När ”Gremlins 2: The New Batch” hade premiär 1990, väckte den uppmärksamhet för sin avvikande ton och innehåll jämfört med sin föregångare, ”Gremlins” från 1984. Regisserad av Joe Dante och skriven av Charles S. Haas, tar denna uppföljare med publiken till en helt ny värld av kaos och kreativitet.

Gremlins 2

Filmen utspelar sig i New York City där huvudkaraktären Billy Peltzer, spelad av Zach Galligan, och hans fästmö Kate, spelad av Phoebe Cates, arbetar i en futuristisk skyskrapa som ägs av en excentrisk miljardär. Handlingen tar fart när Gizmo, den bedårande Mogwai från den första filmen, råkar bli våt och förökar sig. De nya Mogwaisarna förvandlas snart till Gremlins, och kaos utbryter i skyskrapan.

Gremlins 2 poster

”Gremlins 2” är en film som inte bara fortsätter berättelsen från den första filmen, utan tar också dess koncept till nya höjder. Med en tydligare satirisk ton, parodierar filmen konsumtionssamhället, televisionens makt, och företagskultur. Detta gör den inte bara roligare än originalet, utan också mer relevant i sin sociala kommentar (om man nu är ute efter det).

Gremlins 2

Den tekniska aspekten av filmen är också imponerande. Specialeffekterna, som var banbrytande för sin tid, ger liv åt de minst sagt fantasifulla Gremlin-karaktärerna. Varje Gremlin har sin egen unika design och personlighet, vilket bidrar till filmens charm och humor.

Gremlins 2: The New Batch (1990) Official Trailer #1 – Horror Comedy

Trots att ”Gremlins 2” inte blev en lika stor kommersiell framgång som sin föregångare, har den med tiden vunnit erkännande för sin kreativitet och sitt mod att ta risker. Den betraktas nu som en kultklassiker och är älskad av många för sitt vågade och originella tillvägagångssätt.

Gremlins 2

Sammanfattningsvis, ”Gremlins 2: Det Nya Gänget” är en film som överträffar sin föregångare genom att våga vara annorlunda. Med sin humor, satir, och imponerande specialeffekter, har den säkrat sin plats i filmhistorien som en unik och minnesvärd uppföljare.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *