By franksgarage

Empire Aristocrat (Engelskt tangentbord)

Empire Aristocrat är egentligen en Hermes baby under annat namn. Den här skrivmaskinen har Engelskt tangentbord och saknar således åäö. Den är i mycket fint visuellt skick och fungerar bra att skriva på men släpper lite i överkant på de stora bokstäverna.

Empire aristocrat textprov

Tillverkningsår: 1951

Mått i väska: B28 cm, H6,5 cm, D28 cm, Vikt: 4kg

Skick: Fint bruksskick. Den släpper lite i övre delen av de stora bokstäverna, se textprovet ovan. Nytt färgband installerat.

Pris: SÅLD!

Empire Aristocrat skrivmaskin

By franksgarage

Hermes Baby – Reseskrivmaskin

Hermes Baby manualÅter i lager, bilder uppdaterade. Hermes Baby – som namnet antyder är detta en mycket liten och synnerligen behändig skrivmaskin att ta med sig på resan. Den blev omåttligt populär när den lanserades 1935. (Detta ex tillverkades år 1956) Otaliga kända författare har skrivit på en Baby, Hemingway och jack Kerouac samt William S Burroughs för att nämna ett fåtal. Hermes Baby är tillverkad i Schweiz av anrika Paillard. OBS manual ingår ej. Här hittar du mer information om Hermes Baby.

Hermes Baby 1956 typsnitt

 

Här har vi en annan Hermes Baby från 1953!

 

Tillverkningsår: 1956

Mått i väska: B28 cm, H6,5 cm, D28 cm, Vikt: 4kg

Skick: Fint bruksskick. Nytt färgband installerat.

Pris: SÅLD!

 

Hermes Baby 1956

By franksgarage

Hermes Baby

En Hermes baby från 1936, andra tillverkningsåret av denna modell. Denna baby tillverkades på 30-talet innan Hermes Baby började få lite mjukare former och pastelligare färger, den har fortfarande den lite militäriska färgsättningen och plåtväskan. Nytt färgband och bra funktion och skrivkänsla. Här finner du en manual till en senare Hermes Baby men det är inte stor skillnad. Och här kan du läsa mer om historien kring Hermes Baby. De stora skillnaderna mot senare Hermes Baby är att den inte har någon caps lock samt att den inte har spaken som byter radavstånd när man återför valsen till startläget. I stället så trycker man bara valsen till höger och vrider ett snäpp på vredet. Det är ovanligt att komma över så här tidiga Hermes Baby.

Hermes baby 1936 typsnitt

 

Tillverkningsår: 1936

Mått i väska: B28 cm, H6,5 cm, D28 cm, Vikt: 4kg

Skick: Bruksskick med bra funktion och bra skrivkänsla. Bokstaven q är lite otydlig. Nytt färgband installerat.

Pris: SÅLD!

Hermes baby 1936