1987 släpptes ”Evil Dead II: Dead by Dawn”, en film som snabbt blev en kultfavorit och är idag en klassiker inom skräckgenren. Regisserad av Sam Raimi och med Bruce Campbell i huvudrollen som Ash Williams, är ”Evil Dead II” en ovanlig blandning av skräck och svart komedi.

Evil Dead II

Filmen är delvis nyinspelning, delvis uppföljare till Raimis tidigare film ”The Evil Dead” (1981). Första filmen spelades in med en minimal budget men tvåan är en mer påkostad, ambitiös produktion. Handlingen kretsar kring Ash Williams som, tillsammans med sin flickvän, åker till en avlägsen stuga i skogen. Där råkar de väcka onda krafter genom att spela upp en inspelning av uråldriga besvärjelser. Det som följer är en kaotisk och blodig natt där Ash måste kämpa mot demoniska krafter för att överleva.

Evil Dead II poster

”Evil Dead II” är känd för sin kreativa kameraanvändning, överdrivna gore och Campbells överdrivna skådespelarprestation. Raimis regi skapar en unik stil som lyckas vara både skrämmande och hysteriskt rolig på samma gång.

Evil Dead 2: Dead by Dawn (1987) Trailer #1

Filmen har inte bara blivit en kultklassiker inom skräckgenren utan har också haft stor inverkan på hur skräckfilmer görs, med sin innovativa blandning av genrer och sin okonventionella berättarstil.

Evil Dead II

Sammanfattningsvis är ”Evil Dead II” en måste-se film för alla skräck- och filmälskare. Med sin mix av skräck, komedi och non-stop action, erbjuder den en unik och oförglömlig filmupplevelse.

Evil Dead II

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *