1985 släpptes ”Desperately Seeking Susan”, en film som blev särskilt uppmärksammad för att markera popikonen Madonnas skådespelardebut. Regisserad av Susan Seidelman, är denna film en unik blandning av komedi, drama och mysterium, med en spännande handling och en levande skildring av 1980-talets New York.

Desperately Seeking Susan

I filmen möter vi den unga hemmafrun Roberta (Rosanna Arquette), som lever ett tråkigt förortsliv och är besatt av de romantiska och mystiska kontaktannonserna i tidningen. En dag läser hon en annons från en man som söker en kvinna vid namn Susan. Driven av nyfikenhet börjar Roberta följa efter den gåtfulla Susan (Madonna), en impulsiv och fri själ som drar runt i New Yorks trendiga downtown-scen.

Desperately Seeking Susan poster

”Desperately Seeking Susan” utvecklas snart till en komisk förväxlingshistoria när Roberta tappar minnet och alla tror att hon är Susan. Samtidigt som hon försöker pussla ihop vad som hänt henne, hamnar hon mitt i en serie av komiska och farliga situationer som involverar både kärlek och brott.

Desperately Seeking Susan (1985) | Official Trailer | MGM Studios

Madonnas rollprestation som den våghalsiga Susan blev en av de mest uppmärksammade aspekterna av filmen. Hennes naturliga charm och karisma lyser igenom och gör Susan till en minnesvärd och ikonisk karaktär. Rosanna Arquette, som spelar Roberta, levererar en lika stark prestation och skapar en sympatisk och intressant kontrast till Susan.

Desperately Seeking Susan

Filmen är också känd för sin färgstarka skildring av 1980-talets mode och kultur, vilket ger en autentisk känsla av tiden. Dess soundtrack, som inkluderar låtar av Madonna, bidrar till filmens atmosfär och är en del av dess bestående charm.

Desperately Seeking Susan

”Desperately Seeking Susan” fick ett varmt mottagande av både kritiker och publik vid sin release och har sedan dess behållit sin status som en kultklassiker. Filmen anses inte bara vara en viktig del av Madonnas karriär utan också en symbol för 1980-talets popkultur.

Desperately Seeking Susan

Sammanfattningsvis är ”Desperately Seeking Susan” en underhållande och minnesvärd film som kombinerar humor, mysterium och en touch av romantik. Med sina starka skådespelarprestationer och en levande skildring av en era, är det en film som fortsätter att vara relevant och uppskattad av en bred publik.

Desperately Seeking Susan

Joakim startade Franks Garage 2013 och har drivit sajten sedan dess. Han har ett brinnande intresse för 80-talet och all typ av analog media. Sedan 2004 har han arbetat med innehållsproduktion och marknadsföring...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *