Här har vi en 90talare med närbildsfunktion. Objektiv 116mm f/11 med en närbildslins som skjuts in framför objektivet då man ska fotografera mellan 0,6 – 1.2 meter. Slutartider 1/4 – 1/200s, automatisk inbyggd blixt.

Polaroid 636 Closeup
Polaroid 636 Closeup

Polaroid 636 Closeup är en direktbildskamera som är en del av Polaroid 600-serien. Denna kamera, som lanserades i början av 90-talet, är känd för sin förmåga att snabbt producera fysiska bilder direkt efter fotografering. Den är särskilt uppskattad för sin enkelhet och ikoniska design.

Design och Funktioner

Polaroid 636 Closeup

Den här modellen kallades OneStep Closeup i USA. Även om Polaroid 636 Closeup har en distinkt boxig form, karaktäristisk för Polaroid 600 kameror från denna era så är det faktiskt en utveckling med lite rundare former än tidigare kantiga 80-talskamerorna. Den är utrustad med en fast fokuslins och har en inbyggd blixt, vilket gör den lämplig för fotografering under olika ljusförhållanden. Kamerans mest unika egenskap är dess ”close-up” funktion, som möjliggör fotografering på närmare håll än många andra modeller i samma serie.

Användarvänlighet

Denna kamera är mycket användarvänlig, vilket gjort den populär bland amatörfotografer. Den behöver ingen manuell inställning av fokus eller exponering, vilket gör den idealisk för snabba och spontana bilder.

Bildkvalitet

Bilderna som produceras av Polaroid 636 Closeup har den klassiska Polaroid-looken, med mjuka färger och en viss retrocharm. Bildernas kvalitet kan variera beroende på ljusförhållanden och avstånd till motivet, men överlag levererar kameran tillfredsställande resultat för en polaroidkamera. På Polaroid-Passion.com finns lite bilder tagna med Polaroid 636 Closeup att beskåda.

Polaroid 636 Closeup fakta

FunktionBeskrivning
LanseringsårRunt 1993
FilmformatPolaroid 600 film
FokusFast fokus, med close-up funktion
BlixtInbyggd
BatteriIntegrerat i filmkassetten
ExponeringskontrollAutomatisk
StorlekKompakt, typisk för Polaroid 600-serien

Sammanfattning

Polaroid 636 Closeup

Polaroid 636 Closeup är en charmig och nostalgisk kamera som erbjuder en unik fotoupplevelse. Dess förmåga att skapa omedelbara bilder med en särskild estetik gör den till en favorit bland både samlare och de som uppskattar retrofotografi. Även om bildkvaliteten inte matchar moderna digitala kameror, är dess unika stil och användarvänlighet vad som gör den så speciell. För de som söker en enkel och rolig kamera för att fånga ögonblick på ett traditionellt sätt, är Polaroid 636 Closeup ett utmärkt val.

Tillverkningsår: 1993

Polaroid 636 Closeup_3
Polaroid 636 Closeup_2
Polaroid 636 Closeup_1
Polaroid 636 Closeup_4

polaroid 600

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Delta i konversationen

4 Comments

  1. Hejsan! Jag är intresserad utav köpa kameran utan jag köpte en likdan själv idag. Jag undrade ifall jag skulle kunna få ställa några få frågor om kameran? Jag är lite osäker hur man använder den, haha och hur den funkar utanför vad jag har sett på videos.

    Ha det bra, Felicia! 🙂

    1. Fråga på bara. Om du inte vill göra det i kommentarsfältet så gå till kontaktsidan och skicka ett mail.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *