Det finns några viktiga funktioner att titta efter när du letar efter de bästa hörlurarna för träning. Du vill ha vattentåliga hörlurar som inte blir svettiga.

träningshörlurar

Det är också bra att ha ett par som kommer med olika storlekar på örontoppar eller öronkrokar så att de inte faller ur öronen mitt under träningen, men det är inte nödvändigt – särskilt om du håller dig till styrketräning eller promenader.

Mer information om vad du ska tänka på när du köper träningshörlurar hittar du under hörlurarna.

Beats Fit Pro

Beats Fit Pro
FördelarNackdelar
Aktiv brusreduceringIngen trådlös laddning
IPX4-certifierade
24 timmars lyssningstid
Bra ljudkvalitet

De fantastiska brusreducerande trådlösa sportöronsnäckorna

 • Batteritid: 7 timmar (ANC avstängt), upp till 30 timmar med ANC avstängt och med laddningsfodral
 • Vattentålighet: IPX4-klassificering
 • Brusreducering: Ja

Fit Pro-paret låter bra, med något förstärkt bas. Dessa öronsnäckor erbjuder fysiska knappar som kontrollerar spårhoppning, telefonsamtal och volym på Apple-enheter, plus viss knappanpassning och enklicksparning på Android-enheter – om du laddar ner Beats-appen. Vardera av Fit Pro-öronsnäckorna kan arbeta oberoende.

Fit Pro-setet erbjuder enkel parkoppling och byte av anslutning till iCloud-anslutna Apple-enheter, samt handsfree ”Hey Siri”-funktionalitet. Den täta designen och aktiv brusreducering kan blockera ut gymbrus, medan läget för transparency tillåter tillfällig situationsmedvetenhet eller samtal mellan träningspass. Mikrofonerna erbjuder minskning av vind- och bakgrundsbrus, så du kan ta ett snabbt samtal även under jogging.

Dessa öronsnäckor har stabiliserande vingar för att hjälpa dem att hållas på plats, vilket gynnar tränande personer genom att producera en säker passform som gör att knopparna inte faller ut vid löpning eller under olika pass.

JLab Audio Go Air Sport

JLab Audio Go Air Sport
FördelarNackdelar
PrisvärdaIngen brusreducering
Bra batteritidKort laddkabel till laddfodralet
IP55

Bästa billiga öronsnäckor

 • Batteritid: 8 timmar, upp till 32 timmar med laddningsfodralet
 • Vattentålighet: IP55
 • Brusreducering: Nej

Om du vill ha ett par trådlösa öronsnäckor som täcker grunderna utan det höga priset, överväg JLab Go Air Sport-setet. För endast 300 – 500 kr (beroende på var du köper dem) så är detta verkligen ett bra budgetalternativ. Istället för att använda vingar för att säkra öronsnäckorna i örat, har detta helt trådlösa par flexibla krokar som säkert glider över toppen av varje öra, vilket ofta är bekvämare för personer med mycket små eller känsliga örongångar.

Ljudkvaliteten är förvånansvärt anständig för priset. Touchkontrollerna är lätta att komma ihåg och inte alltför känsliga. Detta par har en täckt design men saknar aktiv brusreducering och transparency-läge. Dock kan vardera öronsnäcka fungera oberoende, så du kan välja att lämna ett öra öppet om du behöver situationsmedvetenhet.

Jaybird Vista Earbuds

Jaybird Vista Earbuds
FördelarNackdelar
Bra ljudBrusreducering inte den bästa
Säker och komfortabel passformDyra
Användbar appBehöver ställa EQ för bästa ljud

Stabila Allround-Öronsnäckor

 • Batteritid: 8 timmar, upp till 24 timmar med laddningsfodral
 • Vattentålighet: IP68-klassificering
 • Brusreducering: Ja

Jaybirds uppdatering av Vista behåller den långa batteritiden och byggkvaliteten har dramatiskt förbättrats, med bekvämare öronfenor och en texturerad knapp som är mjukare och lättare att trycka på. För joggning i jämnt tempo, snabba löprundor och hemma-HIIT-träningar, rör sig dessa knoppar helt enkelt inte.

Den tillagda appen kan också hitta dina knoppar när du förlorar dem eller växlar från brusreduceringsläge för att släppa in omgivningsljud. Bra nivå av klarhet för samtal. Inkluderar olika alternativ när du växlar med EQ-nivåerna.

Sennheiser Sport True Wireless

Sennheiser Sport True Wireless
FördelarNackdelar
Livfullt ljudTransparency läget ineffektivt
Bra batteritidIngen multipunktsteknologi eller trådlös laddning
Användbar EQ

Enastående audio trådlösa in ear hörlurar

 • Batteritid: 9 timmar, upp till 27 timmar med laddningsfodralet
 • Vattentålighet: IP54-klassificering
 • Brusreducering: Transparent, ingen ANC

Sport True Wireless-öronsnäckorna har inte brusreducering men de har ett transparency-läge som tillåter omgivande ljud att läcka in i knopparna så att du kan höra vad som händer runt omkring dig av säkerhetsskäl. Med ren och välbalanserad ljudbild och kraftfull bas.

De är mellanklassens sportöronsnäckor som är effektiva när det gäller ren ljudkvalitet. Med hållbar estetik, lång batteritid, personlig passform och mångsidigt ljud sticker de ut som ett smart val för dem som letar efter sportöronsnäckor.

Soundcore Sport X10

Soundcore Sport X10
FördelarNackdelar
Kraftfull basKontrollarrangemanget på örat kunde vara mer intuitivt
Imponerande ANC för priset
Omfattande app

Prisvärda sportöronsnäckor med öronkrokar

 • Batteritid: 8 timmar, upp till 32 timmar med laddningsfodralet
 • Vattentålighet: IPX7-klassificering
 • ANC: Ja

De nya Soundcore Sport X10 har en intressant design med roterande svängbara öronkrokar som viks upp när du använder dem och viks ner när du vill placera dem i deras laddningsfodral, som har ett mindre fotavtryck än många knoppar med öronkrokar. Om du har små öron, snurrar öronklippen runt basen. Detta gör inte bara fodralet mer kompakt utan tillåter också att knoppen sitter närmare ditt huvud.

De har också aktiv brusreducering, som är effektiv. Ljudet är rikt och lagerfördelat, om än lite bastungt. Den medföljande Soundcore-appen är förvånansvärt omfattande. Du kan inte bara slå på brusreducering eller omgivande lyssning, men du kan också välja mellan 20 EQ-förinställningar, pumpa upp basen, anpassa kontroller själv, eller göra andningsövningar i uppvärmnings- eller avslappningsläge.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Samsung Galaxy Buds 2 Pro
FördelarNackdelar
Effektiv brusreduceringMest för android
Bra ljudInte imponerande batteritid
Kompakt och praktisk design

De bästa Samsung-hörlurarna för träning

 • Batteritid: 8 timmar, upp till 29 timmar med laddningsfodral
 • Vattentålig: IPX7-klassificering
 • ANC: Ja

Ljudet ensamt gör Galaxy Buds 2 Pro värt investeringen, vilket ger dig en högkvalitativ ljudupplevelse och övertygande 3D-ljud med exakt huvudspårning. Samsungs ANC blockerar nära 90% av omgivande buller. Med en ny design och mindre storlek, vilket gör dem till en bättre passform för fler öron.

Dessa knoppar fungerar väl över alla Bluetooth-aktiverade enheter, men Galaxy-smartphoneägare får njuta av coola funktioner som Easy Pairing och kompatibilitet med Samsungs skalbara codec.

Beats Powerbeats Pro

Beats Powerbeats Pro
FördelarNackdelar
Smidig integration med Apple enheterBulkigt laddfodral
Välbalanserad ljudbild
Stabil passform för löpning

De bästa träningshörlurarna för iOS-användare

 • Batteritid: 9 timmar; 24 timmar med laddningsfodral
 • Vattentålig: Ja, IPX4-klassificering
 • ANC: Nej

Beats Powerbeats Pro inkluderar säker öronkrokdesign, energiskt ljud och signatur ”B”-logotypen som fungerar som en multifunktionell knapp. Om du kommer att göra mycket hoppande, vare sig det är på boxar eller gör burpees, är dessa trådlösa hörlurar från Beats idealiska. Vingtopparna håller dem på plats, och även om de lossnar, kommer de inte att falla helt ut ur örat. Med kombinationen av att införliva alla funktioner som gör den bra samtidigt som den levererar rikare ljudkvalitet och bättre batteritid är det i slutändan en allsidig vinst.

Shokz OpenRun Pro

Shokz OpenRun Pro
FördelarNackdelar
Unik och komfortabel designBrusreducering enbart för handsfree-samtal
Bra ljud utan att täcka öronen

Bäst för utomhusträning

 • Batteritid: Upp till 10 timmar
 • Vattentålighet: IP55-klassificering
 • Brusreducering: Endast för handsfree-samtal

Detta är inte dina genomsnittliga öronsnäckor eller över-örat-hörlurar, utan en kombination av båda. Shokz hörlurar med öppen öronstil täcker inte alls öronen: Huvudbandet går runt baksidan av huvudet medan hörlurarna sitter framför örat och vilar på kindbenet. OpenRun Pro är de bästa benledande hörlurarna du kan få just nu. Benledande trådlösa hörlurar går inte på öronen – de levererar faktiskt ljud till ditt öra genom dina kindben. Den stora fördelen med denna teknik som en säkerhetsfunktion för löpning är att tack vare dess öppna design kan du höra vad som händer runt omkring dig, till exempel trafikbuller.

De är bekväma och fantastiska för alla utomhusträningar. Du kan ha på dig dem när du springer eller vandrar, cyklar, åker skateboard eller rullskridskor under en hjälm, och fortfarande höra allt runt omkring dig. Dock har de inte ett laddningsfodral, och en batteritid på 10 timmar innan laddning är betydligt kortare än de flesta andra öronsnäckor.

Jabra Elite 7 Active

Jabra Elite 7 Active
FördelarNackdelar
Mikrofon ANC med vindskyddBasen blir lidande när ANC är aktiverat
Bra batteritidKlarhet i samtal lite efter
Säker passform

Bäst totalt sett

 • Batteritid: 8 timmar, upp till 30 timmar med laddningsfodralet
 • Vattentålighet: IP57-klassificering
 • Brusreducering: Ja, aktiv

Det som skiljer dessa Jabra Elite 7 Active-öronsnäckor åt från andra in ear lurar för träning är deras mycket medvetna design för en aktiv livsstil. De är små och lätta. Elite 7 Active har en ny, mjuk silikongummitopp som håller knopparna säkert i öronen. Oavsett om du springer, cyklar eller studsar runt, kommer dessa öronsnäckor att sitta fast i öronen.

Samma säkra passform förbättrar den aktiva brusreduceringen (ANC), som använder sex mikrofoner och har vindskydd – användbart om dina träningsaktiviteter är utomhus. ANC slås på och av med ett fingertryck. Och om du vill höra omgivningsljudet runt omkring dig, kan Jabras justerbara HearThrough-transparensläge släppa in det ljudet vid behov. Dessutom kan du anpassa ANC med Jabra Sound+ mobilappen. Sound+-appen låter dig anpassa nivån av genomlyssning, vilket innebär att du kan välja att släppa in mer omgivningsljud om du springer utomhus eller diskar, eller mindre om du är på ett gym. Du kan anpassa hörselprofilen för att lyssna på podcaster kontra hiphop.

Bose Sport Earbuds

Bose Sport Earbuds
FördelarNackdelar
Bra ljudKlumpig kontroll layout
Säker passformIngen EQ i appen
Inte mycket extra tid med laddfodralet

Säkerpassande Bose-sportöronsnäckor

 • Batteritid: 5 timmar, 10 extra timmar med laddningsfodral
 • Vattentålighet: IPX4-klassificering
 • Brusreducering: Ja, aktiv

Bose Sports Earbuds är bland de lättaste öronsnäckorna på marknaden och är en utmärkt följeslagare för en aktiv livsstil – vare sig det gäller löpning, cykling eller att svettas inomhus. Silikonvingtips hjälper dessa svett- och vattentåliga öronsnäckor att sitta på plats oavsett dina rörelser. De producerar klart och tydligt ljud, med en volymoptimerad aktiv equaliser för att optimera ljudet på språng. Strålande mikrofoner fokuserar på din röst under samtal och hjälper till att mildra effekterna av vind.

Touch-kontroller på ytan låter dig hantera samtal, musikuppspelning och volym, utan att behöva använda din telefon. Och de fungerar med både Apple Siri och Google Assistant för handsfree-kontroller. Du kan para ihop dessa trådlösa öronsnäckor med upp till sju Bluetooth-kompatibla enheter, inklusive alla smartphones och smartklockor.

Vad man ska tänka på när man köper träningshörlurar

Ett antal faktorer spelar in vid val av hörlurar eller öronsnäckor som matchar dina vardagsbehov samtidigt som de ger ljudackompanjemang till dina fysiska aktiviteter.

Om du planerar att vara i eller nära vatten eller förväntar dig att svettas medan du bär hörlurarna eller öronsnäckorna du väljer, är svett- och vattentålighet nödvändigt. Annars kan till och med en liten mängd fukt skada din utrustning. Standardhörlurar är inte byggda för att tåla den påfrestning som träningshörlurar kan hantera, så deras garantier täcker troligtvis inte fuktskador. Det är bäst att titta på träningshörlurar som har en officiell Ingress Protection (IP)-klassificering – och ju högre det sista numret är (till exempel 8 i IPX8), desto bättre.

Komfort

Den övergripande komforten hos öronsnäckorna är också viktig för personer som tränar under längre perioder. Du vill säkerställa en säker passform så att du kan röra dig fritt utan att öronsnäckorna rör sig eller faller ur dina öron. De bästa träningsöronsnäckorna är de som stannar på och inte är i vägen.

Passform

En perfekt passform är avgörande för att njuta av en upplevelse med dina öronsnäckor. Passformen är också viktig för att hålla hörlurarna eller öronsnäckorna på plats medan du rör dig. De flesta öronsnäckor levereras med flera örontoppar, så att du kan välja de toppar som ger bäst passform.

Brusreducering

Många öronsnäckor och hörlurar använder aktiv brusreducering för att ta bort omgivande ljud var du än är. Detta gör att du helt kan fokusera på det ljud du lyssnar på och skapa en uppslukande lyssnarupplevelse. En fantastisk funktion för de upptagna dagarna på gymmet när du vill stänga ute omvärlden utan att skada din hörsel. Dock använder aktiv brusreducering mer batteritid när den används.

Ljudteknologi

Ljudkvaliteten ska vara solid och inte distraherande. Idealt sett skulle du ha både en bra passform och bra ljud, men vid tveksamhet kommer komforten först.

Batteritid

Trådlösa öronsnäckor är beroende av interna batterier för att fungera. När du utvärderar öronsnäckor vill du veta den genomsnittliga batteritiden när du bara använder öronsnäckorna, och hur mycket total lyssningstid du får när öronsnäckorna kan laddas fullständigt i sitt fodral. Även hur länge öronsnäckorna varar med aktiv brusreducering aktiverad.

Slutord

Så, där har du de tio bästa olika träningsöronsnäckorna som du kan köpa på marknaden just nu, för olika användningsområden också. Det är viktigt att inte bara köpa ett par öronsnäckor bara för att de är populära eller ser bra ut, utan försök att ta hänsyn till vad du kommer att använda dem för och vilka saker eller funktioner som kommer att vara viktigast för dig.

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *