By franksgarage

Remington Travel-Riter

Remington är en av de äldsta och mest välkända tillverkarna av skrivmaskiner. I mitten av 50-talet var denna skrivmaskin Remingtons utmanare på marknaden för små, portabla skrivmaskiner. Det är en ganska typisk 50-talsmaskin i sin runda, bulliga form. Den är som en mini-upplaga av Remingtons maskiner. Valsen har hårdnat som är vanligt på äldre maskiner, men om man laddar med dubbla papper så spelar det inte så stor roll. Det är en trevlig maskin att skriva på och den ger en tydlig fin skrift.

Remington Travel Riter typsnitt

Tillverkningsår: 1957

Mått i väska: B36 cm, H17 cm, D35 cm, Vikt: 7kg

Skick: Fint skick. Locket över färgbandet saknar två fjädrar så det låser inte fast men det påverkar inte skrivfunktionen. Nytt färgband. Väskan har en del slitage men fungerar ypperligt..

Pris: SÅLD

Remington Travel Riter

By franksgarage

Sperry Rand Remington 2000

Sperry Rand Remington 2000 är en lite ovanlig skrivmaskin. Själva maskinen är inte så ovanlig men namnet är det. Detta ex är tillverkat någon gång på 60-70talet, och på den tiden var det många olika tillverkare av skrivmaskiner som köptes upp och gick ihop. Det var då vanligt att man satte ut bägge namnen på skrivmaskinerna. Den här maskinen är egentligen mer eller mindre en Remington Monarch. Men det hindrar ju inte att det är en alldeles utmärkt vintage skrivmaskin i en fantastisk mörkgrön färg. Den är dessutom i mycket fint skick.

Sperry Rand Remington 2000 typsnitt

Tillverkningsår: 1960-70 tal

Mått med väska: B37 cm, H13 cm, D40 cm, Vikt: 8kg

Skick: Mycket fint skick. Bra färgband.

Pris: SÅLD!

Sperry Rand Remington 2000 skrivmaskin

By franksgarage

Sperry Rand Remington Riviera reseskrivmaskin

Här kan vi erbjuda en riktigt kitschig skrivmaskin, denna fantastiska svart/gula plastmaskin ser onekligen väldigt lyxig ut 🙂 En vintage 60-talare i mycket fint skick, tyvärr har den en spricka i väskan (se bild). Den kan vara designad av Carl Sundberg, men det har vi inte fått bekräftat. Det går att sätta i färgband för att skriva i rött och svart, men det sitter ett ok svart färgband i nu.

Sperry Rand Remington Riviera typsnitt

Tillverkningsår: 1960-tal

Mått i väska: B30 cm, H13 cm, D34 cm, Vikt: 5kg

Skick: Mycket fint bruksskick. Full funktion. Ok svart färgband.

Pris:  SÅLD!

Remington riviera_6 Remington riviera_7 Remington riviera_8 Remington riviera_9 Remington riviera_1 Remington riviera_2 Remington riviera_3 Remington riviera_4 Remington riviera_5