”D.A.R.T. Livsfarligt Vapen” (även känd som ”Defense Play”) är en amerikansk film från 1988. Filmen är en action-thriller som regisserades av Monte Markham och har en intressant blandning av spänning, politiska intriger och teknologiska element.

DEFENSE PLAY

Filmen kretsar kring ett avancerat försvarssystem med namnet D.A.R.T. (Direct Action Response Team), som utvecklats för att skydda USA mot externa hot. Huvudpersonen i filmen är en ung och briljant student vid namn Van, spelad av David Oliver. Van upptäcker av en slump att D.A.R.T.-systemet har blivit manipulerat av korrupta element inom regeringen för att användas i skumma och illegala syften.

D.A.R.T. Livsfarligt Vapen poster

Handlingen tar en spännande vändning när Van bestämmer sig för att avslöja konspirationen. Han blir måltavla för de som vill skydda sina hemligheter och dras in i en farlig katt-och-råtta-lek. Filmen utforskar teman som maktmissbruk, korruption inom regeringen och de etiska dilemman som uppstår i samband med avancerad militärteknologi.

D.A.R.T. Livsfarligt Vapen på vhs
Mitt ex av D.A.R.T. Livsfarligt Vapen på VHS

”D.A.R.T. Livsfarligt Vapen” blev inte någon stor succé vid sin lansering och har ofta betraktats som en mindre känd film från 80-talets action-genre. Trots detta har den en viss charm och är uppskattad av en nischpublik som gillar 80-tals thrillers med teknologiskt fokus. Om du vurmar för 80tals-estetik så tycker jag att den helt klart är värd en titt.

Defense Play (1988) Goofy Car Chase

Filmen erbjuder en intressant inblick i 1980-talets kalla krigs-kultur och de teknologiska framsteg som skedde under denna era. Även om ”D.A.R.T. Livsfarligt Vapen” inte nådde samma nivå av berömmelse som andra actionfilmer från samma period, ger den en unik titt på periodens kultur och teknologi, och dess berättelse om korruption och konspiration känns relevant än idag. D.A.R.T. Livsfarligt Vapen på IMDB.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *