By franksgarage

Vintage Olivetti Dora

Olivetti Dora var väldigt populär och licenstillverkades av många tillverkare och i många olika fabriker. Det här exemplaret är tillverkat i Spanien. Manual till Olivetti Dora hittar ni här. En mycket lättskriven maskin. Tangenterna har en snärtig känsla.Det mest negativa med den här modellen som med så många andra är att den inte har något utropstecken. Den designades 1965 av Ettore Sottsass och är den Olivetti-maskin som tillverkades under längst period och under så många olika namn (NK Futura, Lettera 31, Lettera S, Underwood 310 för att nämna några få).

 

Olivetti dora textprov

Tillverkningsår: 1976

Mått i väska: B32 cm, H9 cm, D35 cm, Vikt: 5kg

Skick: Mycket fint skick. Full funktion. Nytt färgband.

Pris:  SÅLD!

 

Olivetti dora

By franksgarage

Olivetti Lettera 25

Olivetti Lettera 25 tillverkad 1975. Detta är en enkel, analog skrivmaskin som i själva verket är typ en Olivetti Dora på insidan. En lite ovanligare Olivetti som ändå besitter en ganska skön Olivetti-känsla tycker jag. Den saknar utropstecken som alla Olivetti.

Olivetti Lettera 25 typsnitt

Tillverkningsår: 1975

Mått i väska: B37 cm, H10 cm, D36 cm, Vikt: 6kg

Skick: Fint skick. Full funktion. Nytt färgband.

Pris:  SÅLD!

Olivetti Lettera 25

By franksgarage

Olivetti Studio 44

En mycket fin Olivetti Studio 44 från 1961. Detta är en mycket kvalitativ skrivmaskin för dig som vill skriva mycket men kanske inte bära omkring på maskinen. Den kommer med väska och man kan bära omkring den men den väger nästan 10 kg så det är nog mer för att flytta den än att ta med sig den ut på ett fik och skriva. Trots sin storlek har den på grund av den vackra designen en ganska smäcker känsla på skrivbordet. Den har inte det lättaste tillslaget men ändå en mycket skön skrivkänsla. Olivetti lanserade den som en seriös skrivmaskin för skribenten som ville ha en stationär maskin men bara hade plats för en portabel, den är gjord för att skrivas mycket på. Den är tillverkad i Olivettis fabrik i Ivrea, Italien.

Olivetti Studio 44 typsnitt

Tillverkningsår: 1961

Mått med väska: B 38cm, H 19cm, D 42cm, vikt: 10 kg

Skick: Maskinen är i mycket fint skick. Nytt färgband installerat.

Pris: 2800 kr Köp och frågor via kontaktformuläret här.

Olivetti Studio 44