Bara en Beolab 8 är tillräcklig för att skapa den ultimata ljudpunkten, men vad är bättre än en Beolab 8-högtalare? Två! När du parar ihop två av dessa fantastiska högtalare kommer du inte bara att kunna skapa kraftfullt ljud utan även precist stereoljud för att få en mer högkvalitativ musikupplevelse.

Beolab 8

Den nya Beolab 8 är en högtalare som du kommer att kunna använda i alla situationer, vare sig det är ensam i ett rum, eller tillsammans med ditt befintliga hemmaljudsystem, eller parkopplad med en annan Beolab 8. Denna högtalare är verkligen imponerande flexibel.

Vice VD för produktmarknadsföring på Bang & Olufsen, Michael Henriksson, förklarade det bäst när han sa ”Our goal is to create powerful and immersive listening experiences for our customers. Beolab 8 provides exactly this. It is a scalable speaker that is all about flexibility, performance, and innovation” Jag menar, efter att ha hört det, hur kan man inte köpa en?

Utmärkt Byggkvalitet

Beolab 8

Beolab 8 är konstruerad på ett sådant sätt att den är vacker oavsett var du placerar den i ett rum. Högtalarens aluminiumkropp är en blandning av både en sfär och en cylinder och det visar verkligen den höga kvalitetsnivån på produkter som Bang & Olufsen kan tillverka. Du kommer att kunna köpa en Beolab 8 med antingen dansktillverkade trälameller eller en front i tyg, och vi ser att Beolab 8 följer samma karaktäristiska design som andra Bang & Olufsen-produkter, såsom Beosound Theatre, Beolab 28 och Beolab 50.

Denna högtalare är inte bara en fröjd för ögat; det är ett ljudunderverk. Samspel av ljus och skugga mellan det yttre aluminiumskalet och den inre kärnan ger den en eterisk aura. Gränssnittet av glas på toppen, med sin felfria kurva, lockar användare med taktil dragningskraft. Beolab 8 är inte bara skapad för att se estetiskt tilltalande ut, som Bang & Olufsen själva säger; ”the shape of the speaker dually creates an aesthetic object and enhances the acoustics of the speaker.

Inte heller stativen för denna högtalare kommer att göra dig besviken. Dess fyra stativalternativ, slanka och skulpturala, visar Bang & Olufsens mästerskap i aluminiumhantverk. Bordstativet skapar en illusion av att sväva, medan takfästet och golvhållaren utstrålar polering och finess. Beolab 8 är en symfoni av stil och substans, och omdefinierar vad en kompakt högtalare kan uppnå.

Vackra Ljudmöjligheter

Bang & Olufsen Beolab 8

Beolab 8 har stämts av Bang & Olufsens egna tonmästare för att säkerställa att användarna endast får det allra bästa. Lyssnare kommer att kunna njuta av denna superb ljudkvalitet tack vare högtalarnas tredelade uppställning, som består av en 16 mm tweeter, en 3-tums mellanregister och slutligen en 5,25-tums subwoofer. Inspirationen för denna högtalares prestanda och ljudkvalitet kom faktiskt från den ikoniska Beolab 17-högtalaren. Men, som man kan förvänta sig med en nyare och förbättrad högtalare, har prestandan förbättrats avsevärt med hjälp av ny teknik som strålbreddskontroll, rumsanpassning, adaptiv ljudjustering samt ultrabredbandsteknik.

Ljudstrålekontroll

Det ljudstrålekontrollen i grunden tillåter användare att göra är att växla mellan två olika lyssnarupplevelser sömlöst. De olika typerna av lyssnarupplevelser som du kan få med Beolab 8 är först och främst en preciserad ljudupplevelse för att optimera lyssningsplatsen. Annars kan du också välja att lyssna i ett bredare diffust ljudläge som fyller rummet. Oavsett vilket läge du är i kommer det att finnas LED-lampor på framsidan av högtalaren som visar dig exakt vilket läge du för närvarande är i.

Rumsanpassning

Vad rumsanpassningsfunktionen gör på högtalaren är att ge lyssnare en optimerad ljudmiljö som baseras på ett rums unika akustik. För att göra detta måste Beolab 8 först noggrant kartlägga sin omgivning för att sedan kunna leverera kristallklart ljud, oavsett rummets storlek. Allt detta tack vare en neodymmotor, som är ansvarig för att låta lyssnare njuta av denna ljudmiljö som har anpassats till deras omgivning.

Adaptiv Ljudjustering

Beolab 8

Adaptiv ljudjustering är i grund och botten förmågan hos Beolab 8 att anpassa sig till sin egen konfiguration, efter att ha använt sina sensorer för att upptäcka framsidan och sedan finjustera ljudet för att uppnå optimal prestanda. Beolab 8 kan göra detta eftersom den har små sensorer i högtalaren och sedan också magneter i locket, vilka tillsammans hjälper till att upptäcka vilken typ av lock det är och sedan automatiskt tillämpa den justering som anses vara bäst.

Ultrabredbandsteknik

Du kanske har hört talas om de tidigare teknikerna i några andra högtalare tidigare, men denna högtalare från Bang & Olufsen tar det ett steg längre och gör mer än att bara anpassa sig till rummet den har placerats i. Beolab 8 kan dessutom rikta den akustiska lyssningsplatsen baserat på exakt var användarens telefon har placerats, med hjälp av Bang & Olufsens app. Tack vare detta kan du vara säker på att du kommer att vara nedsänkt i ljud hela tiden, oavsett var du befinner dig.

Uppkoppling

Beolab 8

Bang & Olufsens Beolab 8 har faktiskt Bang & Olufsens Mozart-plattform inuti, vilket innebär att Beolab 8 enkelt kan anslutas till andra enheter via WiFi 6, Bluetooth 5.3, samt Powerlink, både trådlöst och trådbundet, vilket gör Beolab 8-högtalaren till en sann systemhögtalare. Med detta kommer du att kunna ansluta till Bang & Olufsen TV-apparater och ljudsystem som går så långt tillbaka som 30 år.

Pris och Tillgänglighet

Beolab 8

De färger som Bang & Olufsen har sagt kommer att släppas är Silver/Naturligt Aluminium, Guldton eller Svart Antracit, och sedan kommer du ytterligare att kunna anpassa högtalaren med högtalarlock i färgerna ek, ljus ek, mörk ek eller tyg. Du kommer dock att behöva vara beredd att betala en ganska rejäl summa för dessa magnifika enheter, eftersom de kommer att kosta från 58 980kr/par.

Slutord

Beolab 8

Precis som med andra produkter som Bang & Olufsen har tillverkat tidigare, är Beolab 8 inget undantag och har specifikt designats med kvalitetsmaterial som åldras med värdighet för att säkerställa att din högtalare står emot tidens tand. Bang & Olufsen har också sagt att Beolab 8 har ”long term serviceability as well as the replaceable streaming module to ensure that Beolab 8 can adapt to the latest technology standards”, vilket innebär att om du investerar i en av dessa spektakulära högtalare, kommer du förmodligen att kunna överlämna den till kommande generationer.

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *