gånger
LCD-skärm2,7 tum, 16:9, ca 230 000 punkter
Scenerlägen25 olika lägen, inklusive Auto Picture, Landscape och Underwater
BildtonlägenSex lägen, inklusive Cross Process och Vibrant
Makrofotografering1 cm makroläge med sex LED-makrolampor
IntervallfilmTidförloppsfilmklipp
FilmningslägenFull HD, höghastighetsfilm, undervattensfilm
Övriga FunktionerSmile Capture, Self-Portrait Assist, Pixel Track SR, HDR-läge

Pentax WG-90 ska komma ut i butik i januari 2024 och kostar 4 899 kronor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *