Martin Scorseses ”After Hours”, släppt 1985, är en mörk komedi som tar oss med på en surrealistisk och ibland klaustrofobisk resa genom nattens New York. Filmen är en skarp kontrast till Scorseses tidigare verk och erbjuder en unik och humoristisk syn på storstadslivets absurditeter.

After Hours

”After Hours” berättar historien om Paul Hackett, spelad av Griffin Dunne, en dataoperatör som efter arbetet ger sig ut på en till synes vanlig kväll i staden. Kvällen förvandlas dock snabbt till en mardrömslik följd av otursamma händelser och märkliga möten. Genom Pauls ögon utforskar filmen teman som urban isolering, paranoia och den oförutsägbara naturen av storstadslivet.

After Hours poster

Scorseses regi i ”After Hours” är en uppvisning i hur man balanserar komedi och spänning. Genom att använda sig av snabba klipp, en känsla av obehaglig klaustrofobi och en ständigt ökande känsla av desperat absurditet, skapar Scorsese en film som är lika delar roande och nervkittlande.

After Hours (1985) Official Trailer – Griffin Dunne, Martin Scorcese Movie HD

Filmen är en uppvisning av Scorseses förmåga att leka med olika genrer. Även om han är mest känd för sina dramatiska gangsterfilmer, visar ”After Hours” att han också kan hantera det komiska och det surrealistiska. Detta gör filmen till en unik punkt i Scorseses filmografi.

After Hours

Ett av de mest slående dragen hos ”After Hours” är dess skildring av New York City. Staden framställs nästan som en egen karaktär – en labyrintlik och ibland hotfull miljö som ständigt utmanar Paul. Denna skildring av storstaden som en plats av både äventyr och fara är centralt i filmens berättelse.

After Hours

Skådespelarprestationerna i ”After Hours” är en annan stark punkt. Griffin Dunne gör en minnesvärd insats som den otursförföljde Paul, och han stöds av en färgstark skara birollsinnehavare, inklusive Rosanna Arquette och Linda Fiorentino, vars karaktärer bidrar till filmens surrealistiska och ibland absurda ton.

After Hours

”After Hours” är en film som kanske inte är lika känd som några av Scorseses andra verk, men den är en omisskännlig pärla i hans filmografi. Dess blandning av mörk humor, spänning och en unik syn på stadslevnad gör den till en minnesvärd filmupplevelse. ”After Hours” erbjuder en annorlunda men fascinerande sida av Martin Scorsese och är ett måste för alla som uppskattar filmer som vågar ta risker och utforska det oväntade.

After Hours

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *