By franksgarage

Triumph Tippa

Triumph Tippa tillverkad i Holland 1975. Denna senare modell av Tippan är ganska charmig i sin gula härlighet trots sitt plasthölje (de tidigare maskinerna hade metallhölje). Snärtigt tillslag även om den inte kan mäta sig i skrivkomfort med en Erika eller Hermes till exempel.

Triumph tippa textprov

Tillverkningsår: 1975

Mått med väska: B31 cm, H9 cm, D32 cm, Vikt: 5kg

Skick: Fint bruksskick. Nytt färgband installerat.

Pris: SÅLD!

Triumph Tippa skrivmaskin

By franksgarage

Empire Aristocrat (Engelskt tangentbord)

Empire Aristocrat är egentligen en Hermes baby under annat namn. Den här skrivmaskinen har Engelskt tangentbord och saknar således åäö. Den är i mycket fint visuellt skick och fungerar bra att skriva på men släpper lite i överkant på de stora bokstäverna.

Empire aristocrat textprov

Tillverkningsår: 1951

Mått i väska: B28 cm, H6,5 cm, D28 cm, Vikt: 4kg

Skick: Fint bruksskick. Den släpper lite i övre delen av de stora bokstäverna, se textprovet ovan. Nytt färgband installerat.

Pris: SÅLD!

Empire Aristocrat skrivmaskin

By franksgarage

Olivetti Lettera 32

Olivetti Lettera 32 med väska. En ganska typisk Olivetti skrivmaskin med tydlig Olivetti-design. Ganska lätt tillslag på tangenterna men ändå en stabil maskin. Designad av Marcello Nizzoli. Letteran är en maskin som använts av många författare såväl som vanliga brevskrivare. Det är en seriös skrivmaskin ämnad för seriöst författande då en portabel maskin är att föredra. Letteran saknar som så många andra skrivmaskiner utropstecken. Denna Lettera är tillverkad i Italien. Senare började de tillverka dem i Spanien istället.

Olivetti Lettera 32

 

 

Tillverkningsår: 1966

Mått med väska: B 32cm, H 9cm, D 34cm, vikt: 5 kg

Skick: Bra bruksskick. Nytt färgband.

Pris: SÅLD!

 

Olivetti Lettera 32