By franksgarage

Olympia SM2

Olympia SM2 från 1958 i fint, funktionellt skick. Olympia’s sm-serie är en erkänt bra serie skrivmaskiner, sm2’an är en tidig variant som vidareutvecklades senare. En snärtig skön analog skrivmaskin. Det kanske inte syns så väl på alla bilderna men tangenterna är härligt gröna.

Olympia sm2 textprov

Tillverkningsår: 1958

Mått i väska: B37 cm, H15 cm, D37 cm, Vikt: 10kg

Skick: Mycket fint skick. Nytt färgband.

Pris: SÅLD!

Olympia sm2

By franksgarage

Olympia SM1

Olympia SM1 i mycket fint skick. En klassisk skrivmaskin som är tillverkad 1950 och fungerar ypperligt. En trevlig skrivkänsla med snärtiga tangenter. Som på alla äldre maskiner så har valsen hårdnat en del så man kan med fördel ladda den med dubbla papper för att få ett lite mjukare tillslag.

Olympia SM1 textprov

Tillverkningsår: 1950

Mått med väska: B 36cm, H 16cm, D 35cm, vikt: 9 kg

Skick: Maskinen är i mycket fint bruksskick. Nytt färgband installerat.

Pris: SÅLD!

Olympia SM1

By franksgarage

Olympia Traveller – Vit

Ett fint ex av denna designklassiker. Det går att skriva i rött och svart. Se även detta fina ex i blått. Designad 1969 av Alfons Boothby och Georges Joseph. Obs, den har problem med caps lock, det går bra att skriva med stora och små bokstäver men om man trycker in caps lock så hamnar de stora bokstäverna inte i linje med de små. Men det går bra så länge man skriver med stora utan caps lock.

Olympia Traveller typsnitt

 

Tillverkningsår: 1970

Mått i väska: B32 cm, H9 cm, D31 cm, Vikt: 5kg

Skick: Fint bruksskick. Nytt färgband. Caps lock fungerar inte riktigt som det ska, kolla textprovet ovan. Väskan är lite gulnad.

Pris: SÅLD!

 

Olympia Traveller