Franks Garage Vintage

I den här första posten tänker jag ge lite smakprov på vad Franks Garage kommer att handla om. Det har inte varit helt lätt att bestämma och begränsa sig eftersom mina intresseområden och mitt samlande är ganska brett. Resultatet som jag beslutat mig för kanske kan upplevas som lite spretigt i början men jag tror att det kommer falla sig naturligt i förlängningen.

Kassettband

Ursprungsidén var att skapa en marknadsplats för 80-tals bergsprängare och kassettband. Tanken dök upp hos mig när jag själv försökte få tag på en klassisk bergsprängare för ett tag sedan. Då insåg jag att det var näst intill omöjligt att hitta gamla kassettbandspelare och kassetter längre, i alla fall några rejälare varianter, eller flera på samma ställe. Det går att finna enstaka apparater i varierande skick på loppisar, tradera och blocket, men det är väldigt svårt att hitta en sajt eller butik med detta fokus.

Sedan konstaterade jag att det var ganska svårt att hitta tillräckligt med bandspelare och kassetter för att låta sajten endast handla om det, duh! Den logiska breddningen blev ju alla saker inom det området som vinylskivor, skivspelare och gamla radio. Så det kommer dyka upp en hel del sådant också.

Analog kamera detalj

Ytterligare ett område som kommer att ta stor plats är analoga kameror med tillbehör, detta är något jag samlat på i perioder under hela mitt liv och faller sig därför naturligt för mig. Jag har en fallenhet för äldre, roliga och udda kameror, gärna med en viss anknytning till popkulturen som polaroidkameror eller Olympus Pen F.

Äldre fotografier som jag funnit på loppisar och auktioner kommer att få berätta sina historier här. Jag har alltid haft en stark känsla för upphittade, bortglömda och bortkastade fotografier. Att uppmärksamma äldre foton som ingen längre vill ha känns som att ge dem en andra chans att tillföra något, att få berätta sin historia. Det finns oändligt många äldre porträtt och svartvita fantastiska foton som berättar om en tid då det fanns ett mycket högre värde i en bild än idag, ironiskt nog verkar det värdet falla raskt efter att dessa människor gått vidare. Därför gillar jag att ge dem en hedersplats.

Till sist kommer det att finnas lite andra vintage föremål som inte kan kategoriseras i dessa ovanstående kategorier som lampor, klockor och även en del vintage kläder.

Jag kommer presentera varje kategori närmare i var sin post varteftersom jag lägger upp produkter, så titta gärna in snart igen.

Franks Garage

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *