1989 släpptes ”Ghostbusters II”, uppföljaren till den enormt framgångsrika ”Ghostbusters” från 1984. Med Ivan Reitman återigen vid rodret som regissör och med den ursprungliga stjärnspäckade ensemblen inklusive Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis och Ernie Hudson, erbjuder filmen en ny dos av paranormal humor och äventyr.

Ghostbusters II

I ”Ghostbusters II” återförenas teamet för att rädda New York från ett nytt övernaturligt hot. Historien utspelar sig fem år efter händelserna i den första filmen, där Ghostbusters nu är nedbrutna och omtalade. Men när ett mystiskt rosa slem börjar bubbla upp från stadens kloaker och en ond ande hotar stadens befolkning, kallas Ghostbusters återigen in för att rädda dagen.

Ghostbusters II poster

Filmen fortsätter i samma humoristiska och kvicka anda som sin föregångare, med en blandning av slapstick, torr humor och fantastiska specialeffekter. En av filmens mest minnesvärda scener är utan tvekan när statyn av Liberty, styrd av Ghostbusters, går genom New Yorks gator.

Original Trailer (1989) | GHOSTBUSTERS II

”Ghostbusters II” är känd för sin unika ton, som balanserar komedi med mörkare element. Filmen utforskar teman som vänskap, förtroende och konsekvenserna av negativitet. Det rosa slemmet, som reagerar på människors känslor, blir en central del av handlingen och ger en intressant vinkling på idén om kollektiva känslor och dess effekter.

Ghostbusters II
Ghostbusters II på VHS
Mitt ex av Ghostbusters II på VHS

Även om filmen inte mottog samma kritiska hyllning som den första delen, blev den ändå en kommersiell framgång och har sedan dess fått en lojal fanbas. Dess soundtrack, med Ray Parker Jrs ikoniska tema ”Ghostbusters”, fortsätter att vara populärt och bidrar till filmens kultstatus.

Ghostbusters II

Sammanfattningsvis är ”Ghostbusters II” en underhållande och välgjord uppföljare som lyckas behålla känslan och humorn från originalet samtidigt som den introducerar nya och spännande element. För fans av den första filmen och de som uppskattar en god blandning av komedi och övernaturligt äventyr, är ”Ghostbusters II” definitivt värd att titta på.

Ghostbusters II

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *