Det svenska företagen Transparent har nyligen släppt en vinylspelare som matchar deras högtalare i design. Skivspelaren är minimalistisk i design och erbjuder inbyggt phono-steg samt bluetooth 5.0 och levereras med pickup från Ortofon.

Transparent vinylspelare

Detta är Transparent’s första vinylspelare, företaget är annars känt för sina prisbelönta genomskinliga högtalare. Självklart är skivspelaren utrustad med bluetooth 5.0 för att kunna streama direkt till deras högtalare.

Transparent turntable vit

Den minimalistiska designen tilltalar mig mycket, det gör maskinen enklare att placera i vilket rum som helst alldeles oavsett vilken inredningsstil man har. Den kan både vara oansenlig i ett rum fyllt av intressanta saker och detaljer men kan också höja ett ”rent” rum. Det är lite Clockwork Orange över den vita versionen av spelaren.

A Clockwork Orange, 1971
A Clockwork Orange, 1971

Den har ett inbyggt phono-steg och Bluetooth 5.0-anslutning, vilket innebär att du kan ansluta direkt till antingen trådbundna eller trådlösa aktiva högtalare utan att behöva en separat förstärkare.

Transparent
Transparent funkar lika bra som inredningsdetaljer som högklassig audioutrustning.

Du kan naturligtvis välja att stänga av skivspelarens interna phonosteg om du hellre vill köra enheten genom din egen förstärkaruppsättning efter eget val.

Transparent vinylspelare och högtalare

Förutom Bluetooth har Transparent-skivspelaren en 3,5 mm port för hantering av digitala optiska och analoga signaler.

Transparent turntable med Ortofon pickup
Transparent skivspelaren kommer med med Ortofon pickup

Skivspelaren levereras med en monterad tonarm och en förmonterad Ortofon OM5E mm pickup som använder en elliptisk diamantnål.

transparent tonarm

Transparent säger att deras nya skivspelare har en helt modulär design, vilket bör underlätta enkel uppgradering och reparation i framtiden.

Transparent vinylspelare

Mekanismen är innesluten i en kompakt enhet under glasbasen, som i sin tur står på fyra pelare. Dessa utgör även stöd för det glasade dammskyddet, som är fäst med speciella dämpade gångjärn som håller det i vilken vinkel du önskar. ’För första gången finns det nu ett dammskydd som du faktiskt kommer att vilja använda till din skivspelare,’ säger Brickstad. Jag håller med om att det är snyggt men jag gillar dammskyddet på min Transcriptor Skeleton från 1973 som också är av glas.

Transparent vinylspelare

Transparent-skivspelaren finns tillgänglig i svart eller vit finish och kan beställas nu för 14000 kronor.

Transparent vinylspelare

Transparent med bas i Stockholm grundades av Per Brickstad, Martin Willers och Magnus Wiberg med cirkularitet som en kärnprincip.

vinylspelare

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *