Facit

”Ni kommer att få mycken glädje av Er Facit Privat” som det står i handboken, vidare ”I Facit Privat har Ni fått en snabb, pålitlig och effektiv medarbetare. Den kommer att vara Er till ovärderlig nytta och den kommer att bereda Er mycket nöje.” Man kunde verkligen skriva säljande inledningar år 1961. Dock har de rätt i att detta är en pålitlig rejäl maskin som gör sitt jobb! Ett stycke grå svensk design-historia. Det går att skriva i rött och svart. Här kan ni hitta en manual till Facit Privat.

Facit Privat serie 2 typsnitt

Tillverkningsår: 1961

Mått i väska: B37 cm, H15 cm, D37 cm, Vikt: 9kg

Facit Privat serie 2

facit

Delta i konversationen

3 Comments

  1. Hej, hittade sin sida och du kanske har något tips. Vi har köpt en Facit privat på loppis som inte matar fram efter att du har tryckt ner en tangent dvs bokstäverna skrivs ovanpå varandra. Vi har frigjort släden så den fungerar.
    Har du ngt tips?

    1. Hej Anna, ja det där är det vanligaste problemet med gamla Facit som stått oanvända i 30 år. Om du vänder upp undersidan och lossar på bottenplattan så kan du se rakt in i maskinen. I mitten ser du ett kugghjul. Det kugghjulet sitter förmodligen helt fast på grund av gammal smörjolja som stelnat. Spraya kugghjulet med 5-56 och låt det stå i en timme eller så. Sen kan du trycka mellanslag och ta en skruvmejsel och försöka mata fram kugghjulet. Gör så om och om igen tills det lossnar och löper smidigt utan hjälp. Det kan vara en del jobb att få loss det men det är inte svårt rent tekniskt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *