Willow, en film från 1988, är en ikonisk fantasyfilm som regisserades av Ron Howard och producerades av George Lucas. Filmen kretsar kring den lilla bonden Willow Ufgood, spelad av Warwick Davis, som finner ett övergivet mänskligt spädbarn. Barnet, som heter Elora Danan, är förutbestämt att avsluta den tyranniska regeringen av drottning Bavmorda. Willow, tillsammans med en grupp osannolika hjältar, inklusive den självcentrerade svärdsmannen Madmartigan (spelad av Val Kilmer), ger sig ut på ett riskabelt äventyr för att skydda Elora.

Willow på vhs
Mitt ex av Willow på vhs

Filmen var banbrytande för sin tid, speciellt när det gäller specialeffekter och dess förmåga att väva samman en rik och detaljerad värld. Det var en av de första filmerna som använde digitala morphing-tekniker, vilket var banbrytande för sin tid. Trots blandade recensioner vid utgivningen, har ”Willow” vuxit till att bli en kultklassiker, älskad för sin charm, humor och fantasifulla berättande.

Willow poster

Trailer för Willow från 1988:

Willow Official Trailer #1 – Val Kilmer Movie (1988) HD

2023 såg premiären av TV-serien ”Willow”, som utspelar sig många år efter händelserna i filmen. Serien har varit en del av en trend där äldre filmer och serier återupplivas för nya generationer, ofta med originalskådespelare i nya roller eller som mentorer för en ny uppsättning karaktärer. I ”Willow”-serien återvänder Warwick Davis som den älskade karaktären, nu en mer erfaren och klokare version av sig själv. Serien har mottagits med blandade till positiva recensioner. Personligen tycker jag att skådespelarprestationerna i den nya Willow serien lämnar mer att önska. Jag såg mycket fram emot serien och det var kanske därför som den inte riktigt höll måttet för mig.

Trailer för Willow säsong 1:

Willow Season 1 Trailer

Däremot har många fans av den ursprungliga filmen har uppskattat seriens förmåga att behålla den magiska känslan och humorn som gjorde filmen så speciell, samtidigt som den introducerar nya karaktärer och berättelser som känns fräscha och relevanta. Kritiker har särskilt uppmärksammat seriens visuella stil och effekter, som står sig väl mot dagens standard, samtidigt som de behåller en känsla av nostalgi för originalfilmen. Överlag, ”Willow”-serien har lyckats balansera respekten för sitt ursprung med innovation, vilket gör det till en välkomnad återkomst för både nya och gamla fans av Willow-världen.

Huruvida det blir en säsong 2 av Willow verkar något oklart fortfarande. Det finns en promo-trailer ute men Disney kancellerade serien i Mars 2023 så vi får väl se om det kommer nåt mer.

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *