När ”Tre Amigos!” (Three Amigos!) hade premiär 1986, bjöd den på en unik kombination av skratt, äventyr och en hyllning till de klassiska västernfilmerna. Med en stjärnspäckad trio i form av Steve Martin, Chevy Chase och Martin Short, lyckades denna film skapa en tidlös komediklassiker som fortsätter att underhålla publik över hela världen. Regisserad av John Landis och med ett manus skrivet av Steve Martin, Lorne Michaels och Randy Newman, balanserar ”Tre Amigos!” perfekt mellan humor och hjärta, samtidigt som den leker med genrekonventionerna på ett kärleksfullt sätt.

Tre Amigos!

Handlingen i Tre Amigos!

”Tre Amigos!” berättar historien om tre avdankade stumfilmsstjärnor från Hollywood som av misstag blir inblandade i en verklig revolution i en liten mexikansk by på 1910-talet. Trion, som är vana vid att spela hjältar på film, måste snabbt lära sig att bli verkliga hjältar för att skydda byn från den onde banditen El Guapo och hans gäng. Vad som börjar som en stor missuppfattning, förvandlas till ett storslaget äventyr där ”Tre Amigos” får chansen att visa sitt mod och sina sanna färger.

Tre Amigos! poster

Karaktärer

Steve Martin, Chevy Chase och Martin Short levererar alla glänsande komiska prestationer, med en kemi som lyser starkt genom hela filmen. Martins karaktär, Lucky Day, är den obetänksamma ledaren; Chase’s Dusty Bottoms är den snygge men klumpige charmören; och Short’s Ned Nederlander är den naive men hjärtliga lilla killen. Tillsammans bildar de en oförglömlig trio vars försök att anpassa sig till det verkliga livet i den mexikanska öknen ger upphov till oändliga skratt.

¡Three Amigos! Official Trailer #1 – Steve Martin Movie (1986) HD

Humor och hjärta

En av de mest framträdande aspekterna av ”Tre Amigos!” är dess förmåga att blanda slapstick-komedi med varma hjärtliga stunder. Filmen lyckas skämta med och hylla västerngenren genom sina överdrivna skildringar av klassiska västernmotiv och stereotyper. Den ikoniska ”Salute” scenen och den oförglömliga ”My Little Buttercup” sång- och dansnumret är bara några exempel på filmens unika humor.

Tre Amigos!

Mottagande och arv

Även om ”Tre Amigos!” hade en blandad kritisk mottagning vid sin lansering, har den sedan dess vuxit i popularitet och blivit en älskad komediklassiker. Dess kombination av komedi, äventyr och musik, tillsammans med de minnesvärda framträdandena av dess huvudtrio, har säkerställt dess plats i hjärtat hos många filmfans.

Tre Amigos!

Med sin tidlösa charm och humor är ”Tre Amigos!” en film som fortsätter att underhålla och inspirera nya generationer av tittare, vilket bevisar att sann vänskap och mod aldrig går ur stil.

Rollista för Tre Amigos!

  • Chevy Chase – Dusty Bottoms
  • Steve Martin – Lucky Day
  • Martin Short – Ned Nederlander
  • Alfonso Arau – El Guapo
  • Tony Plana – Jefe
  • Patrice Martinez – Carmen
  • Joe Mantegna – Harry Flugelman

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *