1980 gavs biopubliken ”Caddyshack”, en film som snabbt blev en ikonisk komedi inom sportgenren. Regisserad av Harold Ramis och med ett stjärnspäckat komediteam inklusive Chevy Chase, Rodney Dangerfield, Ted Knight och Bill Murray, erbjuder ”Caddyshack” en tidlös blandning av humor och satir inramad i den exklusiva golfvärlden.

Caddyshack

”Caddyshack” utspelar sig på den snobbiga och privata Bushwood Country Club och följer en rad färgstarka karaktärer, var och en mer absurd än den andra. Filmen centrerar kring den unga caddien Danny Noonan (Michael O’Keefe), som kämpar för att få ett stipendium för att kunna gå på college. Hans resa vävs samman med de excentriska medlemmarnas och anställdas liv, inklusive den kylige playboy-golfaren Ty Webb (Chevy Chase), den vulgära och rika fastighetsmagnaten Al Czervik (Rodney Dangerfield) och den besatta grönyteskötaren Carl Spackler (Bill Murray).

Caddyshack poster

Filmen är känd för sin slapstick-humor och oväntade vändningar. Dangerfields karaktär, med sin brist på etikett och högljudda personlighet, krockar ständigt med klubbens strikta och konservativa medlemmar, särskilt klubbens ordförande Judge Smails (Ted Knight). Chevy Chase erbjuder en mer subtil komisk stil som den coola och nonchalanta Ty Webb, medan Bill Murrays skildring av den excentriska Carl Spackler är både skruvad och oförglömlig.

Caddyshack (1980) Official Trailer – Chevy Chase Movie

En av de mest minnesvärda aspekterna av ”Caddyshack” är dess användning av en animatronisk gopher, som blir Carls nemesis och en källa till många skratt. Denna konflikt är bara en del av filmens charm och humoristiska berättelse.

Caddyshack

”Caddyshack” mottogs med blandade recensioner vid release, men har sedan dess vuxit till en kultklassiker, älskad för sin roliga dialog, minnesvärda one-liners och sin förmåga att göra satir av den annars allvarliga sporten golf. Filmen är också känd för sitt soundtrack, inklusive Kenny Loggins ”I’m Alright”, som blev en stor hit.

Caddyshack
Man kan även beskåda sådana moderniteter som Polaroid SX-70 Sonar OneStep

Sammanfattningsvis är ”Caddyshack” en film som lyckas kombinera sport, komedi och en skarp satirisk blick. Med sina starka skådespelarprestationer och en tidlös humor är det en film som fortsätter att underhålla och förtjusa tittare över hela världen.

Caddyshack

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *