By franksgarage

Olivetti Lettera 32

Olivetti Lettera 32 med väska. En ganska typisk Olivetti skrivmaskin med tydlig Olivetti-design. Ganska lätt tillslag på tangenterna men ändå en stabil maskin. Designad av Marcello Nizzoli. Letteran är en maskin som använts av många författare såväl som vanliga brevskrivare. Det är en seriös skrivmaskin ämnad för seriöst författande då en portabel maskin är att föredra. Letteran saknar som så många andra skrivmaskiner utropstecken. Denna Lettera är tillverkad i Italien. Senare började de tillverka dem i Spanien istället.

Olivetti Lettera 32

 

 

Tillverkningsår: 1966

Mått med väska: B 32cm, H 9cm, D 34cm, vikt: 5 kg

Skick: Bra bruksskick. Nytt färgband.

Pris: SÅLD!

 

Olivetti Lettera 32

By franksgarage

Vintage Olivetti Dora

Olivetti Dora var väldigt populär och licenstillverkades av många tillverkare och i många olika fabriker. Det här exemplaret är tillverkat i Spanien. Manual till Olivetti Dora hittar ni här. En mycket lättskriven maskin. Tangenterna har en snärtig känsla.Det mest negativa med den här modellen som med så många andra är att den inte har något utropstecken. Den designades 1965 av Ettore Sottsass och är den Olivetti-maskin som tillverkades under längst period och under så många olika namn (NK Futura, Lettera 31, Lettera S, Underwood 310 för att nämna några få).

 

Olivetti dora textprov

Tillverkningsår: 1976

Mått i väska: B32 cm, H9 cm, D35 cm, Vikt: 5kg

Skick: Mycket fint skick. Full funktion. Nytt färgband.

Pris:  SÅLD!

 

Olivetti dora

By franksgarage

Olivetti Lettera 25

Olivetti Lettera 25 tillverkad 1975. Detta är en enkel, analog skrivmaskin som i själva verket är typ en Olivetti Dora på insidan. En lite ovanligare Olivetti som ändå besitter en ganska skön Olivetti-känsla tycker jag. Den saknar utropstecken som alla Olivetti.

Olivetti Lettera 25 typsnitt

Tillverkningsår: 1975

Mått i väska: B37 cm, H10 cm, D36 cm, Vikt: 6kg

Skick: Fint skick. Full funktion. Nytt färgband.

Pris:  SÅLD!

Olivetti Lettera 25