Utan tvekan är ett av, om inte det mest populära, alternativet för brusreducerande öronproppar AirPods Pro Gen 2 från Apple, men det alternativet är definitivt bland de dyrare alternativen som finns. Finns det några andra alternativ som kan konkurrera med AirPods, men till ett lägre pris?

AirPods Pro Gen-2 vs Marshall Motif ll ANC
AirPods Pro Gen-2 vs Marshall Motif ll ANC

Marshall Motif ll ANC öronproppar gör verkligen ett djärvt uttalande för sig själva. En framträdande funktion som många användare gillar med dessa öronproppar är deras design, mer specifikt dess robusthet. Inte bara har fodralet en vinyltextur som innebär att du inte behöver vara superförsiktig med det, men fodralet har också en greppvänlig, halkfri yta jämfört med det glänsande skalet på AirPods Pro.

Dessutom har de samma batteriprestanda som AirPods Pro och till och med snabbare laddning, men är dessa öronproppar för dig? För att kunna fatta ett välinformerat beslut har denna artikel några av de viktigaste uppgifterna som du måste ta i beaktande innan du fattar det slutliga beslutet för dig själv om du tycker att det är värt att betala mer för AirPods Pros.

Mikrofonkvalitet

Mikrofonkvalitet

När det gäller mikrofonkvaliteten är AirPods Pro 2 klart vinnaren här och är bland de bästa någonsin. Bara för att AirPods är bättre betyder det inte att mikrofonen i Marshall Motif ll är dålig, de kan plocka upp ljud riktigt bra i tysta situationer och ge lyssnarna ett klart och skarpt ljud. Dock, när det gäller de mer utmanande scenarierna, som att sitta på en buss eller tåg, filtrerar de inte bort brus från din röst lika bra som AirPods skulle göra. Detta är i de mest extrema situationerna, som ett riktigt bullrigt offentligt område, men om du är hemma eller på en tystare plats kommer Marshall Motif ll definitivt att prestera bra.

ANC – Aktiv Brusreducering

ANC – Aktiv Brusreducering

ANC-funktionen på Motif ll fungerar definitivt och gör ett bra jobb med att sänka bullernivåerna i de flesta situationer. Tyvärr, om du befinner dig i några högljudda miljöer så eliminerar den inte allt av det oönskade ljudet, särskilt när det gäller mänskliga röster omkring dig.

Så jämfört med AirPods Pro 2 är öronpropparna från Marshall inte lika extremt effektiva på att stänga ute allt buller.

Transparensmode

Transparensmode

När det gäller transparensmodet som du får från Marshall Motif ll ANC kommer du att känna att det är ganska milt, vilket i viss mån innebär att det fungerar eftersom du hör den naturliga världen omkring dig, men det känns fortfarande som att det finns något i ditt öra som blockerar dig från att höra allt klart. Dock är det ganska svårt för öronproppar att ha ett ’dåligt’ Transparensmod eftersom de flesta av dem är tillräckligt bra för allmän medvetenhet och det är vanligtvis fortfarande möjligt för dig att ha konversationer med andra omkring dig.

Så ja, AirPods gör ett bättre jobb med att förbättra ljuden omkring dig men som det nämndes ovan är det ganska svårt att ha ett dåligt transparensmod där du inte kan höra något, så för de flesta människor kommer Marshall Motif ll att fungera perfekt.

Ljudkvalitet

Ljudkvalitet

Om du är bekant med Marshall-märket samt några av deras andra produkter kanske du vet att de generellt sett är kända för sin bas och tunga mellanregister, men tyvärr saknar dessa öronproppar dessa egenskaper. Det verkar som om Marshall har gjort en helomvändning och stämt dessa öronproppar på ett sätt som betonar de övre mellanregistren och diskanten.

Ljudkvaliteten hos Marshall Motiff ll är ganska ren och intim, vilket kompletterar de snabbare musiktyperna, så de som lyssnar på genrer som deep house, rock eller trance kommer definitivt att uppskatta denna stil. AirPods Pro 2 å andra sidan har ett mycket tyngre ljud, dess bas är fylligare och dess ljud är bara lite mer detaljerade än hos Marshall Motiff ll. Dock har Marshall-öronpropparna en fördel över AirPods i att du kan justera ditt ljud.

Tack vare Marshall Bluetooth-appen som du enkelt kan ladda ner på din telefon, kan du manuellt justera och stämma ljudet från dina Marshall-öronproppar så att det låter närmare vad du vill ha. Till exempel, om du inte gillar att de har höjt sina mellanregister och diskant, kan du nu dra ner dem och istället öka basen.

Anledningar att välja Marshall Motif ll ANC

Marshall Motif ll ANC

En av sakerna som Marshall Motif ll är bättre på än AirPods Pro 2 är deras passform. Öronpropparna från Marshall uppnår en sådan fin passform eftersom de inte pluggar helt in i örat som de flesta öronpropparna på marknaden just nu, så på grund av deras unika design kan du faktiskt använda dem medan du gör ansträngande aktiviteter som att träna, utan att behöva oroa dig för att de faller ut.

Öronpropparna har inte bara en ergonomisk design, utan fodralet är också mycket väl utformat eftersom det är robust och inte glider ur din hand och är både vatten- och dammtåligt.

Dessutom har Marshall-öronpropparna också en app där du kan finjustera ljudet från dina öronproppar för att bäst komplettera den musik du lyssnar på. Denna app finns tillgänglig på både iOS- och Android-enheter och är ganska smart och intuitiv.

Förmodligen den största anledningen till att människor skulle välja dessa öronproppar över AirPods är priset. Marshall Motif ll ANC kostar 2295 kr medan AirPods Pro 2 kommer att kosta dig runt 3000 kr, vilket definitivt är mycket mer än Marshall Motif ll ANC med tanke på att de har liknande prestanda och vissa skulle till och med säga att Marshall-öronpropparna och fodralet har en bättre och mer ergonomisk design.

Anledningar att inte välja Marshall Motif ll ANC

AirPods Pro Gen-2

För att med säkerhet kunna säga att dessa öronproppar från Marshall är bättre än AirPods Pro 2 skulle Marshall definitivt behöva förbättra sin programvara i sin nästa version när det kommer till ANC, för att bättre minska bakgrundsbullret så att användarna inte behöver höja volymen varje gång.

En annan sak som Marshall Motif saknar är anpassning på själva öronpropparna. Med dessa öronproppar kommer du bara att kunna ställa in vad den långa tryckgesten gör. Detta kan dock också ses som en positiv sak eftersom båda öronpropparna speglar varandra när det gäller ANC-växling, uppspelning och samtalshantering, vilket innebär att det inte spelar någon roll vilken öronpropp du använder. Men om du väljer volym som den funktion du vill styra kan du välja volym upp eller ner per öronpropp.

En annan sak som kan vara ganska viktig för många människor som kommer att svara på många telefonsamtal eller spela online med vänner är latensen och tyvärr är den inte alltför bra med dessa öronproppar. Du upplever lite mer fördröjning än med genomsnittliga öronproppar med Marshall-öronpropparna. Det är inte alltför dåligt på din telefon men på din dator blir det mycket mer märkbart och är runt 300 ms eller så. När det kommer till spel på din dator kan det bli så högt som 500 ms.

Slutord

AirPods Pro Gen-2 vs Marshall Motif ll ANC jämförelse

Så där har du några av de saker som du måste ta i beaktande när du väljer mellan 2:a generationens AirPods Pros och Marshall Motif II ANCs. AirPods Pros är fortfarande bättre i de flesta avseenden men Marshall-öronpropparna är inte dåliga och för de flesta människor kommer de att vara perfekta för dagligt bruk. I slutändan kommer det att vara upp till dig att först bestämma vad din budget är och sedan också tänka på vilka funktioner du inte kan kompromissa med och göra ett val därefter.

Leo Beamers är en blivande bilsamlare som är född och uppvuxen strax utanför staden i Kapstaden och hans intressen inkluderar spel, gadgets, riktigt bra audio utrustning, snabba bilar och han tycker...

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *