Från dess början i slutet av 1970-talet har Star Wars-universumet expanderat långt bortom de ursprungliga filmerna, för att inkludera tv-serier, tv-filmer, och mer. För att navigera i detta omfattande universum, är det användbart att betrakta Star Wars i två olika ordningar: utgivningsordning och den kronologiska ordningen i Star Wars universumet. Denna artikel kommer att ge en översikt över båda dessa listor, följt av en detaljerad genomgång av varje film, tv-film och tv-serie baserat på deras utgivningsår.

Star Wars tidslinje

Låt oss börja med att lista alla Star Wars-filmer i både utgivningsordning och enligt deras plats i universumets tidslinje. Vad som är en optimal Star Wars ordning är en fråga om tycke och smak.

Star Wars filmer i utgivningsordning

 1. Stjärnornas krig (Star Wars: Episode IV – A New Hope) – 1977
 2. Rymdimperiet slår tillbaka (Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back) – 1980
 3. Jedins återkomst (Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi) – 1983
 4. Det mörka hotet (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace) – 1999
 5. Klonerna anfaller (Star Wars: Episode II – Attack of the Clones) – 2002
 6. Mörkrets hämnd (Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith) – 2005
 7. The Force Awakens (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens) – 2015
 8. Rogue One: A Star Wars Story – 2016
 9. The Last Jedi (Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi) – 2017
 10. Solo: A Star Wars Story – 2018
 11. The Rise of Skywalker (Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker) – 2019

Star Wars filmer enligt tidslinjen i Star Wars universumet (kronologisk ordning)

 1. Det mörka hotet (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace)
 2. Klonerna anfaller (Star Wars: Episode II – Attack of the Clones)
 3. Mörkrets hämnd (Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith)
 4. Solo: A Star Wars Story
 5. Rogue One: A Star Wars Story
 6. Stjärnornas krig (Star Wars: Episode IV – A New Hope)
 7. Rymdimperiet slår tillbaka (Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back)
 8. Jedins återkomst (Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi)
 9. The Force Awakens (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens)
 10. The Last Jedi (Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi)
 11. The Rise of Skywalker (Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker)

Med dessa listor som utgångspunkt, kan vi nu dyka djupare in i varje enskild film, tv-film och tv-serie inom Star Wars-universumet, för att få en bättre förståelse för hur varje del bidrar till den större berättelsen.

Star Wars storfilmer

Filmens NamnUtgivningsårRegissörHuvudrollsinnehavareIMDB Rating (vid uppdateringens tidpunkt)
Stjärnornas krig (A New Hope)1977George LucasMark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher8.6/10
Rymdimperiet slår tillbaka (The Empire Strikes Back)1980Irvin KershnerMark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher8.7/10
Jedins återkomst (Return of the Jedi)1983Richard MarquandMark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher8.3/10
Det mörka hotet (The Phantom Menace)1999George LucasLiam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman6.5/10
Klonerna anfaller (Attack of the Clones)2002George LucasEwan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen6.6/10
Mörkrets hämnd (Revenge of the Sith)2005George LucasEwan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen7.6/10
The Force Awakens2015J.J. AbramsDaisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac7.8/10
The Last Jedi2017Rian JohnsonDaisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill6.9/10
The Rise of Skywalker2019J.J. AbramsDaisy Ridley, Adam Driver, John Boyega6.4/10
Rogue One: A Star Wars Story2016Gareth EdwardsFelicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk7.8/10
Solo: A Star Wars Story2018Ron HowardAlden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke6.9/10

Observera att IMDB-betyg kan variera över tid så vill ni ha ett aktuellt betyg är det bäst att kolla på IMDB direkt.

Den kompletta Star Wars ordningen, inklusive tv-serierna

När vi nu övergår till den omfattande listan över Star Wars-filmer, tv-filmer och tv-serier baserat på deras utgivningsår, kommer vi att utforska varje bidrag mer detaljerat. Denna genomgång inkluderar inte bara de välkända filmerna utan sträcker sig även till mindre kända verk som har berikat universumet på olika sätt. Här är en detaljerad titt på Star Wars-sagan från början till nutid.

1977: Stjärnornas krig (Star Wars: Episode IV – A New Hope)

Stjärnornas Krig

Stjärnornas krig markerar startpunkten för hela Star Wars-sagan. Berättelsen om Luke Skywalker, Prinsessan Leia, Han Solo och deras kamp mot det ondskefulla Galaktiska Imperiet under ledning av Darth Vader introducerades här. Filmen revolutionerade inte bara science fiction-genren utan även hur filmer producerades och marknadsfördes.

1978: Star Wars Holiday Special

Star Wars Holiday Special

Star Wars Holiday Special,” sänd 1978, är en ökänd del av Star Wars-kanonen som har blivit känd för sin bisarra och ofta kritiserade produktion. Centrerad kring ”Life Day”-firandet på Chewbaccas hemplanet Kashyyyk, försöker specialen berätta en historia om Han Solo och Chewbaccas strävan att återvända hem, sammanflätad med udda musikaliska nummer och en animerad sekvens som introducerar Boba Fett. Trots dess originalskådespelare och intentioner att utvidga Star Wars-universumet, har specialen fått kultstatus för sin låga kvalitet och George Lucas önskan att förstöra alla kopior. Detta gör ”Star Wars Holiday Special” till en fascinerande, om än kritiserad, del av Star Wars-historien.

1980: Rymdimperiet slår tillbaka (Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back)

Rymdimperiet Slår Tillbaka

Rymdimperiet slår tillbaka”, den andra filmen i den ursprungliga Star Wars-trilogin, betraktas ofta som den bästa delen i hela serien. Den fortsätter äventyren för Luke Skywalker, Han Solo och Prinsessan Leia när de kämpar mot det ondskefulla Galaktiska Imperiet, nu mer beslutsamt än någonsin att krossa rebellalliansen. Filmen djupdyker i karaktärernas utveckling och introducerar Yoda, en vis Jedi-mästare som spelar en nyckelroll i Lukes träning. Med dess chockerande vändningar, fördjupade berättelse och emotionella djup, sätter ”Rymdimperiet slår tillbaka” en hög standard för uppföljare inom filmgenren och lämnar ett bestående avtryck i Star Wars-sagan.

1983: Jedins återkomst (Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi)

Jedins Återkomst

Jedins återkomst” avslutar den ursprungliga trilogin med en kraftfull final som ser upplösningen på den episka konflikten mellan rebellalliansen och det Galaktiska Imperiet. Filmen följer Luke Skywalker när han förbereder sig för sin slutgiltiga konfrontation med Darth Vader och den onda Kejsaren, i ett försök att rädda sin far från den mörka sidan av Kraften. Samtidigt leder Han Solo och Prinsessan Leia en vågad attack mot Dödsstjärnan II, med hjälp av Ewokerna på månen Endor. ”Jedins återkomst” är fylld med action, emotionella ögonblick och en tillfredsställande avslutning på berättelsen om Skywalker-familjen, samtidigt som den lämnar dörren öppen för framtida berättelser i Star Wars-universumet.

1984: The Ewok Adventure (även känd som Caravan of Courage: An Ewok Adventure)

Caravan of Courage: An Ewok Adventure

Denna tv-film fokuserar på två unga syskon som kraschlandar på Endor och måste rädda sina föräldrar från en jättegorax med hjälp av Ewokerna. ”Caravan of Courage” utvidgar berättelsen om Ewokerna från ”Jedins återkomst” och riktar sig till en yngre publik.

1985: Ewoks: The Battle for Endor

Ewoks: Flykten från Endor

The Battle for Endor” är en uppföljare till ”Caravan of Courage” som fortsätter äventyren hos de unga syskonen på Endor, där de denna gång hjälps av Ewokerna för att bekämpa en grupp marodörer. Dessa två filmer erbjuder en unik blick in i det dagliga livet och kulturen hos Ewokerna.

1985-1986: Ewoks

Ewoks

Denna animerade serie fokuserar på äventyren hos Ewokerna på Endor före händelserna i ”Jedins återkomst”. Serien riktar sig till barn men har charm som kan uppskattas av äldre fans.

1985-1986: Droids

Droids

Den animerade serien ”Droids” följer äventyren hos R2-D2 och C-3PO före deras möte med Luke Skywalker i ”A New Hope”. Serien ger en inblick i deras liv med olika tillfälliga ägare i galaxen.

1999: Det mörka hotet (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace)

The Phantom Menace

Det mörka hotet” markerar början på den nya prequel-trilogin, som tar oss tillbaka till tiden före de ursprungliga filmerna. Filmen introducerar en ung Anakin Skywalker, en lovande pojke som är förutbestämd att bli den mäktige Jedi-riddaren men vars öde är mörkt sammanflätat med den mörka sidan av Kraften. Den utforskar också uppkomsten av den politiska konflikten som skulle leda till det Galaktiska Imperiets framväxt, med Palpatine i bakgrunden som orkestrerar händelserna mot sitt slutmål att bli kejsare. ”Det mörka hotet” introducerade nya karaktärer som Qui-Gon Jinn och Padmé Amidala, samt den kontroversiella Jar Jar Binks. Trots blandad kritik, speciellt för dess användning av CGI och vissa karaktärers utformning, är filmen noterbar för sina visuellt imponerande scener, inklusive Podrace-sekvensen och den minnesvärda duellen mellan Jedi och Sith, Qui-Gon Jinn och Obi-Wan Kenobi mot Darth Maul.

2002: Klonerna anfaller (Star Wars: Episode II – Attack of the Clones)

Attack of the Clones

Klonerna anfaller” tar plats tio år efter händelserna i ”Det mörka hotet” och fördjupar sig i den växande konflikten som hotar att kasta galaxen in i ett fullskaligt krig. Filmen fokuserar på den vuxne Anakin Skywalkers komplexa relation med Padmé Amidala och hans första steg mot den mörka sidan under hans mentorskap av Obi-Wan Kenobi. Samtidigt avslöjas det att en hemlig armé av klonkrigare har skapats för Republiken, vilket leder till de första striderna i det galaktiska inbördeskriget. ”Klonerna anfaller” är känd för sin introduktion av viktiga nya karaktärer som Jango Fett och greve Dooku, samt för att ha etablerat grunden för Konfederationens separatistiska rörelse och klonkrigen. Trots kritik för dess dialog och vissa prestationer, bidrog filmens omfattande användning av digitala effekter och actionfyllda stridsscener till att vidare utveckla den rika berättelsen och det visuella landskapet i Star Wars-universumet.

2005: Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith

Revenge of the Sith

Revenge of the Sith” avslutar prequel-trilogin med en mörk och emotionellt laddad berättelse som skildrar Anakin Skywalkers fall och transformation till Darth Vader. Filmen utforskar de sista dagarna av den Galaktiska Republiken, när den korrumperas inifrån av Kejsaren Palpatine, som manipulerar händelser och personer för att säkra sin makt och utrota Jedi-riddarna. Anakins kamp med sina egna demoner, lockelsen av den mörka sidan och desperationen att rädda de han älskar driver filmens berättelse mot den oundvikliga tragedin som ligger till grund för hela Star Wars-sagan. ”Revenge of the Sith” är kritikerrosad för sin intensiva handling, dramatiska djup och spektakulära stridsscener, inklusive den episka duellen mellan Anakin och Obi-Wan Kenobi på Mustafar. Filmen binder samman prequel- och originaltrilogierna, och erbjuder en tillfredsställande förklaring till många av de frågor som fansen haft om uppkomsten av Darth Vader och Imperiets framväxt.

2008: Star Wars: The Clone Wars

The Clone Wars

”Star Wars: The Clone Wars” är en animerad film från 2008 som fungerar som introduktion till den efterföljande TV-serien med samma namn. Filmen tar plats mellan ”Attack of the Clones” och ”Revenge of the Sith” och utforskar de galaktiska konflikterna under Klonkrigen. Den följer Jedi-riddarna Anakin Skywalker och Obi-Wan Kenobi tillsammans med Anakins nya padawan, Ahsoka Tano, när de kämpar mot Separatistalliansen. Trots blandad kritik för dess animationsteknik och berättelse, bidrog filmen till att fördjupa Star Wars-universumet genom att introducera nya karaktärer och erbjuda ytterligare insikt i konflikterna och relationerna som formar galaxen. ”Star Wars: The Clone Wars” har sedan dess blivit uppskattad för sitt bidrag till Star Wars-berättelsen, speciellt genom sin förmåga att utveckla karaktärer och teman som utforskas ytterligare i TV-serien.

2008: Star Wars: The Clone Wars (TV-serien)

Star Wars: The Clone Wars

Den animerade serien ”Star Wars: The Clone Wars,” som debuterade 2008 och fortsatte till 2020, fördjupar sig i de komplexa händelserna och karaktärerna under Klonkrigen, en period mellan ”Attack of the Clones” och ”Revenge of the Sith.” Serien är känd för sitt djärva berättande, komplexa karaktärsutveckling och utforskning av moraliska gråzoner inom Star Wars-universumet. Genom dess flera säsonger följer vi inte bara kända karaktärer som Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, och Padmé Amidala, utan introduceras också till viktiga nya figurer som Ahsoka Tano och Kapten Rex. ”The Clone Wars” har hyllats för att den erbjuder en rikare bakgrund till prequel-trilogin, samt för att den hanterar mörkare teman och ger en djupare förståelse för både Jedi-orden och de politiska spänningarna som leder till Republikens fall. Serien har blivit en kritikerrosad och fan-favorit del av Star Wars-sagan, och dess inflytande på franchisen är omfattande, vilket förbättrar och utvidgar den redan rika mytologin.

2014: Star Wars: Rebels

Rebels

”Star Wars: Rebels,” en animerad TV-serie som sändes från 2014 till 2018, fördjupar sig i tiden mellan ”Revenge of the Sith” och ”A New Hope,” och utforskar uppkomsten av rebellalliansen mot det Galaktiska Imperiet. Serien följer en brokig besättning ombord på rymdskeppet Ghost, inklusive den unga och begåvade Ezra Bridger, den tidigare Jedi-riddaren Kanan Jarrus, den hårdnackade piloten Hera Syndulla, den tuffe krigaren Zeb Orrelios, den skickliga saboteuren Sabine Wren och den listiga droiden Chopper. ”Star Wars: Rebels” väver samman personliga berättelser om sökandet efter familj, identitet och hopp med större teman om uppror, motstånd och kampen för frihet. Med dess engagerande karaktärsutveckling, betydande kopplingar till både den bredare Star Wars-kanon och djupare utforskningar av Kraften, har ”Rebels” blivit en kritikerrosad del av Star Wars-sagan som inte bara berikar den existentiella berättelsen utan också bygger broar mellan olika eror och karaktärer inom franchisen.

2015: The Force Awakens (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens)

The Force Awakens

The Force Awakens” markerar starten på en ny trilogi, som introducerar en ny generation av karaktärer samtidigt som den återförenar fans med favoriter från den ursprungliga serien. Ungefär trettio år efter Jedins återkomst, följer filmen Rey, en skrothandlare från öknen Jakku som upptäcker sin kraftkänslighet, Finn, en desertör från First Order, och Poe Dameron, en pilot i motståndsrörelsen, i deras kamp mot den tyranniska First Order, som har uppstått ur Imperiets aska. Kylo Ren, en mörk riddare besatt av Darth Vader, utgör ett nytt hot. Filmens handling kretsar kring sökandet efter Luke Skywalker, den sista Jedi, som försvunnit. ”The Force Awakens” hyllades för sin spännande handling, djupgående nya karaktärer och respektfulla nickar till originaltrilogin, samtidigt som den andades nytt liv i franchisen och lockade en ny generation av fans.

2016: Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One

Rogue One: A Star Wars Story” är en fristående film som fyller i historien direkt före händelserna i ”Stjärnornas krig (Episode IV)”. Filmen fokuserar på en grupp osannolika hjältar som förenas i ett uppdrag att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan, det ultimata vapnet för det Galaktiska Imperiet. Huvudpersonen Jyn Erso, spelad av Felicity Jones, leder teamet som tar sig an detta desperata uppdrag, vilket blir avgörande för rebellalliansens framtid. ”Rogue One” skiljer sig från de andra filmerna i serien genom sin mörkare ton och mer realistiska skildring av krig, vilket ger en ny dimension till Star Wars-universumet. Med dess djärva berättelse, starka karaktärsutveckling och visuella prakt, blev ”Rogue One” väl mottagen av både kritiker och fans, och lyckades framgångsrikt expandera berättelsen utanför de etablerade huvudtrådarna i Star Wars-sagan.

2017: The Last Jedi (Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi)

The Last Jedi

The Last Jedi” fortsätter berättelsen där ”The Force Awakens” slutade, och följer Rey när hon söker upp Luke Skywalker för att lära sig Kraftens väg. Samtidigt står motståndsrörelsen inför ökad fara från First Order under ledning av Supreme Leader Snoke och hans lärjunge Kylo Ren. Filmen utforskar djupare teman som arv, identitet och den moraliska dualiteten inom varje karaktär, särskilt genom Reys och Kylo Rens komplexa relation. ”The Last Jedi” provocerade blandade reaktioner från fansen för sina oväntade vändningar, karaktärsutvecklingar och tolkningar av Star Wars-myten. Regisserad av Rian Johnson, är filmen känd för sin visuella skönhet, djärva berättarteknik och utforskning av nya dimensioner inom Kraften, vilket bidrar till att utvidga universumets narrativa och filosofiska grunder.

2018: Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story” är en fristående film som utforskar ungdomsåren av den karismatiska smugglaren Han Solo, innan han blev den hjälte vi först mötte i ”Stjärnornas krig”. Filmen följer Hans tidiga äventyr, inklusive hans första möte med sin framtida co-pilot Chewbacca och den ökända spelaren Lando Calrissian. Genom en rad våghalsiga rymdkupper, inklusive ett högriskjobb för den skoningslösa brottsbossen Dryden Vos, får vi se hur Han Solo formas till den figur som skulle bli en av rebellalliansens mest älskade hjältar. Trots blandade recensioner från kritiker och fans för dess ton och berättande, hyllades ”Solo” för dess actionsekvenser, visuella effekter och Alden Ehrenreichs tolkning av den yngre Han Solo. Filmen ger en insiktsfull bakgrund till en av galaxens mest älskade skurkar och bidrar till en rikare textur av Star Wars-universumet.

2018: Star Wars: Resistance

Star Wars: Resistance

”Star Wars: Resistance” är en animerad TV-serie som utforskar tiden före ”The Force Awakens”, fokuserad på Kazuda Xiono, en ung pilot rekryterad av Motståndsrörelsen för att spionera på det växande hotet från Första Ordningen. Serien, känd för sin ljusare ton och unika animationsstil, blandar spänning och humor medan den utforskar de politiska spänningarna som leder till konflikterna i de senare filmerna. Genom Kazudas ögon får tittarna en inblick i de dagliga utmaningarna för de som står emot Första Ordningens tyranni, samt det mod och beslutsamhet som krävs för att kämpa för frihet.

2019: The Rise of Skywalker (Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker)

The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker” avslutar den senaste trilogin och därmed den episka Skywalker-sagan som sträckt sig över mer än fyra decennier. Filmen knyter samman trådarna från både den ursprungliga och prequel-trilogierna, samt de nya berättelserna som introducerats i episod VII och VIII. Handlingen kretsar kring den slutgiltiga konfrontationen mellan den återstående motståndsrörelsen och First Order. Trots att den mötte delade åsikter bland fans och kritiker för dess försök att balansera nya berättelser med äldre karaktärers arv, prisades ”The Rise of Skywalker” för sina actionfyllda scener, visuella spektakel och emotionella avslutningar för älskade karaktärer. Filmen strävar efter att erbjuda en tillfredsställande avslutning på en av filmhistoriens mest omfattande och älskade sagor.

2019: The Mandalorian

The Mandalorian

Denna serie introducerar en ny karaktär, Din Djarin, en ensam mandaloriansk prisjägare, och utspelar sig efter Imperiets fall och före uppkomsten av First Order. ”The Mandalorian” har blivit en kritikerrosad del av Star Wars-sagan för dess berättande, karaktärsutveckling och utvidgning av universumet.

2021: The Book of Boba Fett

The Book of Boba Fett

En spinoff från ”The Mandalorian” som utforskar Boba Fetts liv efter händelserna i ”Jedins återkomst”. Serien dyker djupare in i den ökända prisjägarens och Fennec Shands äventyr på Tatooine.

2021: Star Wars: The Bad Batch

Star Wars: The Bad Batch

”Star Wars: The Bad Batch” är en animerad TV-serie som hade premiär 2021 och fungerar som en spinoff till och fortsättning på ”Star Wars: The Clone Wars”. Serien följer den unika klonsoldatgruppen känd som ”The Bad Batch” – officiellt benämnd Klonstyrka 99 – som består av klonsoldater med genetiska avvikelser som ger dem unika förmågor jämfört med sina standardklonbröder. Handlingen tar sin början i de omedelbara efterdyningarna av Klonkrigen och utforskar gruppens anpassning till en snabbt föränderlig galax efter bildandet av Galaktiska Imperiet. ”The Bad Batch” utforskar teman om identitet, lojalitet och överlevnad i en tid av politisk omvälvning, samtidigt som den erbjuder en djupare inblick i hur Imperiets maktövertagande påverkar galaxens invånare på olika sätt. Serien har blivit väl mottagen för sitt engagerande berättande, komplexa karaktärer och förmågan att utforska mindre belysta delar av Star Wars-universumet, vilket gör den till ett viktigt bidrag till den större Star Wars-berättelsen.

2022: Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi

”Obi-Wan Kenobi,” en TV-serie som hade premiär 2022, markerar ett efterlängtat återseende med en av Star Wars mest älskade karaktärer, spelad återigen av Ewan McGregor. Serien utspelar sig cirka tio år efter händelserna i ”Revenge of the Sith” och följer Jedi-mästaren Obi-Wan Kenobi under hans exil på Tatooine, där han vakar över en ung Luke Skywalker samtidigt som han undviker det Galaktiska Imperiets jakt på kvarvarande Jedi. ”Obi-Wan Kenobi” utforskar de psykologiska effekterna av Klonkrigens slut, Anakin Skywalkers fall och Jedi-ordens undergång på Kenobi, samtidigt som den introducerar nya karaktärer och hot. Serien har hyllats för sin fördjupning i Obi-Wans karaktär, Ewan McGregors prestation, samt dess förmåga att brobygga mellan prequel- och originaltrilogierna, vilket erbjuder fansen en ny insikt i en av de mest tumultartade perioderna i Star Wars-historien.

2022: Andor

Andor

”Andor,” en TV-serie som hade premiär 2022, utforskar bakgrundshistorien till Cassian Andor, en karaktär som först introducerades i ”Rogue One: A Star Wars Story.” Serien är satt mot bakgrund av de tidiga dagarna av rebellrörelsen mot det Galaktiska Imperiet och följer Andors resa från att vara en desillusionerad småtjuv till att bli en hängiven rebellspion. ”Andor” skildrar en mörkare och mer nyanserad sida av Star Wars-universumet, med fokus på spioneri, moraliska kompromisser och den personliga kostnaden av uppror. Genom att utforska politiska intriger och den gradvisa upptrappningen av motståndet mot Imperiet, erbjuder serien en djupgående titt på de orsaker och människor som formade grunden för rebellalliansen. ”Andor” har hyllats för sitt fokus på karaktärsutveckling, berättelsens komplexitet och dess förmåga att berika Star Wars-berättelsen med en mer vuxen och realistisk ton.

2023: Ahsoka

Ahsoka

”Ahsoka” är en TV-serie på Disney+ som utforskar Ahsoka Tanos äventyr efter Imperiets fall. Serien, skapad av Dave Filoni, följer hennes strävan att förhindra Grand Admiral Thrawns återkomst och fortsätter berättelsen från ”Star Wars Rebels”. Med Rosario Dawson i huvudrollen, omfattar serien en blandning av nya och återkommande karaktärer från Star Wars-universumet, inklusive en återupplivning av Thrawn, porträtterad av Lars Mikkelsen. ”Ahsoka” har mottagit positiva recensioner för sin första säsong och en andra säsong är under utveckling​.

Kommande Star Wars filmer och serier

Disney har annonserat ett antal nya produktioner:

The Mandalorian och Grogu – Film, inget datum än.

En ny film om Rey – Vid Star Wars Celebration 2023 avslöjades det att det kommer en ny film om Rey som ska utspelas efter ”The Rise of Skywalker” när Rey bygger upp Jedi ordern igen.

Star Wars film av James Mangold – Denna film ska utspela sig långt före Episode I och handla om den första Jedin.

Dave Filoni Star Wars film

Taika Waititi Star Wars film

Shawn Levy Star Wars film

Lando – Star Wars serie

Rian Johnson Star Wars trilogi

Förutom dessa så finns det en del nya säsonger av befintliga serier och en del filmer och serier som annonserats men som sedan eventuellt lats på is. Gamesradar listar flera stycken.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *