By franksgarage

Adler Special

Adler Special från 1955. Detta är en formidabel, stationär skrivmaskin. Den är alltså större och stabilare än de reseskrivmaskiner som finns här.Den har alltså heller ingen väska. Detta är en välbevarad skrivmaskin i fullt skrivdugligt skick. De är inte lätta att hitta då folk i allmänhet slängt dessa gamla pärlor. Det går att mata i A3 papper. Den har ett mycket vackert typsnitt och är en fröjd att skriva med.

Adler Special typsnitt

 

Tillverkningsår: 1955

Mått: B47 cm, H20 cm, D39 cm, Vikt: 11kg

Skick: Mycket fint skick. Nytt färgband installerat.

Pris: SÅLD!

Adler Special

By franksgarage

Silver Reed

Åter i lager, bilderna är uppdaterade. Fin orange Silver Reed från 1977. Rejäl skrivmaskin tillverkad i metall. Det går att skriva i rött och svart. Silver Reed är en riktigt behändig skrivmaskin att bära med sig pga låg vikt och liten storlek.

Silver Reed typsnitt

 

Tillverkningsår: 1977

Mått i väska: B29 cm, H9 cm, D31 cm, Vikt: 5kg

Skick: Bra skick med full funktion. Nytt färgband.

Pris: 1600 kr Köp och frågor via kontaktformuläret här

Silver Reed

 

By franksgarage

Hermes Baby

En Hermes baby från 1936, andra tillverkningsåret av denna modell. Denna baby tillverkades på 30-talet innan Hermes Baby började få lite mjukare former och pastelligare färger, den har fortfarande den lite militäriska färgsättningen och plåtväskan. Nytt färgband och bra funktion och skrivkänsla. Här finner du en manual till en senare Hermes Baby men det är inte stor skillnad. Och här kan du läsa mer om historien kring Hermes Baby. De stora skillnaderna mot senare Hermes Baby är att den inte har någon caps lock samt att den inte har spaken som byter radavstånd när man återför valsen till startläget. I stället så trycker man bara valsen till höger och vrider ett snäpp på vredet. Det är ovanligt att komma över så här tidiga Hermes Baby.

Hermes baby 1936 typsnitt

 

Tillverkningsår: 1936

Mått i väska: B28 cm, H6,5 cm, D28 cm, Vikt: 4kg

Skick: Bruksskick med bra funktion och bra skrivkänsla. Bokstaven q är lite otydlig. Nytt färgband installerat.

Pris: 3000 kr Köp och frågor via kontaktformuläret här.

Hermes baby 1936