Final Audio har släppt den andra versionen av sina framgångsrika trådlösa öronsnäckor, ZE8000 MK2. Dessa öronsnäckor är designade för att närma sig kvaliteten hos en high-end trådbunden IEM (In-Ear Monitor). Den första versionen av ZE8000 överraskade många med sin varma och behagliga ljudsignatur, vilket skiljer den från billigare modeller som ZE3000. Med MK2-modellen siktar Final Audio på att erbjuda något distinkt och unikt.

Final ZE8000 MK2

Design och utseende

Öronsnäckorna har en modern och kantig design med en matt yta och en diskret logo. Laddningsfodralet har en glidfunktion som förstärker den högkvalitativa känslan. Dock är både fodralet och själva öronsnäckorna större än många konkurrerande modeller. Trots en något klumpig design, blir användningen smidigare med tiden.

Final ZE8000 MK2

Kontroller och funktionalitet

Kontrollerna finns på öronsnäckornas skaft och inkluderar spårnavigering, samtalssvar och röstassistent. Det finns också ett läge för brusreducering och ett omgivningsläge som släpper in ljud utifrån. Final Audio erbjuder en tillhörande app för ytterligare funktioner som equalizer och olika bruskontroll-lägen​.

Bluetooth och batteri

Final ZE8000 MK2

ZE8000 MK2 stödjer Bluetooth 5.2 och har stöd för aptX och aptX Adaptive för hi-res-ljud. Batteritiden är fem timmar kontinuerlig användning, med ytterligare 15 timmar laddning i fodralet.

Aktiv brusreducering (ANC) och ljudbild

Final ZE8000 MK2

Trots att ANC-läget inte är särskilt framträdande, erbjuder öronsnäckorna god passiv ljudisolering. Ljudbilden är imponerande med mångdimensionell kvalitet, bra djup och höjd, samt utmärkt separation av ljudkomponenter.

Ljudkvalitet

Ljudet i ZE8000 MK2 kännetecknas av:

  • Kraftfull och varm bas.
  • Rena och uttrycksfulla mellanregister.
  • Luftiga och detaljerade höga frekvenser

Sammanfattning

Final ZE8000 MK2

ZE8000 MK2 är en högkvalitativ trådlös öronsnäcka som endast begränsas av en nyckfull tillhörande app och medelmåttig batteritid. Den erbjuder en beroendeframkallande ljudsignatur som närmar sig kvaliteten hos en utmärkt IEM​.

Specifikationer

FunktionSpecifikationer
KommunikationsmetodBluetooth® 5.2
Stödda CodecsSBC, AAC, Qualcomm® aptX™, aptX™ Adaptive
MusikuppspelningstidUpp till 5 timmar / Inklusive fodral: Upp till 15 timmar
LaddningstidÖronsnäckor: Ca 1.5 timmar / Laddningsfodral: Ca 2 timmar
Snabbladdning45 minuters musikuppspelning med 5 minuters laddning
BatterikapacitetÖronsnäckor: 54mAh / Laddningsfodral: 420mAh
VattentäthetsbetygIPX4
TillbehörLaddningsfodral, ZE8000 MK2-specifika örontoppar (SS/S/M/L/LL storlekar), USB Type-C laddningskabel, akustiskt verktyg, dammfilter​​.

ZE8000 MK2 erbjuder en kombination av sofistikerad design, avancerad teknologi och högkvalitativt ljud som sätter den i toppklassen för trådlösa öronsnäckor.

Final ZE8000 MK2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *