”Howard the Duck” är en amerikansk science fiction-komedifilm från 1986, regisserad av Willard Huyck och baserad på Marvel Comics karaktär med samma namn. Filmen är känd för att vara en av de första större filmerna som baseras på en Marvel-tecknad serie och är framträdande för sin ovanliga premiss och sin blandning av humor, äventyr och science fiction.

Howard the Duck

Handlingen kretsar kring Howard, en antropomorf anka från en parallell värld, som oväntat transporteras till jorden genom ett experimentellt rymdlabb. När han anländer till jorden, i Cleveland, Ohio, stöter han på den unga sångerskan Beverly, spelad av Lea Thompson. Howard blir vän med Beverly och försöker anpassa sig till det märkliga, nya livet på jorden, samtidigt som han söker ett sätt att återvända hem.

Howard the Duck poster

Filmen utforskar teman som utanförskap och att hitta sin plats i världen, allt medan den levererar en serie av komiska situationer och äventyr. Howards sarkastiska personlighet och hans interaktioner med jordens invånare skapar många humoristiska ögonblick.

Howard the Duck på vhs
Mitt ex av Howard the Duck på vhs

Trots sin originella premiss och sitt kreativa koncept, mottog ”Howard the Duck” övervägande negativa recensioner vid sin utgivning och anses av många vara en av de största flopparna inom filmhistorien. Kritik riktades mot filmens manus, märkliga ton och specialeffekter. Trots detta har den genom åren skaffat sig en kultföljande, mycket tack vare sin udda charm och sin ställning som en kuriositet inom filmhistorien.

Howard the Duck Official Trailer #1 – Tim Robbins, Lea Thompson Movie (1986) HD

”Howard the Duck” var en av de första filmerna som försökte anpassa en Marvel-serietidningskaraktär till stor skärm, och dess misslyckande hade en betydande inverkan på framtida filmatiseringar av liknande karaktärer. Det dröjde flera år innan Marvel-tecknade serier återigen anpassades till filmer, något som senare skulle bli en enormt framgångsrik trend.

Howard the Duck Official Trailer #2 – Tim Robbins Movie (1986) HD

Sammanfattningsvis är ”Howard the Duck” en unik film som, trots dess initiala brist på framgång och kritiska mottagande, har en speciell plats bland 80 talets filmer och fortsätter att fascinera och underhålla publik med sin ovanliga historia och karaktär.

Howard the Duck

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *