Bang & Olufsen Beosound Explore upprätthåller B&O:s tradition av unika ljudprodukter och erbjuder en slående och bärbar lyssningsupplevelse. B&O är känt för sin högkvalitativa ljudutrustning, och även om Beosound Explore är en av deras mer överkomliga bärbara högtalare, kompromissar den inte med kvaliteten. Prissatt till 1500 kr – 2000 kr är den designad för utomhusbruk med längre batteritid (27 timmar), Bluetooth 5.2 och ett hållbart, repbeständigt skal.

Beosound explore

Denna högtalares estetik är inte bara chic utan också funktionell, med en rem och karbinhake för enkel fästning till olika objekt. Den stödjer Bang & Olufsen-appen, vilket möjliggör för användare att anpassa EQ-inställningar och länka musik från olika källor som Spotify, iTunes, Deezer och lokala servrar. Tyvärr stödjer den inte multi-rum ljudgruppering.

Trots sin kompakta storlek kan Beosound Explore fortfarande leverera imponerande ljudkvalitet, med praktiskt taget enda nackdelen är något svagare bas jämfört med sin dyrare motsvarighet, Beosound A1 2:a Generationen.

Fördelar

  • Fantastisk musikalisk detaljrikedom
  • Mycket mer hållbar än den ser ut
  • Fantastisk batteritid, särskilt med tanke på dess storlek

Nackdelar

  • Basen är lite svag
  • Konkurrerar mot några ganska starka rivaler

Tillgänglighet

Beosound explore

Beosound Explore lanserades först i maj 2021 och förblir ett konkurrenskraftigt alternativ på marknaden på grund av sitt stöd för Bluetooth 5.2, USB-C-laddningsport, samt snabb parning med olika källenheter.

Värt att notera är att B&O-produkter sällan är rabatterade, men Beosound Explore är den mer överkomliga av B&O:s två bärbara högtalare, bredvid Beosound A1 2:a Generationen. Som den nyare modellen (A1 2:a Generationen lanserades i maj 2020) har Explore utelämnat Alexa-stöd, som inte var så väl implementerat i den föregående modellen.

Explore utmärker sig med längre batteritid (27 timmar jämfört med 18 timmar), Bluetooth 5.2 (en uppgradering från Bluetooth 5.1), och en robust konstruktion med ett repbeständigt hårt anodiserat skal, vilket ger hållbarhet och stil.

Design och några av dess funktioner

Beosound explore

Överväg JBL Flip 6 och jämför den med den slående designen hos B&O Beosound Explore. Visuellt sett sticker Beosound Explore ut med sina distinkta brutalistiska vinklar, snyggt aluminiumbygge, och en högkvalitativ B&O-märkt metallkarbinhake. Det är en estetisk upplevelse som prioriterar stil över funktioner som högtalartelefon och powerbank-förmåga, och den kommer till ett något högre pris.

Inuti sitt stiliga hölje innehåller Beosound Explore två 1,8-tums fullräckviddshögtalare som drivs av två 30-watts klass D-förstärkare. Det är dock värt att notera att trots att den har Bluetooth 5.2, stödjer den endast den grundläggande SBC trådlösa kodeken, och saknar stöd för högkvalitativ strömning som aptX och AptX Low Latency.

När det gäller bärbarhet är Beosound Explore kompakt, passar i en väska av liknande storlek som en resekaffemugg eller en colaburk. Den har en betydande vikt på 637g med karbinhaken fastsatt, liknande vikten av en basketboll, vilket bidrar till dess hållbarhet. Metallkroppen och det robusta batteriet, som erbjuder imponerande 27 timmars uppspelning, bidrar till dess tyngd.

Beosound explore

Basen och topplattan är belagda med gummerad polymer, vilket skapar en tilltalande kontrast mot det metalliska yttre. Topplattan innehåller väsentliga knappar för ström, parkoppling, spel/paus och volymjusteringar, tillsammans med en subtil ström-LED-indikator. Under tygremmen hittar du en USB-C-port för laddning, men det finns inga ytterligare portar.

B&O försäkrar användare att Explore har en IP67-klassificering, vilket garanterar motståndskraft mot damm och vattenintrång. Den kan tåla att vara nedsänkt i sötvatten på djup upp till en meter i 30 minuter.

Beosound explore

Den medföljande appen förbättrar användarupplevelsen och erbjuder anpassning av EQ och bekvämligheten att konsolidera olika streamingprenumerationer. Noterbart är att appen ger enkel tillgång till radiostationer som Linn Jazz och BBC Radio 4, vilket lägger till oväntat värde till det övergripande paketet.

Beosound explore finns även i en dyrare Ferrari edition.

BEOSOUND-EXPLORE-FERRARI-EDITION
Beosound explore finns även i en dyrare Ferrari edition.

Ljudkvalitet av högsta klass

Så snart du sätter på vilken låt du än väljer kommer du omedelbart bli positivt överraskad av det imponerande ljudlandskapet trots högtalarens kompakta storlek, påminnande om en tall latte. Ljudkomponenter utstrålar från olika vinklar, vilket skapar en omni-direktionell känsla när vi rör oss runt högtalaren.

Beosound explore

När du lyssnar på din personliga spellista kommer du att känna att musikelementen kommer till liv med en tredimensionell kvalitet. Bakgrundssången resonerar kraftfullt i mellanregistret, och artistens sång tar centrumplats med anmärkningsvärd detaljrikedom och rymd som sällan upplevs på denna nivå.

Som du kanske märkte i början, nämnde jag att basen inte är den bästa, men för att klargöra, basen är inte murrig eller distorderad, men en önskan om mer djup är tydlig. De som gillar akustiska spår eller opera kan uppskatta denna ljudprofil, då mellanregistret och diskanten uppvisar felfri ljudkvalitet. Dock för basentusiaster kanske Beosound Explore inte är det ideala valet. Det är värt att notera att B&O A1, som nämndes tidigare, ger djupare bas samtidigt som den bibehåller exceptionell detaljrikedom i resten av ljudbilden.

Slutsats – Är Beosound Explore värd pengarna?

Beosound explore

Värdet av B&O Beosound Explore beror på dina prioriteringar. Det är ett dyrt, high-end-alternativ för dem som söker ett premiumutseende. Dess anmärkningsvärda 27-timmars batteritid skiljer den från andra i sin storlekskategori, medan en annan premiumhögtalare, som Tribit Stormbox Micro 2, erbjuder stark bas till lägre kostnad men saknar EQ-justeringar. För de som letar efter en större partihögtalare med appstöd är Tribit Stormbox Blast ett övertygande val. Ditt val bör överensstämma med dina specifika preferenser och de olika krav som du kan ha på en bärbar högtalare.

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *