När ”Time Busters” (originaltitel ”My Science Project”) hade premiär 1985, fångade den tidsandan med sitt unika upplägg och äventyrliga ton. Denna science fiction-komedi, regisserad av Jonathan R. Betuel, erbjuder en spännande blandning av tonårsdrama, tidsresor och humor. Med en relativt okänd men karismatisk ensemble inklusive John Stockwell, Danielle von Zerneck och Fisher Stevens, tar ”Time Busters” sin publik på en oförglömlig resa genom tiden.

My Science Project

Handlingen i Time Busters

Filmen följer high school-eleven Michael Harlan (John Stockwell) som är mer intresserad av bilar än av skolarbete. När Michael behöver hitta ett projekt till sin vetenskapsklass, snubblar han och hans vän Vince Latello (Fisher Stevens) över en mystisk apparat på en övergiven militärbas. Det visar sig vara en tidsmaskin, skapad av utomjordingar, som när den aktiveras börjar riva sönder tid och rum, vilket drar in Michael, Vince, Michaels flickvän Ellie (Danielle von Zerneck) och deras lärare Dr. Roberts (Dennis Hopper) i en virvelvind av historiska och futuristiska äventyr.

My Science Project poster

Karaktärer

John Stockwells prestation som Michael Harlan ger filmen en stabil grund, medan Fisher Stevens stjäl showen med sin komiska timing som den kvicka sidokicken Vince. Danielle von Zerneck som Ellie bidrar med hjärtat till historien, och Dennis Hopper, i rollen som den hippieinspirerade läraren Dr. Roberts, tillför en dos av galenskap och visdom. Karaktärernas samspel och utveckling driver berättelsen framåt och skapar en engagerande dynamik.

My Science Project 1985 – MOVIE TRAILER

Stil och teman

”Time Busters” blandar element av 80-talets popkultur med vetenskaplig fantasi, vilket resulterar i en film som är både underhållande och tankeväckande. Den utforskar teman som vänskap, ansvar och de oförutsedda konsekvenserna av vetenskapliga upptäckter. Filmens specialeffekter och tidsreseaspekter är imponerande med tanke på tidsperioden och bidrar till den övergripande charmiga och nostalgiska känslan.

My Science Project

Mottagande och arv

Vid sin lansering mottog ”Time Busters” blandade recensioner, men har sedan dess fått ett kultföljande som uppskattar dess unika mix av science fiction och komedi. Filmen är ett barn av sin tid men har ändå en tidlös kvalitet tack vare dess äventyrliga anda och hjärtliga berättelse.

My Science Project

”Time Busters” är en älskad del av 80-talets filmkatalog, en påminnelse om en tid när filmer vågade experimentera med galna idéer och ändå lyckades leverera underhållande och minnesvärda upplevelser. För fans av retro science fiction och de som längtar efter en dos av 80-talsnostalgi, är ”Time Busters” en film som definitivt är värd att upptäcka eller återupptäcka.

Rollista för Time Busters

  • John Stockwell – Michael Harlan
  • Danielle von Zerneck – Ellie Sawyer
  • Fisher Stevens – Vince Latello
  • Raphael Sbarge – Sherman
  • Richard Masur – detektiv Nulty
  • Barry Corbin – Lew Harlan
  • Ann Wedgeworth – Dolores
  • Dennis Hopper – Bob Roberts
  • Candace Silvers – Irene
  • Robert Beer – president Eisenhower

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *