VR-landskapet har blivit en blomstrande domän för gamers som söker den totala spelupplevelsen. Bland urvalet av tillgängliga headset såsom Sonys PSVR2 och Oculus, står Meta Quest 3 som det senaste och mest avancerade erbjudandet. En uppgraderad iteration av den imponerande Quest 2.

De Bästa Spelen på Meta Quest 3

Meta Quest 3 har inte bara förbättrad hårdvara utan introducerar också nya funktioner som syftar till att höja den uppslukande spelupplevelsen. Om du redan har skaffat en och söker förstklassiga spel för att utforska dess kapacitet, har vi sammanställt en lista över de finaste spelen att dyka in i.

Topp 5 Spel

The Walking Dead: Saints & Sinners

The Walking Dead: Saints & Sinners
Specifikationer
PlatformarPS5, Meta Quest, PS4, Pico 4, Microsoft Windows, Mac 
GenreRPC, Simulator, Strategi
UtvecklareSkydance Interactive
UtgivareSkydance Interactive
Släppdatum23 Januari, 2020

”The Walking Dead: Saints & Sinners” har länge varit en framstående titel, och även om en uppföljare är under utveckling, står det ursprungliga spelet som ett bevis på VR:s uppslukande förmågor. Det utmärkte sig som en tidig aktör som erbjöd en engagerande zombieöverlevnadsupplevelse utan att förlita sig på förkunskaper om serien. Spelarna engagerar sig i verklighetstrogen strid, där fysiska rörelser används för varje handling, vare sig det gäller att hantera zombies eller skapa uppgraderingar. Noterbart är att spelet har fått uppdateringar för att förbättra visuella effekter och prestanda specifikt anpassade för Quest 3-headsetet.

Red Matter 2

Red Matter 2
Specifikationer
PlatformarMicrosoft Windows, Meta Quest, PS VR2
GenreShooter, Puzzle, Adventure, Indie
UtvecklareVertical Robot
UtgivareVertical Robot
Släppdatum18 Augusti, 2022

I en utomvärldslig miljö mitt i ett rymdbundet, dystopiskt, kallt krigs-scenario, erbjuder Red Matter 2 en blandning av pussel och förstapersonsskjutande. I rollen som Sasha är ditt främsta mål att avslöja de dolda sanningarna bakom den gåtfulla Red Matter. Utrustad med en jetpack för omfattande förflyttning, navigerar du genom ett vidsträckt öppet område samtidigt som du tacklar en mängd olika pussel. Spelet väver intrikat samman diverse pusseltyper, häftiga stridssekvenser och utforskning, vilket levererar en berättelse vävd med teman om verklighet, öde och moral som fångar spelarna genom hela resan.

Tetris Effect: Connected

Tetris Effect: Connected
Specifikationer
PlatformarPS5, Nintendo Switch, PS4, Xbox One, Microsoft Windows, Amazon Luna, Xbox Series X/S, Meta Quest
GenreMusic, Puzzle, Indie, Arcade
UtvecklareMonstars, Resonair
UtgivareEnhance
Släppdatum14 Maj 2020

Gör dig redo för en ny nivå av Tetris. Tetris Effect: Connected i VR omvandlar det klassiska blockspelet till en emotionell resa som du inte skulle förvänta dig. Även om kärnspelandet förblir bekant, höjer VR denna upplaga till en oöverträffad sensorisk upplevelse. Kombinationen av musik, effekter och levande visuella intryck i VR sätter en helt ny standard för spelupplevelser. Dessutom gör inkluderandet av flerspelarlägen tillsammans med de fängslande enspelarerbjudandena denna version till det definitiva sättet att uppleva Tetris.

Beat Saber

Beat Saber
Specifikationer
PlatformarPS5, PS4, Pico 4, Microsoft Windows, Meta Quest
GenreMusic, Sport, Indie
UtvecklareHyperbolic Magnetism
UtgivareHyperbolic Magnetism
Släppdatum21 Maj 2019

Visst är det svårt att ignorera den bestående dragningskraften hos Beat Saber. Det är nästan lika universellt njutbart som klassiker som Wii Sports. Med enkla mekanismer – bara svinga dina armar – och en beroendeframkallande spelslinga, skär du block i rytm till dina favoritlåtar och försänker dig i en oöverträffad flod av ljus och ljud. Dock är det kanske bäst att inte fundera på hur underhållande det ser ut från utsidan av headsetet!

Pavlov VR

Pavlov VR
Specifikationer
PlatformarSteamVR, Meta Quest, PlayStation VR2
GenreShooter, Indie
UtvecklareVankrupt Games
UtgivareVankrupt Games
Släppdatum27 Februari, 2017

För den ivriga FPS-spelaren erbjuder VR-titlar ofta begränsade alternativ, men Quest 3 erbjuder en lösning: Pavlov VR. Det är ett multiplayercentrerat spel liknande Counter-Strike: Global Offensive men omgestaltat för VR. Matcherna är intensiva, strategiska och oförlåtande – misstag kan kosta dig dyrt. Med en mångfald av spellägen, en bred arsenal av vapen och omfattande mod-stöd för kartor och lägen, lovar Pavlov VR ett överflöd av innehåll för entusiastiska spelare.

Spel för Meta Quest 3

I den ständigt växande världen av VR-spel står Meta Quest 3 i framkanten och erbjuder en förbättrad upplevelse. De presenterade spelen – från överlevnadsskräck i ’The Walking Dead: Saints & Sinners’ till den fängslande rytm-spelupplevelsen i ’Beat Saber’ – visar på den mångsidiga upplevelsepaletten som finns tillgänglig på denna plattform. ’Red Matter 2’ kombinerar pussel och skjutande i en rymdcentrerad berättelse, medan ’Tetris Effect: Connected’ höjer ett klassiskt spel till en emotionell resa. ’Pavlov VR’ för med sig intensiv FPS-action, vilket tillför variation till Quest 3:s bibliotek. Varje spel utnyttjar headsetets kapaciteter fullt ut och erbjuder unika och engagerande upplevelser som tillgodoser olika spelpreferenser och garanterar ett spännande äventyr i virtual reality-världen.

Läs även: Hur man ansluter en PS5 kontroll till datorn

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *