I en värld fylld med portabla och robusta Bluetooth-högtalare, sticker Marshall ut genom att ta en helt annan inriktning. Marshalls högtalare påminner om deras ikoniska gitarrförstärkare och fungerar som fängslande blickfång i ditt vardagsrum. Marshall Acton III, prissatt till 3295 kr och som en efterföljare till Acton II, fortsätter denna tradition.

Marshall Acton III

Marshall Acton III har inte bara ett slående utseende utan levererar också imponerande ljudkvalitet samtidigt som du kan finjustera bas- och diskantinställningarna efter eget tycke. Även om den uppvisar distorsion vid höga volymer och dess kompanjonapp saknar viss funktionalitet, är dedikerade fans av varumärket osannolikt att avskräckas.

FördelarNackdelar
Kraftfullt ljud med rika låga toner och klara höga tonerBara Bluetooth, ingen Wi-Fi
Cool Retro designDen djupa basen distorderar vid högsta volymnivåer
Användarvänlig

Stereo prestanda med premiumkontroller

Marshall Acton III

Med en storlek på ungefär 260 x 170 x 150 mm och en vikt på 2,85 kg, delar Acton III den distinkta Marshall-estetiken med tidigare modeller. Den finns i tre tilltalande färgalternativ: svart, gräddvit eller brunt konstläder. De mässingsfärgade kontrollknopparna och den ikoniska Marshall-logotypen på frontgrillen förstärker dess vintage-charm, även om åsikter om retroestetiken kan variera.

En återkommande oro från tidigare modeller är den röriga baksidan fylld med juridisk text. Denna information hade varit bättre placerad på botten för att behålla högtalarens rena utseende. Baksidan innehåller strömanslutningen (den medföljande kabeln är ganska lång) och en port som förbättrar drivrutinens prestanda. Fyra stadiga fötter ser till att högtalaren förblir stabil på alla ytor.

Marshall Acton III

Bakom grillen har Acton III en ensam 30W Class D-förstärkare för subwoofern och dubbla 15W Class D-förstärkare för tweeterhögtalarna. Denna kombination ger stereo ljud med ett frekvensomfång på 45Hz till 20KHz. Överraskande nog stöder den endast Bluetooth 5.2 med den förvalda SBC-codec, och saknar kompatibilitet med AAC, AptX eller andra högre klassade alternativ som finns i denna prisklass.

Den övre kontrollpanelen gör ett utmärkt jobb med att avleda uppmärksamheten från den röriga baksidan. Mässingsknopparna och -brytarna ser inte bara bra ut, utan känns också exceptionella. Från vänster till höger har panelen en knapp för att växla mellan Bluetooth och aux ljudkällor, knoppar för att justera volym, bas och diskantnivåer, en kombinationsknapp för låtnavigation och en stor strömbrytare. Längst till vänster finns en 3,5 mm aux ingång, vilket verkar något malplacerat med tanke på att andra anslutningar finns på baksidan. Oavsett detta, är det tydligt att Marshall vill att du ska fokusera på de fysiska kontrollerna.

Marshall Acton III ovansida

I praktiken fungerar uppspelningskontrollerna sömlöst – tryck för att spela eller pausa, tryck till vänster eller höger för att byta låtar. Knopparna saknar klick men har markeringar, vilket möjliggör smidiga justeringar från 0 till 10. Röda LED-lampor lyser i hakarna när du justerar dem. Lyckligtvis synkroniseras dessa inställningar med appen, vilket säkerställer konsekvens mellan fysiska kontroller och appgränssnittet.

Marshall Acton III design

Dock är det viktigt att notera att Acton III saknar mikrofon, vilket gör högtalartelefonfunktionen eller tillgång till röstassistent omöjlig.

Marshall Acton III Appupplevelse

Marshall Acton III App

Marshall-appen, tillgänglig på Android och iOS, erbjuder en blandad upplevelse. Framför allt erbjuder den en justerbar EQ med bas- och diskantkontroller, visuellt representerade av LED-nivåer på högtalaren. Även om en fembands EQ med förinställda alternativ skulle vara att föredra, fokuserar appen främst på fysiska kontroller.

Funktionen för placeringkompensation verkar först lovande, eftersom vissa större högtalare kan justera ljudet baserat på rummets akustik med interna mikrofoner. Tyvärr är denna funktion mindre imponerande; den ställer bara några frågor om högtalarens närhet till kanter eller väggar och gör mindre ljudjusteringar därefter. Manuell justering av bas- och diskantinställningarna är ofta mer effektiv. Det rekommenderas generellt att hålla högtalare med bakre portar minst 23 centimeter från väggar.

Marshall Acton III

Utöver EQ och placeringkompensation erbjuder appen begränsade funktioner. Avsnittet ”Om” ger grundläggande information om din enhet, medan avsnittet ”Glöm enhet” är självförklarande. Marshall Explore-avsnittet fungerar främst som en shoppinglänk för att köpa mer Marshall-utrustning. Dessutom kan du komma åt en manual, prenumerera på ett nyhetsbrev, gå med i anonym analys och installera firmwareuppdateringar över luften.

Optimala resultat vid måttliga volymnivåer

Marshall Acton III

Innan vi dyker in i ljudkvaliteten är det viktigt att notera att Acton III kan nå imponerande höga volymer. Vid dessa högre nivåer ändrar digital signalbehandling (DSP) ljudsignaturen något. Dock förblir ljudet relativt transparent vid lägre volymnivåer. Vi placerade högtalaren borta från väggar eller kanter, för att säkerställa att automatisk placeringkompensation inte påverkade våra tester. Bas- och diskantknopparna var inställda på mellanlägen.

På spår med betydande subbasinnehåll levererar Acton III kraftfullt på låg frekvens. Vid måttlig volym och basinställningar producerar den robust djup i de låga ändarna. Dock blir distorsion uppenbar vid maximal volym och basnivåer. Du kan eliminera distorsion genom att något minska volymen eller basinställningarna.

Slutord

Marshall Acton III

Sammanfattningsvis visar Marshall Acton III varumärkets engagemang för att kombinera ikonisk design med imponerande ljudkvalitet. Även om dess retroinspirerade estetik kanske inte tilltalar alla, kommer de som uppskattar Marshalls vintagecharm att finna den visuellt fängslande. De taktila, mässingsaccentuerade kontrollerna ger en premiumkänsla, vilket förhöjer den totala användarupplevelsen. Dock är avsaknaden av stöd för avancerade codecs som AAC eller AptX vid denna prispunkt något förvånande.

Den medföljande appen, som erbjuder EQ-justeringar och placeringkompensation, kanske inte helt uppfyller användarens förväntningar på en heltäckande appupplevelse. Ljudkvaliteten lyser vid måttliga volymer, med en rik balans över olika musikgenrer, men distorsion kan vara ett problem vid maximala inställningar. Slutligen tillgodoser Acton III dem som prioriterar stil och stereo prestanda, vilket gör den till ett övertygande val för Marshall-entusiaster och designmedvetna användare.

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *