”Min fru är en utomjording” (”My Stepmother is an Alien”) är en amerikansk science fiction-komedifilm från 1988, regisserad av Richard Benjamin. Med sin unika blandning av humor, romantik och science fiction blev filmen en minnesvärd del av 80-talets filmkultur. Huvudrollerna spelas av Dan Aykroyd som den kufiska forskaren Steven Mills och Kim Basinger som den förföriska utomjordingen Celeste.

Min fru är en utomjording

Filmen börjar med att Steven Mills, en vetenskapsman, oavsiktligt sänder en signal till en avlägsen galax, vilket leder till att den utomjordiska Celeste skickas till jorden för att undersöka källan till signalen. Celeste tar mänsklig form och försöker anpassa sig till livet på jorden för att fullfölja sitt uppdrag, men hon stöter på en rad komiska missförstånd och utmaningar på grund av sin okunnighet om mänskliga seder och bruk.

Min fru är en utomjording poster

Medan Celeste lär sig om jordens kultur och beteenden, utvecklar hon och Steven en osannolik romantisk relation. Filmens humor härstammar främst från de absurda och roliga situationer som Celeste hamnar i när hon försöker förstå mänskliga känslor och sociala normer, ofta med hjälp av sin allvetande handväska som innehåller avancerad utomjordisk teknologi.

Min fru är en utomjording på vhs
Mitt ex av Min fru är en utomjording på VHS

Kim Basingers prestation som den naiva och charmiga Celeste är en av filmens höjdpunkter. Hennes förmåga att balansera komedin med en viss grad av oskuld och värme gör karaktären älskvärd och minnesvärd. Dan Aykroyd, som den excentriska vetenskapsmannen, bidrar med sin egen komiska stil och kemi med Basinger, vilket skapar en underhållande dynamik mellan de två huvudkaraktärerna.

My stepmother is an Alien Trailer 1988 (RCA)

”Min fru är en utomjording” är också ihågkommen för dess specialeffekter, som var ganska imponerande för sin tid. Filmens mix av science fiction-element och romantisk komedi skapar en unik och rolig upplevelse för publiken.

My Stepmother is an Alien

Trots blandade recensioner från kritiker vid tiden för dess utgivning, har ”Min fru är en utomjording” blivit en klassiker. Filmen hyllas för sin lättsamma ton och fantasifulla berättelse, vilket gör den till en underhållande och charmig film för en bred publik.

Sammanfattningsvis är ”Min fru är en utomjording” en underhållande och minnesvärd film som kombinerar science fiction och komedi på ett unikt och nyskapande sätt. Dess charmiga karaktärer och humoristiska handling gör den till en älskvärd film från 1980-talet.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *