”Hercules in New York” är en amerikansk film från 1970 som utmärker sig genom att vara Arnold Schwarzeneggers filmdebut. Filmen, som är en blandning av komedi och äventyr, följer den grekiska guden Hercules, spelad av Schwarzenegger, på hans oväntade äventyr i New York City. Historien börjar med att Hercules tröttnar på sitt liv på Olympen och beslutar sig för att utforska jorden, särskilt New York.

Hercules in New York

När Hercules anländer till New York, möts han av en värld som är mycket annorlunda från Olympen. Han stöter på en rad komiska situationer och missförstånd, främst på grund av hans gudomliga styrka och brist på förståelse för det moderna samhället. Hercules blir vän med en taxichaufför vid namn Pretzie, spelad av Arnold Stang, som hjälper honom att navigera i storstaden.

Hercules in New York poster

Filmen hade en låg budget och ganska amatörmässig produktion, vilket bidrar till dess charm och humor. Schwarzeneggers skådespel var såpass nybörjaraktigt att hans röst dubbades över i filmens ursprungliga version, men hans naturliga accent och röst återställdes i senare utgåvor av filmen.

Hercules in New York på vhs
Mitt ex av Hercules in New York på vhs

Trots att ”Hercules in New York” inte mottogs väl av kritiker vid sin lansering och ofta anses vara en av de sämre filmerna i Schwarzeneggers karriär, har den med tiden blivit en kultklassiker. Den ses ofta som en charmig och humoristisk tidskapsel från början av Schwarzeneggers karriär, och dess naiva stil och oslipade produktion har en viss nostalgisk dragningskraft.

Hercules in New York (1970) Trailer.

Filmen är inte bara intressant för fans av Schwarzenegger, utan även för de som uppskattar retrofilmer. ”Hercules in New York” erbjuder en unik titt på New York City under slutet av 1960-talet och tidigt 1970-tal, vilket ger en fascinerande bakgrund till Hercules roliga och ofta absurda äventyr. Sammanfattningsvis är ”Hercules in New York” en underhållande film som erbjuder en lättsam och humoristisk titt på en framtida superstjärnas blygsamma början. Och sist men inte minst, en tidig Schwarzenegger är alltid en upplevelse.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *