En helt ny Indiana Jones, Wes Andersons sci-fi och The Flash – dessa är de mest efterlängtade nya sci-fi filmerna i juni 2023.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Legendaren återvänder, Wes Andersons första stora film på 9 år (och det är sci-fi) och hur The Flash äntligen ”överträffar” Superman. Det är det bästa inom nya science fiction filmer: med Harrison Ford som Indy, ett nytt Spider-Verse äventyr, Asiens spännande dystopiska Hong Kong-tsunami-hit och Robbie Amell som en ”replicant” på biograferna och på Netflix – dessa är några av de mest efterlängtade nya sci-fi filmerna i juni 2023.

Spider-Man: Across The Spider-Verse

Miles Morales Spider-Man är tillbaka i den fantastiska Spider-Verse konststilen och anpassar sig till livet som Spidey på Earth-1610. Men ett år efter att kollideraren från Spider-Man: Into the Spider-Verse exploderade dyker det upp en ny anomali och hot som kallas för The Spot, och Miles följer efter, går genom en interdimensionell portal (igen!). Han möter Spider-Gwen (Stacey), plågad av sina egna demoner från det jordet Earth-65, och tillsammans beger de sig till Earth-928 där många Spider-personer samarbetar. Problemet är att dessa anomalier hotar allting – och det enda sättet att stoppa allt är att vända på den ”ursprungliga anomalien”. Vem eller vad det än kan vara i Spider-Man: Across the Spider-Verse.

Kolla in trailern för Spider-Man: Across the Spider-Verse:

Simulant

Ett något förvirrande släppschema (ursäkta!) men Simulant blir tillgänglig i de flesta territorierna i juni. Och ser bra ut med Robbie Amell – förhoppningsvis samla in pengar till Code 8 Del 2 – när han ställs mot Sam Worthington. En sörjande änka skapar en androidkopia av sin man (en SIM), vars kärlekskranka och förlorade natur låser upp oöverträffat mänskligt beteende och leder till att regeringsagenter utreder i Simulant.

Kolla in trailern för Simulant:

The Calm Beyond

Den internationella premiären av den framgångsrika asiatiska tsunamiofferhistorien. En kvinna är fast, ensam och överlever i dystopiska Hongkong efter att en tyfon har ödelagt stora delar av världen och lämnat staden översvämmad. Hon lyckas hålla sig vid liv och undvika banditer, tills en dag då en liten flicka behöver hjälp. Att hjälpa barnet drar till sig uppmärksamhet från det onda hon har undvikit så länge och utlöser en helt ny kamp för överlevnad i The Calm Beyond.

Kolla in trailern för The Calm Beyond:

Transformers: Rise Of The Beasts

Den sjunde live-action Transformers-filmen kommer till de flesta regioner den 9 juni, även om Korea fick den lite tidigare (6 juni) och Australien får den endast den 22 juni och Japan den 4 augusti. Den inkluderar de bestialiska Cybertronianerna kända som Maximals, som måste fly från sin hemplanet med en speciell teknologisk del och leds till Jorden av Optimus Prime. Problemet är att kraften som förstörde deras värld inte är på väg hitåt i Transformers: Rise of the Beasts.

Kolla in trailern för Transformers: Rise of the Beasts:

Black Clover: Sword Of The Wizard King

Samtidigt som den släpps på Netflix (internationellt) och på japanska biografer, får Black Clover’s Asta, en pojke utan magi i en värld där magi är allt, äntligen chansen att bli Wizard King. Med en gång rivalen Yuno vid sin sida är det enda som står i deras väg att besegra Wizard King själv, samt makten från alla tidigare Wizard Kings, förstås. Åh, och en okänd en gång bortglömd rebell med kraften att återuppväcka – alla med siktet inställt på att bli den nya Wizard King i Black Clover: Sword Of The Wizard King.

Kolla in trailern för Black Clover: Sword Of The Wizard King:

Nimona

Äntligen får vi en anpassning av Nimona! En tonåring som är en besvärlig shapeshifter blir utpekad som dödsdömd och jagad av en lönnmördare. Men jakten blir komplicerad när lönnmördaren är delaktig i ett annat brott, och nu är Nimona (shapeshiftern) den enda personen som kan hjälpa till att rentvå lönnmördaren i Netflix’s Nimona.

Kolla in trailern för Nimona:

The Flash

Justice League (2017)’s The Flash släpps äntligen! När Barry Allen försöker resa tillbaka i tiden för att rädda sin mamma fastnar han i en alternativ tidslinje/verklighet där General Zod fortfarande attackerar jorden. Problemet är att det inte finns någon Superman som kan rädda dagen i denna verklighet, bara han själv som The Flash, hans yngre jag, en åldrad Batman och en annan kryptonier – en kvinna! I The Flash.

Kolla in trailern för The Flash:

Extraction 2

Inte strikt sci-fi men tänkte att du skulle vilja veta det. Chris Hemsworth är tillbaka i Russo-brödernas uppföljande filmatisering av Ciudad. Denna gång antas Tyler Rake vara död av misstag, men är i hemlighet tillbaka med svarta operationer. Och denna gång förbereder teamet sig för att rädda en georgisk gangsters familj från ett högsäkerhetsfängelse. Ingen ansträngning i Extraction 2.

Kolla in trailern för Extraction 2:

Asteroid City

Med några utvalda tidiga visningar den 16 juni finns Asteroid City tillgänglig överallt senast den 23 juni. En absolut njutning för Wes Anderson-fans, han är tillbaka med en förtjusande berättelse om föräldrar och elever från 1955 som samlas i den fiktiva amerikanska ökenstaden Asteroid City för en stjärnskådarekonvention när saker blir lite märkliga. Men oavsett om universum är meningslöst eller inte, är det karaktärerna och stilen som stjäl ditt hjärta i Asteroid City.

Kolla in trailern för Asteroid City:

Indiana Jones And The Dial Of Destiny

Yes, det är dags för Indy! 30 år efter händelserna i Last Crusade (12 år efter Crystal Scull) är kriget över sedan länge, nazisterna är troligtvis borta och Indy närmar sig pensionen. Det är 1969 och han är lite orolig för de europeiska experterna som USA flyger in för att hjälpa dem att slå Sovjetunionen till månen. Speciellt när han känner igen före detta nazist Jürgen Voller som nu arbetar på NASA. Men eftersom ingen vill lyssna på en gammal mans galna resonemang kan det vara dags för Indy att göra det han är bäst på i Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Kolla in trailern för Indiana Jones and the Dial of Destiny:

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *