1985 släpptes ”Police Story”, en film som inte bara cementerade Jackie Chans ställning som en global actionstjärna utan också revolutionerade actionfilmgenren. Regisserad och huvudrollen spelad av Chan själv, kombinerar filmen högoktanig action med en dos av humor, vilket har blivit Chan’s signaturstil.

Police Story

”Police Story” följer berättelsen om den hängivna Hongkong-polisen Chan Ka-Kui, som kämpar för att fånga den ökända drogkungen Chu Tao. Efter en spektakulär och farlig jakt genom staden lyckas Ka-Kui arrestera Tao, men när han senare anklagas för mord måste han rentvå sitt namn samtidigt som han skyddar sin flickvän May och Taos sekreterare Selina.

Police Story poster

Det som gör ”Police Story” unik är den innovativa och våghalsiga användningen av stunts och actionscener. Jackie Chan, känd för att utföra sina egna stunts, tog action till en ny nivå med imponerande akrobatik och kampsportskunskaper. En av filmens mest minnesvärda scener inkluderar en våldsam kamp i ett köpcentrum, där Chan använder allt från rulltrappor till dekorativa ljuskronor för att kämpa mot skurkarna.

Police Story (1985) ORIGINAL TRAILER

Filmen är också uppskattad för sitt engagerande manus och sin förmåga att balansera intensiv action med komiska inslag. Chan visar inte bara sin fysiska skicklighet utan också sin charm och komiska tajming, vilket gör hans karaktär både sympatisk och underhållande.

Police Story

”Police Story” hade en enorm inverkan vid sin release och anses av många vara en av de bästa actionfilmerna genom tiderna. Den banade väg för en ny era av actionfilmer där fysisk kompetens och innovativa stunts stod i centrum. Filmen blev en stor framgång både i Asien och internationellt, och ledde till flera uppföljare.

Police Story

Sammanfattningsvis är ”Police Story” en klassiker som kombinerar spänning, humor och spektakulär action. Jackie Chans engagemang för sin konst och hans förmåga att leverera en actionupplevelse som är både underhållande och visuellt imponerande gör filmen till ett måste för alla actionfilmfans. Den är inte bara en film; den är ett stycke filmhistoria som fortsätter att inspirera och underhålla.

Police Story
Police Story

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *