Tudor_liten
Tudor_rostig

Jo här brinner flitens lykta minsann. Jag har funderat lite på batterier. Även om dessa klassiska batterier är en vacker syn, så blir jag inte glad när jag hittar dem i batterifacket till en i övrigt jättefin bergsprängare jag precis köpt. Anledningen är att gamla batterier tenderar att börja läcka efter ett tag och om de tillåts ligga i batterifacket för länge så kan de förstöra det totalt genom att kontakterna börjar rosta och batterisyra fräter igenom plasten eller att kontakterna får en beläggning som ger sämre strömöverföring samt är svår att få bort. Som tur var hade det inte gått så långt här, det var bara ett batteri som hade börjat rosta så det hade inte hunnit sprida sig till själva batterifacket! Ni kan för övrigt hitta den förnämliga bergsprängaren här till ett överkomligt pris.
Annars tycker jag att klassiska batterier av märket Tudor med den fantastiska katten på är ett exempel på hur man kan designa en produkt på ett coolt sätt och samtidigt koppla en bild (katten) till ett märkesnamn. Mycket snyggt! Kanske något att reflektera över IKEA?

Jobba lite på designen nu IKEA!
Jobba lite på designen nu IKEA!

Vad nytt under solen annars då? Jag har lagt till en sektion med Polaroidkameror här. Tanken är att denna sektion ska växa då jag tycker det är jättekul med polaroid. Det är dock inte helt enkelt att hitta polaroidkameror till riktigt låga priser längre men jag ska göra mitt bästa. Jag har ett par polaroid land cameras liggande som kommer att dyka upp i denna sektion när jag hunnit konvertera dem från de gamla batterierna till nya batterihållare som gör det enklare och billigare samt miljömässigt bättre att använda dem.

Polaroid_blandat

Film till olika polaroidkameror är ju en liten djungel i sig men jag ska försöka vara tydlig med vilken film som passar till olika modeller. Polaroid gick i konkurs för några år sedan vilket gjort det krångligt att få tag på film under några år. Det börjar dock ljusna ordentligt på den fronten. I nuläget tillverkar Fuji en del typer av polaroidfilm. Det mest intressanta är dock att ett nytt märke; Impossible. De har tagit upp tillverkningen i en gammal fabrik som drevs av Polaroid, och de släpper nu nya filmtyper på löpande band. De är ganska dyra men mycket roliga att experimentera med. De finns att köpa hos många återförsäljare som Brunos Bildverkstad till exempel, de säljer för övrigt också polaroidkameror.

Till sist måste jag dela med mig av mitt senaste skivfynd för detta skivomslag gör mig glad! Waitresses: I could rule the world if I could only get the parts

Waitresses


Snart kommer det upp fler bandspelare och kassettband! Simma lugnt så länge.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *